تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 18

نام تاپيک: آیا انفجار بزرگ ممکن است؟!

آخر فروم باز Haj_Amoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض آیا انفجار بزرگ ممکن است؟!

سیاه‏چاله: جرمی که بتواند گرانشی ایجاد کند که سرعت گریز از مرکزش بیشتر از سرعت نور باشد : یعنی هیچ چیز نمی‏تواند از آن خارج شود.
    انفجار بزرگ: تمام جرم جهان(ماده + انرژی+ماده و انرژی تاریک) در نقطه‏ای بسیار کوچک (یا بینهایت؟) ناگهان شروع به جدا شدن از هم میکنند.

خب نتیجه: انفجار بزرگ یک سیاه‏چاله هست چون: با اطمینان تمام جرم جهان برای ایجاد گریز از مرکزی بیش از سرعت نور کافی است(نیست؟!) پس هیچ چیز نباید از آن فرار کند.

خب(؟) جهان ما که در نقطه‏ای بسیار کوچک جمع بوده نمیتوانسته از گرانش خودش فرار کند و جهان را به وجود بیاورد.

حالا: پس چرا جهان گسترش یافته؟؟

(تعریف‏ها از از خودم هست!! مطمئنا دقیق نیستن! + این استدلال رو در جای دیگری خوندم و مختصر و مفید اینجا نوشتمش!(این هم بابت رعایت حق چیچی‏رایت))

2. این کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کـاربـر بـاسـابـقـه amin666's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    karaj

پيش فرض

این نظریه ها اینجوری نیست که هر کی پیدا شه یه نظری راجع بهش بده!برای درک دقیق اینها باید کوانتوم رو قورت بدید که اون هم کار هر کسی نیست!کی گفته که بیگ بنگ یک سیاهچاله بوده؟و من این تعریف سیاهچاله رو نمی دونم علمی هست یا نه؟اینکه سیاهچاله سرعت گریز از مرکزش بیشتر از نوره.سیاهچاله نتیجه خاموش شدن یک ستاره عظیم و فرو رفتن او در خودش به دلیل اتمام انر÷یش هست.چون جرم فوق العاده سنگینه و ستاره اگه سوخت نداشته باشه به ناچار تو خودش جمع می شه.از اونجایی که جرم از بین نمی ره(یه مقداریش هم به نر÷ی تبدیل می شه) پس جرم اون ستاره در واحد حجمش که میلیونها بار کوچکتر شده فضا-زمان رو به طرز عجیبی خم می کنه که حتی نور هم از میدان جاذبه اون نمی تونه فرار کنه.حالا اینکه سرعت گریز از مرکز سیاهچاله یعنی چی من نفهمیدم!.یه جسم وقتی حرکت دایره ای (یا کلا دوران)داره در عکس نیروی مرکز گرا یک نیروی گریز از مرکز هم داره(که از نظر مکانیک نیوتنی اصلا نیرو نیست و نیروی کاذب نام داره)که فقط مختص دستگاه چرخنده است و به خاطر این بوجود میاد و در معادلات حرکت قرار می گیره که در مقابل نیروی مرکز گرا واقع بشه و در نتیجه مثلا یه اتومبیل که داره مسیر دایره ای رو طی می کنه تحت تاثیر نیروی مرکز گرا به داخل کشیده نشه.تازه نیروی گریز از مرکز بیشتر باشه که نور نباید به داخل سیاهچاله گیر کنه.باید فرار کنه!مثلا نیروی گریز از مرکز زمین سرعتی معادل 36000km/h نیاز داره که اگه تامین بشه اون جسم دیگه مقید به جاذبه زمین نیست
    بیگ بنگ هم یه انفجار بزرگ از نقطه ای نامعلوم بوده که اصلا قبل از اون فضا-زمانی تعریف نمی شه که بخواید جاذبه رو تعریف کنید.سیاهچاله هم باز معنی نمی ده.چون نه ماده ای بوده نه فضا-زمانی که بخواد خم شه.البته نظریه غالب الان اینه که دو ابر صفحه موازی هر وقت بر خورد کنند به هم (به عبارتی دو جهان موازی)یک بیگ بنگ بوجود می اد.البته پیچیده تر از این حرفهاست که منم سر در نمی ارم.ولی هنوز مسلما ثابت نشده

