سلام. من شاید یکی دو سالیه که چند بار در سال به گلودرد مبتلا میشم. (حالا یا با علائم سرماخوردگی یا چرک هم همراه یا فقط همون تورم گلو هست). این سری از دکتر پرسیدم گفت ممکنه دلایل مختلفی داشته باشه. یه چند موردی رو برشمرد. بالا اومدن ترشحات معده به گلو ، سینوزیت... اما هیچ یک در مورد من صدق نمیکرد. به جز این چند باری که در سال گلودرد میگیرم، به طور کلی هم احساس احتقان دارم و با گلوم راحت نیستم. مثلا یه مواقعی که نوشابه میخورم حس میکنم گلوم میسوزه... معمولا سعی میکنم آب یخ نخورم چون بعضی اوقات گلوم رو اذیت میکنه. صدای بدی هم دارم. یعنی صدام باز نیست...
حالا این سری آخر که گلودرد گرفتم و شاید دو سه هفته ای هم طول کشید تا تموم شه، یه فکر جدید اومد تو سرم که شاید جواب مساله همین باشه! و اون حرف زدن تو خیالاته!
من تو خیالاتم زیاد حرف میزنم(بر خلاف دنیای واقعی!). حتی تو خیالم آواز هم میخونم!
(باز هم برخلاف دنیای واقعی!) البته این اتفاق جدیدی نیستا. از قدیم بود.
ولی خب شاید به تازگی در یکی دو ساله ی اخیر مشکلساز شده و در واقع عوارض خودشو نشون داده. وقتی که تو خیال حرف میزنم یا آواز میخونم معمولا صدایی از حنجرم خارج نمیشه اما عضلات حنجره م و دهان و زبونم به حرکت در میان! یعنی درست مثل حرف زدن عادی فقط با این تفاوت که صدایی خارج نمیشه! (یا کم. در حد پچ پچ). خب تو حالت عادی هم اگه آدم زیاد حرف بزنه ممکنه گلودرد بگیره دیگه. مگه نه؟ پس به احتمال زیاد حدسم درسته و این مشکل برای حرف زدن تو خیالاته! نه؟!
این طوری گلودرد هنگام مریضیم هم توجیه میشه. گلودرد که به طور طبیعی معمولا یکی از عوارض سرماخوردگی هست. از اونجایی که گلوی من شاید بشه گفت به طور معمول یه احتقان کمی داره، وقتی که سرما هم میخورم طبیعتا گلودرده بیشتر از سایر عوارض سرماخوردگی نمود پیدا میکنه.
حالا تو این فکرم برای این که تو خیالاتم حرف نرنم (مگه میشه؟!) چی کار کنم؟! یا مثلا حرف بزنم ولی سعی کنم حرف زدنم به صورت فیزیکی انجام نشه! بنظر شما من چی کار کنم؟
ضمناً برای بازتر شدن گلو راهی هست؟ (ماده ی خوراکی ای... یا مثلا ورزشی...)
![]()