«كيم ميونگ»، بيستساله، كه موفق به گذراندن امتحان ورودي دانشگاههاي كره جنوبي نشد، تحت فشار شديد والدينش، براي مطالعه سختتر قرار گرفت و به دنبال جايي بود تا خود را راضي و اقناع كند؛ دنياي تخيلي بازيهاي الكترونيك.
به گزارش سرویس بینالملل بازتاب، واشنگتن پست در گزارشی نوشت: او ساعتها؛ يعني از 8 صبح تا پس از نيمههاي شب، همراه با بقيه در جلوي مانيتور، مشغول بازي كامپيوتري بود، به گونهاي كه در ظرف چهار ماه، 10 پوند به وزن او اضافه شد، حال آن كه در روز، تنها يك وعده غذاي ساده ميخورد.
«كيم» به مشاور يك مركز پزشكي در اين باره گفته بود: «من ميدانستم كه وضع بدنم خوب نيست، اما نميتوانستم خود را متوقف كنم. ديگر لباسهايم را هم عوض نميكردم، بيرون نميرفتم و جوري شده بود كه به يكي از شخصيتهاي بازيام تبديل شده بودم».
در كره جنوبي؛ كشوري كه متخصصان، آن را بزرگترين سرزمين بازيهاي كامپيوتري ميدانند، مسئولان با هشدار در مورد مسئلهاي روبهرو شدهاند كه آن را اپيدمي بازيهاي الكترونيكي ميدانند.
ماه گذشته، دولت، خط ويژهاي را براي اعتياد به بازيهاي كامپيوتري اختصاص داد. در حالي كه صدها بيمارستان خصوصي و رواني، واحدهاي ويژهاي را براي درمان اين گونه بيماران ايجاد كردند.
بر پايه مطالعات دولتي، حدود 4/2 درصد مردم بين 9 تا 39 سال، از اعتياد به بازيهاي رايانهاي رنج ميبرند و حدود 2/10 درصد آنان نيز در خط اعتياد قرار دارند.
اين روند، آنچنان با سرعت پيش رفت كه در سال 2005، ده كرهاي نوجوان و جوان، در اثر اين نوع اعتياد، جان خود را از دست دادند. بيشتر مرگها به خاطر توقف گردش خون در بدن در اثر نشستن طولاني در يك نقطه رخ داده است؛ مسئلهاي كه معمولا در صندليهاي كوچك هواپيما در پروازهاي طولاني نيز رخ ميدهد.
يك مورد از مرگها، مربوط به مرد 28 سالهاي بود كه سال گذشته، پس از پنجاه ساعت پياپي بازي رايانهاي، در يك شليك ناگهاني در يكي از سلولهاي بازيهاي كلوپهاي متعدد بازيهاي رايانهاي، كه پر از دود است، جان خود را از دست داد. معمولا مردم ميتوانند، چه در روز و چه در شب، با هزينه ساعتي يك دلار، وارد اين كلوپها شوند.
اين امر در كشورهاي صنعتي بزرگ همچون آمريكا و ژاپن نيز مشاهده شده است، ولي جامعهشناسان و روانشناسان، كره جنوبي را به عنوان مركز اين مشكل معرفي كردهاند.
در كشورهاي محافظهكاري كه تخلفات مواد مخدر و جرايم جنسي در آنها كمتر به چشم ميخورد، مردم آن، اين بازيها را جذابتر ديدهاند.
اين در حالي است كه كره جنوبي، مركز فرهنگي اين بازيها در سال 2000 مسابقات جهاني بازيهاي كامپيوتري را با شركت 67 كشور برگزار كرد. بازيكنان حرفهاي كرهاي، ميتوانند از مسابقات داخلي و خارجي، سالانه درآمدي معادل 100 هزار دلار داشته باشند.
كرهايها علاقه شديدي به بازي آنلاين دارند كه معمولا پاياني نداشتند؛ در اين بازيها به بازيكنان متعددي، اجازه رقابت ميدهد.
دكتر «چين تائدوون» ميگويد: اعتيادهاي جدي معمولا به خشونت منجر ميشود. كه يك مورد آن، كشته شدن يك پسر بچه به دست برادرش با يك چكش به علت به هم زدن بازي رايانهاي بود.
من خودم یکی از اونام
اط ساعت 12 تا حالا پای این لامصبم