4. این کاربر از amin666 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

من درس خونده‏ی فیزیک نیستم و در نتیجه ممکنه اصطلاحات رو اشتباه تلفظ کنم! پس ببخشید!! سیاه چاله طبق هر تعریفی این ویژگی رو داره که هیچ چیز ازش توان فرار نداره! خواه حاصل نیروی گرانش خواه حاصل خمیدگی فضا زمان! این رو خودتون هم اشاره کردین!
    بیگ بنگ هم یه انفجار بزرگ از نقطه ای نامعلوم بوده که اصلا قبل از اون فضا-زمانی تعریف نمی شه که بخواید جاذبه رو تعریف کنید.سیاهچاله هم باز معنی نمی ده.چون نه ماده ای بوده نه فضا-زمانی که بخواد خم شه.
    قبل از مهبانگ فضازمانی نبوده؛ بعدش که بوده!! چرا خمیدگی فضا زمان در زمان‏های بسیار کوچک پس از مهبانگ سبب درهم‏فرورفتن جهان نشده؟!

تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    karaj

پيش فرض

ببینید خمیدگی فضا-زمان همون گرانشه.در زمان بیگ بنگ چهار نیروی الکترومغناطیس و هسته ای قوی و ضعیف و گرانش هنوز جدا نشده بودند و کلا خواصشون هم تا حدودی با الان متفاوت بوده.شما سیاهچاله رو تو فضا-زمان تعریف می کنید.وقتی فضا-زمانی نباشه سیاهچاله و اصلا هیچ جرمی تعریف نمی شه.بعد سیاهچاله انر÷ی نداره.چون انر÷ی و سوخت اون ستاره که حالا سیاهچاله شده تموم شده.در صورتی که بیگ بنگ فقط انر÷ی بوده.قیاس این دوتا به نظر من درست نیست.فضا زمان بعد از بیگ بنگ بوجود اومده و اجرام اون رو خمیده می کنند.زمان بیگ بنگ که فقط انر÷ی بوده و اجرام هم به صورت ستاره و سیاره و ... نبودند و فقط اتمهای عجیب و غریب بودن چه جوری می خوان چیزی رو که هنوز وجود نداره خمیده کنن!تازه اولین ستاره ها 400 میلیون سال بعد از بیگ بنگ بوجود اومدن و اصلا سیاهچاله معنی نمی ده!کلاشما الان هم انر÷ی رو بخواید به ماده تبدیل کنید وضع همینه.بیگ بنگ یه انر÷ی بوده که قسمتیش به ماده تبدیل شده.اصلا ربطی به گرانش و ... نداره.انر÷ی وقتی ازاد می شه منبسط می شه.دلیلی نداره منقبض شه.من می فهمم منظورتون چیه.منظورتون اینه که اون نقطه بیگبنگ که خیلی متراکم بوده رو مثل سیاهچاله که متراکمه در نظر بگیرید.ولی اول باید فهمید خود اون نقطه انر÷ی از کجا اومده.اینم که می گید چرا بعد بیگبنگ فضا زمان خم نشده چون فقط اجرام فضا-زمان رو خم می کنند.زمان بیگبنگ جرم متراکمی مثل ستاره نبوده که فضا-زمان رو خم کنه و انر÷ی بوده.انر÷ی فضا-زمان رو خم نمی کنه.(هر چند که جرم و انر÷ی از یک جنسند)

7. این کاربر از amin666 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

برچه اساسی می‏گین مهباگ انرژی بوده؟!!
    چهار نیروی اصلی با فاصله‏ی بسیارکمی از انفجار (؟) به وجود اومدن. براساس دوری ماهیت گرانش از ماهیت دیگر نیروها اعتقاد بر اینه که گرانش زودتر از بقیه جدا شده(در پایان زمان یا دوره یا عصر پلانک). از طرفی کوآرک‏ها با فاصله‏ی 1 پیکوثانیه از انفجار بزرگ به وجود اومدن. جرم خمیدگی ایجاد می‏کنه و خمیدگی گرانش و... . پس گرانش باید قادر می بوده تا جرم جهان رو در خودش فروببره!
    درباره‏ی قیاس سیاه‏چاله و مهبانگ گفتید. باید بگم که هردوی این‏ها در فیزیک به نام یکتایی یا Singularity شناخته میشن متاسفانه من درک درستی ازش ندارم. هاوکینگ در کتاب تاریخچه زمان میگه که در یکتایی‏ها قوانین فیزیک از کار میفتن!!
    در ضمن من دلیلی بر تقدم خمیدگی فضازمان بر جرم نمی‏بینم.

