سلام
توی سال تحصیلی گذشته وقتی از معلممون پرسیدم در مورد جن ، یه کم صحبت کرد و نظر دکتر ابراهیمی دینانی استاد فلسفه رو برام گفت که این مثال بود:
اگه ما یه اتومبیل امروزی رو برداریم و مثلا توسط ماشین زمان به هزاران سال پیش ببریم ، بعد اون انسانهای اون زمان که ماشین رو میبینن داره حرکت میکنه ، بگن : " این ماشین توسط جن داره حرکت میکنه" یا "جن داره این ماشین رو حرکت میده" حرف درستی زدند!
بعد از این مثال ، تحلیل خودم از این حرف این بود که جن در واقع اون بخش از علم ماست که هنوز کشفش نکردیم و در واقع جهل ماست ، و علم چیزیه که تمامی جن ها (جهل ها) رو به تسخیر ما در میاره و یه شاهد دیگه هم می اوردم: این بیت مولانا فرماید: خاتم ملک سلیمان است علم
همونطور که میدونیم حضرت سلیمان اجنه رو به بردگی خودشون گرفته بودند و برای حضرت سلیمان بنایی و قواصی میکردند. پس بنا بر این مصرع که نوشتم ، حضرت سلیمان به واسطه ی علم این کار رو کرده بودند و این هم اون نتیجه گیری بنده رو تایید میکرد. در واقع این نتیجه اینطور مینمود که اصلا جن وجود ندارد.
ولی وقتی سراغ قرآن رفتم دیدم جن به عنوان یه مخلوق مانند انسان ، که جسم ندارد و تعدادش از انسان بیشتر است و قبل از انسان آفریده شده و مانند انسان عقل و اختیار دارد و همزمان با انسان قیامت دارد و پیامبران جن ها ، همان پیامبران انسانها هستند. حتی ابلیس به عنوان یکی از اجنه که قبل از انسان خلق شده و موجودی است با طول عمر بسیار بالا و بسیار با تجربه و باهوش!!
این دو تا بدجوری با هم تناقض دارند.... یعنی من نتونستم اینا رو با هم جمع کنم.