9. این کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

در مورد غالب بودن سرعت گسترش کیهان در زمانهای اولیه بیگ بنگ نسبت به سرعت نور، اینجوری نباید تصور کرد که یعنی چیزی وجود داره که سرعتش از سرعت نور بیشتره.
    درسته که سرعت گسترش کیهان در ابتدایی ترین ثانیه های بیگ بنگ، بسیار بسیار بیشتر از سرعت نور بوده، ولی اون سرعت گسترش کیهان یک مفهوم ذهنی، ولی سرعت نور یک مفهوم فیزیکی ه.
    ----------------------------------------
    در ضمن یه جا گفتید از برخورد صفحه های زمانی جهان های موازی، بیگ بنگ بوجود میاد. من اینو نشنیده بودم ولی به نظر میاد که تئوری باشه درسته؟
    چون وجود جهانهای موازی اثبات نشده که رفتارش هم مشخص بشه.

11. 2 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

یک یادآوری فقط:
    محدودیت سرعت فقط برای ماده است. فضا ماده نیست که محدودیت سرعت داشته باشه.

13. 3 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    karaj

پيش فرض

ببینید ما تو فیزیک فقط ماده داریم و انر÷ی.چیزی به جز این دو نداریم.(که البته جرم هم همون انر÷ی متراکمه پس ما فقط انر÷ی داریم)
    پس بیگ بنگ چیز دیگه ای نمی تونه باشه.در باره نقطه تکینگی یا singularity هم تو کوانتوم فهمش سخته.منم چیز زیادی نمی دونم.تکینگی کلا در ریاضیات مفهومش اینه که پیوستگی قطع بشه.مسلمه که کلا در تکینگیها قوانین متفاوتن.در فیزیک همین نقطه بیگبنگ نقطه تکینگی حساب می شه.چون یه نقطه است که مبدا حساب می شه و قبلش و در خودش ناپیوستگی هست.ولی سیاهچاله...؟نمی دونم.اینکه گفتید:" جرم خمیدگی ایجاد می‏کنه و خمیدگی گرانش و... . پس گرانش باید قادر می بوده تا جرم جهان رو در خودش فروببره!"
    خود سیاهچاله ها تابع نیرو های گرانشی و انر÷یهای دیگه اند.یه انر÷ی تولید شده و بعد ازاد شده و جرم رو ساخته.من نمی فهمم هنوز.تو زمان بیگینگ هم چون درجه حرارت خیلی زیاد بوده(البته تو کسر خیلی کمی از ثانیه) قوانین متفاوت بودند.فضا-زمان تو اون لحظات داشته تشکیل می شده.درک این چیزا خیلی مشکله.منم چیز زیادی نمی دونم.فقط می دونم فضا-زمان اینجوری نبوده کلا تو اون لحظه دچار خمیدگی بوده باشه.چون جرم بوجود اومده و در این فضا زمان (که منبسطه)پراکنده شده.دلیلی نداره که خود فضا-زمان به این شکل خم باشه که هیچ ماده ای ازش فرار نکنه.بر عکس به علت ازاد شدن انر÷ی فضا زمان در حال منبسط شدن بوده نه خم شدن.باز می گم جرم اونموقع به صورت کوارک و ... بوده که از همون انر÷ی بوجوداومدن.اینجوری نبوده که اول جرم باشه بهد این جرم متراکم که قبل از فضا-زمان بوجود اومده فضا-زمان رو خم کنه.اول فضا زمان منبسط شده بعد کوارکها و ... بوجود اومدن.مگه الان که تو کل کائنات این همه کوارک و هیدرو÷ن و ... فراوونه سیاهچاله ایجاد شده؟سیاهچاله نتیجه اجرام فوقالعاده سنگین و متراکمه
    اصلا کلا تو انر÷یهای بالا قوانین فیزیم متفاوته.گرانش هم متفاوت بوده.مسلما انر÷ی اونقدری بوده باعث شده جهان منبسط بشه و خم نشه
    البته این بحثها خیلی تخصصیه و اصلا در حد من نیست.نمی خوام زیاد در مورد چیزی که نمی دونم بحث کنم.شاید هم حرف شما تا حدودی درست باشه
    Last edited by amin666; 18-01-2011 at 16:58.

15. این کاربر از amin666 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    karaj

پيش فرض

یه چیزم در ورد گرانش بگم که همونطور که می دونید گرانش یک نیروه.یکی از چهار نیروی بنیادی.نسبیت می گه انحنای فضا-زمان گرانشه.یعنی اگه یه جرمی به جرم دیگه جذب می شه به خاطر اینه که مسیر حرکتش به سوی اون جسم خم شده(عین مسیری که شما تو جاده می رید بعد که جاده می پیچه شما هم مجبورید بپیجید)خب طبق این تعریف نیرویی مادی به جسم وارد نمی شه.از طرفی باز فیزیک می گه گرانش یک نیروه و هر نیرویی حامل اون نیرو رو داره.مثل گلئون برای هسته ای قوی و فوتون برای نیروی الکترو مغناطیس.حامل نیروی گرانش هم گراویتونه که هر چند هنوز detect نشده ولی خواصش معلومه.مثلا اسپینش 2 ه و... .پس اگهفضا-زمان و خمیدگی باعث گرانشه این گراویتونها این وسط چی می خوان!مثلا وقتی شما یه سمی رو گرم می کنید در واقع فوتونها دارن با برخوردشون باعث این گرما می شن.ولی در مورد گرانش چی؟اگه انحنای فضا-زمان مثل اون جاده است پس حامل نیرو نمیخواد دیگه.این سوال واسه خود من پیش اومده ولی هنوز جوابی ندارم براش.مطمئنا اطلاعات من کمه.وگرنه این چیزی نیست که دانشکندا رو به خودش مشغول کنه.اینم بدونید که هنوز که هنوزه کلیت گرانش واسه دانشمندا مشخص نیست و هنوز باهاش مشکل دارن.گرانش زمان بیگ بنگ بوده.(نیروی گرانش)ولی احتمالا انحنایی تو فضا-زمان نبوده.اگه اینجوری حساب کنید چون فضا-زمانی نبوده پس گرانشی هم نبوده.ولی می دونیم که بوده

تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

یه چیزم در ورد گرانش بگم که همونطور که می دونید گرانش یک نیروه.یکی از چهار نیروی بنیادی.نسبیت می گه انحنای فضا-زمان گرانشه.یعنی اگه یه جرمی به جرم دیگه جذب می شه به خاطر اینه که مسیر حرکتش به سوی اون جسم خم شده(عین مسیری که شما تو جاده می رید بعد که جاده می پیچه شما هم مجبورید بپیجید)خب طبق این تعریف نیرویی مادی به جسم وارد نمی شه.از طرفی باز فیزیک می گه گرانش یک نیروه و هر نیرویی حامل اون نیرو رو داره.مثل گلئون برای هسته ای قوی و فوتون برای نیروی الکترو مغناطیس.حامل نیروی گرانش هم گراویتونه که هر چند هنوز detect نشده ولی خواصش معلومه.مثلا اسپینش 2 ه و... .پس اگهفضا-زمان و خمیدگی باعث گرانشه این گراویتونها این وسط چی می خوان!مثلا وقتی شما یه سمی رو گرم می کنید در واقع فوتونها دارن با برخوردشون باعث این گرما می شن.ولی در مورد گرانش چی؟اگه انحنای فضا-زمان مثل اون جاده است پس حامل نیرو نمیخواد دیگه.این سوال واسه خود من پیش اومده ولی هنوز جوابی ندارم براش.مطمئنا اطلاعات من کمه.وگرنه این چیزی نیست که دانشکندا رو به خودش مشغول کنه.اینم بدونید که هنوز که هنوزه کلیت گرانش واسه دانشمندا مشخص نیست و هنوز باهاش مشکل دارن.گرانش زمان بیگ بنگ بوده.(نیروی گرانش)ولی احتمالا انحنایی تو فضا-زمان نبوده.اگه اینجوری حساب کنید چون فضا-زمانی نبوده پس گرانشی هم نبوده.ولی می دونیم که بوده
    اختلاف بین فیزیک کوآنتومی و نسبیت انشتین از همینجا ناشی میشه و به همین دلیل هست که بخش زیادی از تلاش‏های دانشمندا صرف متحد کردن این دو تحت نظریه‏ای با عنوان گرانش کوآنتومی میشه! و ( یکی از )تفاوت اصلی هم اینه که نسبیت فضا زمان پیوسته فرض می‏کنه ولی کوانتوم اون رو گسسته! این ماهیت مکانیک کوآنتومی هست که همه چیز از دیدگاه اون ساختار کوانتومی یا پیمانه‏ای یا تعبیر ساده‏تری ذره ای دارن! در نتیجه همونطور که الکترومغناطیس ماهیت ذره‏ای داره بقیه نیروها (مثل گرانش ) و حتی فضازمان از دیدگاه کوآنتومی باید همین خاصیت رو داشته باشن در حالی که نسبیت دید گسسته نداره و به همین خاطر هست که نسبیت نظریه‏ای کوانتومی نیست!!

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •