تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 32

نام تاپيک: چكاپ سلامتي و ضرورت و زمان لازم و راه هاي آن

  1. #1
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض چكاپ سلامتي و ضرورت و زمان لازم و راه هاي آن

    آنچه مي خواهيد درباره چكاب بدانيد
    اين مسئله در مورد بسياري از بيماري‌هاي ديگر هم صادق است. محققان مي‌گويند: <اگر مردم آزمايش‌هاي غربالگري سرطان را انجام دهند، مي‌توان از نيمي از مرگ‌هاي ناشي از سرطان جلوگيري كرد.> مطلب زير به شما و خانواده‌تان كمك مي‌كند، 14 آزمايش پزشكي را براي گروه‌هاي مختلف سني بشناسيد. اين آزمايش‌ها به شما كمك مي‌كنند بيماري‌هاي خاموشتان را زودتر بشناسيد تا زودتر به دنبال درمان آنها باشيد. البته فراموش نكنيد كه آزمايش‌ها به تنهايي معمولا‌ كارايي ندارند و اين پزشك است كه بايد تشخيص دهد، انجام كدام آزمايش‌ها براي شما مفيد است.
    اندازه‌گيري فشارخون و ميزان چربي و كلسترول چك كردن مرتب كلسترول خون مي‌تواند در پيشگيري از بيماري قلبي، انواع سكته و مشكلات قلبي عروقي ديگر، به شما كمك كند. علاوه بر اين، داشتن فشارخون مناسب خطر ابتلا به بيماري كليوي را كم مي‌كند. انجمن قلب آمريكا پيشنهاد مي‌كند در سنين حول و حوش 20 سالگي چك فشارخون و سطح كلسترول بد و خوب خون و تري‌گليسيريد را آغاز كنيد و اگر ميزان اين موارد طبيعي بود، هر دو سال يك بار آزمايش‌ها را تكرار كنيد. هر چند اگر در خانواده‌اي سابقه بيماري قلبي عروقي (مثل سكته قلبي)، چاقي بيش از حد يا ديابت و عوامل خطرساز ديگر وجود داشته باشد، بد نيست كه اين چك كردن را از سنين 14 يا 15 سالگي شروع كنيم. چيزهايي كه بايد درباره اين آزمايش‌ها بدانيد: اندازه‌گيري فشارخون با يك كار سريع و بدون درد و با يك وسيله به نام فشارسنج انجام مي‌شود. اين وسيله يك بازوبند پلاستيكي دارد كه دور بازوي شما بسته مي‌شود و سپس پزشك آن را باد مي‌كند. با خالي كردن آرام‌آرام بازوبند، دو عدد از روي عقربه دستگاه خوانده مي‌شود كه نشان‌دهنده فشارخون شماست. فشارخون 12 روي 8 يا كمي پايين‌تر از اين دو عدد، طبيعي است. بهتر است نيم ساعت قبل از اندازه‌گيري فشارخون، غذا نخورده و دارويي كه فشارخون را بالا مي‌برد (مثل بعضي از انواع آنتي‌هيستامين‌ها) مصرف نكرده باشيد و ورزش يا فعاليت بيش از حد هم نداشته باشيد. اندازه‌گيري چربي و كلسترول خون هم با يك آزمايش خون ساده انجام مي‌شود. قبل از انجام اين آزمايش بايد 12 ساعت ناشتا بوده باشيد. انجمن قلب آمريكا پيشنهاد مي‌كند كه براي كاهش خطر حمله قلبي بهتر است ميزان كلسترول بد خون يا ال.دي.ال برابر 100 يا كمتر و ميزان كلسترول خوب خون يا اچ.دي.ال برابر 40 يا بيشتر باشد.


  2. #2
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    دهه بيست و سي معاينه سينه ها
    هر خانم بالاي 20 سال بايد بتواند معاينه شخصي پستان را انجام دهد. براي معاينه شخصي سينه‌ها، بهترين زمان بلافاصله پس از پايان قاعدگي است. به ياد داشته باشيد كه معاينه شخصي سينه‌ها را هر ماه، در روز معيني انجام دهيد. مثلا اولين روز پس از پايان قاعدگي. معاينه شخصي سينه‌ها در هر ماه به شما كمك مي‌كند تا با شكل و قوام (احساس لمس) طبيعي سينه‌هايتان آشنا شويد و به سادگي بتوانيد هر نوع تغييري را در آنها به زودي پيدا كنيد. براي اين كار ابتدا در آينه به سينه‌هاي خود نگاه كنيدو توجه كنيد كه هرگونه تغيير احتمالي را در اندازه‌ يا شكل سينه‌ها، تغيير در نوك سينه‌ها (مثلا فروفتگي نوك سينه) يا فرورفتگي‌هاي پوستي را پيدا كنيد. سپس در حالي كه دراز كشيده و دست راست‌تان را بالا برده و زير سرتان قرار داده‌ايد، با دست چپ سينه راست خود را معاينه كنيد. نحوه معاينه به اين صورت است كه با نوك انگشتان، از نوك‌سينه شروع كرده و با فشار ملايم و حركت دايره‌اي، سينه خود را لمس كنيد. اين دايره‌ها به تدريج بزرگ‌تر مي‌شوند و به اين ترتيب شما از مركز سينه شروع كرده و كل آن را معاينه مي‌كنيد. اين كار را براي زيربغل هم انجام دهيد. سپس سمت مقابل را به همين صورت معاينه كنيد. مي‌توانيد اين معاينه را در حالت ايستاده و با بالا بردن و پشت‌سر قرار دادن دست‌تان نيز انجام دهيد. يكي از راه‌هاي ديگر معاينه، حالت ايستاده در حمام و استفاده از كف صابون براي لمس بدون درد است. در صورت پيدا كردن هر نكته غيرطبيعي (حالتي كه قبلا وجود نداشته) به‌ويژه توده يا ترشح از سينه‌تان به پزشك مراجعه كنيد. از سن 20‌سالگي، مراجعه به پزشك براي معاينه سينه‌ها بايد شروع شود و تا سن 40 سالگي هر3 سال يك بار تكرار شود. البته برخي از پزشكان معتقدند كه تكرار ساليانه آن بهتر است. تست پاپ‌اسمير سرطان گردن رحم يكي از تهديدهاي در كمين خانم‌هاست. اما نكته مهم اين است كه اين سرطان ناگهاني شروع نمي‌شود و قبل از سرطاني شدن، تغييراتي در گردن رحم اتفاق مي‌افتد كه با پاپ‌اسمير مي‌توان آنها را كشف و از وقوع سرطان پيشگيري كرد. جامعه جراحان آمريكا از تمام زنان بالاي 21 سال يا حتي زناني كه زير 21 سال سن دارند ولي 3 سال ازدواجشان مي‌گذرد، مي‌خواهد كه تا رسيدن به سن 30سالگي، سالي يك‌بار آزمايش پاپ‌اسمير بدهند. پس از 30 سالگي، زناني كه 3 تست متوالي آنها طبيعي بوده باشد، مي‌توانند هر دو يا 3 سال يك‌بار آزمايش پاپ‌اسمير بدهند. البته برخي از پزشكان متخصص سرطان و پيشگيري از آن معتقدند زنان بالاي 30‌سال بهتر است درباره دادن همزمان آزمايش پاپ‌اسمير و آزمايش نوعي ويروس به نام اچ.پي.وي - كه با سرطان گردن رحم در ارتباط است - با پزشك خود مشورت كنند. در صورتي كه اين دو تست منفي باشند، تا3 سال نيازي به تكرار آزمايش نيست و بعد از آن مي‌توان هر3 سال يك‌بار آزمايش كرد. آنچه لازم است درباره اين تست بدانيد: پزشك ناحيه تناسلي را باز مي‌كند و با چيزي شبيه گوش‌پاك‌كن تعدادي از سلول‌هاي سطحي گردن رحم را برمي‌دارد. اين نمونه بعدا به آزمايشگاه فرستاده و بر روي آن مطالعه مي‌شود. براي انجام اين آزمايش بايد از 48 ساعت قبل حمام نرفته و از كرم‌هاي واژينال استفاده نكرده باشيد. همچنين 24 ساعت قبل از آن نبايد با همسر خود ارتباط داشته باشيد.


  3. #3
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    دهه چهل سالگي
    خانم‌ها بايد از سن 40 سالگي ماموگرافي را شروع كنند. البته زناني كه درمعرض خطر بالاي سرطان سينه هستند (يعني كساني كه بستگان درجه اولشان سرطانسينه داشته‌اند) بهتر است اين كار را زودتر آغاز كنند.
    درباره اين تست چه چيزهايي بايد بدانيد؟ دستگاه ماموگرافي با استفاده ازمقدار كم اشعه ايكس از هر دو سينه عكس‌برداري مي‌كند. سپس پزشك اين تصاويررا از نظر وجود سرطان بررسي مي‌كند. براي انجام اين تست فرد به حالتايستاده مقابل دستگاه قرار مي‌گيرد و يك صفحه ميز مانند در مقابل سينهقرار داده مي‌شود. سپس سينه روي اين صفحه قرار گرفته و يك صفحه پلاستيكيهم از بالا سينه را مي‌پوشاند. اين كار كمك مي‌كند تا سطح سينه پخش شده وتصوير دقيق‌تر از آن گرفته شود. خانم‌هايي كه سينه‌هاي حساس دارند، ممكناست در اين روند كمي احساس درد كنند. اگر درد زياد بود حتما به تكنسين آنرا بگوييد. براي كم كردن احتمال درد در روز ماموگرافي، يك هفته بعد ازپايان قاعدگي، ماموگرافي را انجام دهيد. در ضمن در روز ماموگرافي نبايد ازاسپري، لوسيون يا پودر زيربغل استفاده كرده و يا در ناحيه سينه‌ها عطر زدهباشيد. اين مواد وضوح تصوير ماموگرافي را كم مي‌كنند.



    پنجاه سالگي و بعد از آن غربالگري سرطان روده بزرگ و مقعد
    سرطان‌هاي روده بزرگ و مقعد يا همان سرطان‌هاي كولوركتال، سومين سرطان كشنده در ايالات متحده به شمار مي‌روند. با اين وجود اين سرطان نيز به سادگي قبل از وخيم‌شدن، قابل تشخيص و پيشگيري است. دكتر ادوارد چو، رئيس قسمت سرطان‌شناسي مركز پژوهشي سرطان ييل‌ مي‌گويد: <بيش از 90 درصد مبتلايان به سرطان روده بزرگ، اگر بيماريشان در مراحل اوليه كشف شود، به طور كامل بهبود مي‌يابند.> جامعه جراحان آمريكا پيشنهاد مي‌كند كه از سن 50 سالگي، از طريق آزمايش<خون مخفي در مدفوع> و <سيگموئيدوسكوپي قابل انعطاف> كه هر 5 سال يك‌‌بار بايد تكرار شوند، از وقوع سرطان كولوركتال پيشگيري كنيم. اما دكتر چو معتقد است كه كولونوسكوپي بهترين راه براي اين كار است، چرا كه به گفته وي آزمايش‌هاي ذكر شده در بالا، آزمايش‌هاي كاملي نيستند. او پيشنهاد مي‌كند كه هر 5 سال يك‌‌بار كولونوسكوپي صورت گيرد. دكتر چو يك قانون ساده براي كساني كه در خانواده‌شان سابقه سرطان كولوركتال دارند، بيان مي‌كند و آن اينكه 10 سال زودتر از سني كه آن خويشاوند به سرطان مبتلا شد، آزمايش بدهند. اگر سابقه خانوادگي اين بيماري را داريد، با پزشكتان مشورت كنيد.
    آنچه بايد درباره اين آزمايش‌ها بدانيد: كولونوسكوپي به اين ترتيب انجام مي‌شود كه يك لوله باريك و قابل انعطاف را درون روده بزرگ وارد مي‌كنند و با آن درون روده را مي‌بينند. چون براي انجام اين كار روده بزرگ بايد كاملا تميز باشد، از يك روز قبل بايد براي اين تست آماده شويد. معمولا آمادگي براي تست يعني اينكه روز قبل از كولونوسكوپي، هيچ غذاي جامدي نخوريد و فقط با مايعات يمانند آبميوه و آب آبگوشت تغذيه كنيد. معمولا يك داروي مايع هم به شما داده مي‌شود تا روده را براي تصويربرداري نرم و آماده كند. براي اينكه آزمايش درد نداشته باشد، به شما مسكن تزريق مي‌شود، حتي در صورت تمايل مي‌توانيد از پزشك بخواهيد شما را موقتا تحت بيهوشي عمومي قرار دهد. سيگموئيدوسكوپي قابل انعطاف هم كم و بيش مانند كولونوسكوپي و آمادگي لازم براي انجام آن مشابه است. آزمايش خون مخفي در مدفوع هم فقط نياز به يك نمونه مدفوع شما دارد.


  4. #4
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    آزمايش مربوط به پروستات
    سرطان پروستات هم يكي از سرطان‌هاي شايع در ميان مردان است و بنابراينجامعه جراحان آمريكا پيشنهاد مي‌كند آقايان از سن 50 سالگي، هر سال يك بارمعاينه پروستات و آزمايش مخصوص پروستات (پي.اس.آ) را انجام دهند دكتر گوينوالد، از موسسه سرطان آمريكا مي‌گويند:< در جوامعي كه غربالگري برايسرطان پروستات انجام مي‌گيرد، ميزان مرگ از اين سرطان و همچنين پيشرفتسرطان پروستات در مردان كاهش مي‌يابد.> البته آقاياني كه سابقهخانوادگي‌ سرطان پروستات را دارند، بهتر است از سن 45 سالگي آزمايش‌ها راشروع كنند.
    اطلاعات لازم درباره اين آزمايش
    سلول‌هاي غده پروستات، پروتئيني را توليد و در خون رها مي‌كنند كه درهنگام سرطان بالا مي‌رود. در آزمايش مخصوص پروستات، ميزان اين پروتئين درخون شما سنجيده مي‌شود. بنابراين، براي اين آزمايش نياز به يك نمونه خونهست. در معاينه پروستات نيز پزشك، غده پروستات را با دست لمس مي‌كند وابعاد و سفتي آن را مي‌سنجد. قبل از انجام آزمايش مخصوص پروستات به مدت 48ساعت نبايد با همسرتان رابطه داشته باشيد.
    سنجش تراكم استخوان: بنياد ملي پوكي‌استخوان در آمريكا اعلام كرده است كهحدود 44 ميليون نفر در سراسر جهان به پوكي‌استخوان مبتلا هستند كه البتهاكثر افراد را خانم‌ها تشكيل مي‌دهند. بهتر است خانم‌ها از سن 65 سالگيشروع به دادن آزمايش سنجش تراكم استخوان كنند. اما خانم‌هايي كه دارايعوامل خطرساز ابتلا به پوكي ‌استخوان نظير سابقه خانوادگي اين بيماري،سيگار كشيدن، وزن 56/5 كيلوگرم يا كمتر و يا يائسگي زودرس (قبل از 40سال) را دارند، بايد اين آزمايش را از سن 50 سالگي آغاز كنند. دكترفليساكاسمن‌از بنياد ملي‌ پوكي‌استخوان آمريكا مي‌گويد: <پس از سن 50سالگي، تقريبا يك نفر از هر 2 زن و يك نفر از هر 4 مرد دچار شكستگي‌هاياستخواني ناشي از پوكي‌استخوان مي‌شوند. اين شكستگي‌ها معمولا در لگن،ستون فقرات يا مچ دست هستند. غربالگري نه تنها مي‌تواند از عواقب بدپوكي‌استخوان پيشگيري كند بلكه حتي گاهي جان افراد را از مرگ نجاتمي‌دهد.> در حال حاضر هيچ دستور كلي براي غربالگري مردان براي بيماريپوكي‌استخوان وجود ندارد اما دكتر كاسمن مي‌گويد:< بهتر است آقايان ازسن 70 سالگي شروع به اين كار كنند و اگر قبلا دچار شكستگي استخوان شده‌اندو يا به بيماري خاصي مثل آرتريت روماتوئيد مبتلا هستند، زودتر اين كار راشروع كنند.> با وجودي كه هيچ درمان كاملي براي بيماري پوكي‌استخوانوجود ندارد اما داروهايي هستند كه مي‌توانند از اين بيماري پيشگيري و آنرا بهتر كنند.
    آنچه بايد درباره اين آزمايش بدانيد: براي سنجش تراكم استخوان چند راهوجود دارد كه همگي مطمئن و بدون درد هستند. براي سنجش تراكم استخوان نوعياشعه ايكس خاص به كار مي‌رود و تراكم استخوان‌هاي ستون فقرات، لگن و يا مچدست يا گاه انگشت مياني دست و استخوان باشند يا ساق‌پا سنجيده مي‌شود. براي انجام اين تست نياز به هيچ آمادگي خاص نيست.

    اندازه گيري قند خون
    انجمن ديابت آمريكا پيشنهاد مي‌كند كه از سن 45 سالگي، هر 3 سال يك بارقندخون خود را چك كنيد. البته اين قضيه هم بستگي به احتمال اتفاق افتادنديابت براي شما دارد. مثلا اگر كسي در خانواده شما به ديابت مبتلاست يااگر شما فرد چاقي هستيد، يا در زمان بارداري‌هاي قبلي به ديابت مبتلاشده‌ايد، بهتر است اين كار را زودتر شروع كنيد و فواصل تكرار آزمايش را از 3 سال كمتر كنيد. اگر در اولين آزمايش قندخون شما زير 95 بود، احتمالابتلا به ديابت برايتان اندك است. اما اگر قندخونتان عددي بين 100 تا 125باشد، احتمال ابتلا به ديابت در شما بالاتر است و بهتر است هر سال يك‌بارآزمايش را تكرار كنيد.
    نحوه انجام آزمايش: فقط يك آزمايش خون ساده مي‌تواند ميزان قندخون شما رامشخص كند. قبل از انجام آزمايش به مدت 6 ساعت نبايد چيزي خورده يا نوشيدهباشيد.

    معاينه پوست
    دكتر برت‌كلديرون، عضو هئيت علمي دانشگاه سينسيناتي در رشته پوست مي‌گويد: <دقيقا تك‌تك موارد مرگ ناشي از سرطان پوست مي‌توانند با معاينهزودهنگام پوست، پيشگيري شوند.> وي مي‌افزايد: <كشنده‌ترين نوع سرطانپوست ملانوم نام دارد. اين در حالي است كه اگر ملانوم زود كشف و تشخيصداده شود، مي‌توان به طور كامل آن را درمان كرد.> جامعه جراحان آمريكاپيشنهاد مي‌كند كه افراد 20 تا 39 ساله، هر 3 سال يك‌بار توسط يك متخصصپوست، معاينه شوند و زماني كه به 40 سالگي مي‌رسند، هر سال يك‌بار اينمعاينه را دريافت كنند. آنچه لازم است درباره معاينه بدانيد: يك متخصصپوست همه بدن شما را مشاهده مي‌كند و به دنبال موارد مشكوك مي‌گردد. بهتازگي متخصصان پوست دريافته‌اند كه سرطان‌هاي پوست در نقاطي از بدن كه بهطور معمول در برابر نور آفتاب نيستند هم ظاهر مي‌شوند. اين در حالي است كهدر گذشته اغلب سرطان‌ها در جاهايي از بدن ظاهر مي‌شدند كه پيوسته در برابرنور آفتاب بودند. دكتر كلديرون مي‌گويد: <به تازگي‌ ما متوجه سرطانپوست در نقاط عجيب شده‌ايم. جايي مثل كپل‌ها يا سينه‌ها كه معمولا دربرابر نور نيستند. علت اين امر مي‌تواند استفاده از سالن‌هاي برنزه كردنباشد.> دكتر كلديرون معتقد است انجام معاينه شخصي پوست هر 3 ماه يك‌بارهم مي‌تواند در پيدا كردن نكات مشكوك پوستي كمك كننده باشد. براي انجاماين تست لازم است جلوي آينه بايستيد (براي نواحي پشت از يك آينه دستياستفاده كنيد) و به دنبال موارد زير بگرديد: خالي كه در بدنتان وجود داشتهو حالا ظاهر يا اندازه آن تغيير كرده است (اين مي‌تواند نشانه اوليه‌اي ازسرطان پوست باشد) يا برآمدگي‌هايي كه ظاهر شفاف و مرواريد‌ مانند دارند،يا برآمدگي‌هاي قرمز رنگ. هر مورد مشكوكي كه در عرض 2، 3 هفته خوب نشود رابايد به متخصص پوست نشان دهيد

  5. #5
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض


    5 تست سلامتي كه بايد امسال انجام دهيد

    با اختصاص دادن زمان كافي به اين 5 تستويژه و حياتي سلامتي خود را در اولويت قرار دهيد. اكثر خانم ها در هر سنيكه باشند نگران سلامتي شان هستند و اين نگراني تا حد زيادي ريشه درخانواده شان دارد. اينكه شما بايد هميشه مراقب سلامتي تان باشيد يك امراجتناب ناپذير است اما خيلي ها به خاطر بعضي از مسائل از انجام تست هايسلامتي يا چكاپ هاي دوره اي خودداري مي كنند و دليل آن يا ترس از شنیدنخبرهاي بد درباره سلامتي شان است يا فكر مي كنند اين تستها برايشان مضراست. تست هاي سلامتي تنها روشي است كه مي توان علائم پنهان را قبل ازاينكه مشكلات حادي ايجاد شود شناخت و براي درمان آن فكري كرد.

    براي اين 5 تستي كه به اختصار درباره آنها توضيح خواهيم داد زمان كافياختصاص دهيد و مطمئن باشيد كه زندگي تان را بهتر مي كند. در آن صورت شمابه مشكلات بالقوه مربوط به سلامتي تان تسلط مي يابيد و آرامش واقعي «زندگیایده آل »را تجربه مي كنيد. پس با پزشك تان تماس بگيريد و قرار ملاقاتيبراي امروز ترتيب دهيد و كارهايي كه به شما توصيه مي كنيم را مرحله بهمرحله دنبال كنيد.

    هر سال يك تست جسماني انجام دهيد
    اين تست يكي از كلي ترين و در عين حال مهمترين برنامه هايي است كه شما ميتوانيد همه ساله انجام دهيد و پزشكتان به سادگي از طريق آنها مي تواند يكمعاينه سراسري انجام دهد در حقيقت اين تست 4 مرحله دارد كه به شرح زيراست:
    از خطرات بيماري قلبي تان آگاه شويد.
    پزشك شما قادر است با يادداشت كردن وزن و فشار خون، شما را از عوامل خطربيماري قلبي مطلع كند. او با آزمايش سطح قند خون و كلسترول به شما كمك ميكند از كمبودهاي غذايي تان آگاه شويد و در صورت وجود هر مشكلي يك برنامهغذايي مناسب ارائه دهد.
    قدتان را بدانيد
    آزمايش قد يكي از اصلي ترين عواملي است كه مي توان از طريق آن به پوكي استخوان و علائم ديگر ناراحتي هاي استخواني پي برد.
    درباره راه هاي سلامتي صحبت كنيد.
    شما در گفتگو با پزشك تان مي توانيد از تغييرات شيوه زندگي صحبت كنيد وممكن است مشكلاتي مثل خوردن؛ رژيم كم چربي، ورزش و مكمل هاي كلسيم را بهشيوه زندگي تان اضافه كنيد.
    سوال كنيد
    تمام سوال هاي خودتان را از پزشك بپرسيد از مشكلات سلامتي تان بگوييد ازسردردهاي مكرر تا علت اينكه هميشه احساس خستگي مي كنيد حتي مي توانيد يكليست از سوالات مربوط به تست تان تهيه كنيد تا مطمئن شويد به همه سوالاتپرداخته ايد.

    قند خونتان را چك كنيد
    قند خون بالا ممكن است يكي از علايم بيماري ديابت باشد كه خيلي شايع است وگاهي اوقات هيچ نشانه اي ندارد. دليل عمده اي وجود ندارد كه چرا بيماريديابت رو به افزايش است و فقط با تغذيه مناسب و ورزش مي توان از مشكلاتجدي آن جلوگيري كرد.
    يك تست ناشتا گلوكز خون انجام دهيد
    در اين آزمايش استاندارد براي ديابت گرفته مي شود و به آزمايشگاه فرستادهمي شود تا سطح (گلوكز) قند خون را بررسي كنند دكتر رابرت ريزا رئيس انجمنديابت آمريكا مي گويد: شما بايستي 8 ساعت قبل از آزمايش خون ناشتا باشيدببينيد مي توانيد آن را جزو بخشي از تست جهاني سالانه تان قرار دهيد؟!
    تست تحمل گلوكز را انجام دهيد
    اگر شما عوامل خطر ابتلا به ديابت مانند اضافه وزن را داشته باشيد ممكناست پزشكتان تصميم به انجام اين تست بگيرد كه شما را ملزم مي كند ساعاتزيادي را در مطب بگذرانيد شما بايد ناشتا باشيد خون از شما گرفته مي شود. محلولي حاوي گلوكز بنوشيد و سپس هر 30 تا 60 دقيقه به مدت 2 ساعت از شماخون گرفته شود.
    كنترل كنيد
    اگر قند خون شما بالاست پزشك شما تغذيه مناسب ورزش و احتمالا دارو به شما تجويز مي كند تا به حالت طبيعي برگرديد.

    آزمايش ماموگرافي
    ماموگرافي به تشخيص سرطان سينه كمك مي كند. تشخيص و درمان به موقع به صورتقابل توجهي شانس زنده ماندن و درمان را در شما افزايش مي دهد.
    ساليانه چكاپ كنيد
    خانم ها بايستي ماموگرافي را از سن 40 سالگي شروع كنند. البته اگر سابقهخانوادگي داريد از پزشك معالجتان بخواهيد اين تست ها را زودتر شروع كند.
    آسوده باشيد
    طوري برنامه ريزي كنيد كه زماني اين تست را انجام دهيد كه دوره
    ماهانه تان تمام شده باشد، زماني كه حساسيت سينه هايتان كمتر شده باشد. دكتر لين شوستر مدير كلينيك سلامت زنان مايو در روچستر مینرسوتا مي گويداگر در انجام اين تست اذيت مي شويد از مسكن، يك ساعت قبل از تست استفادهكنيد
    تست را دنبال كنيد
    اگر ماموگرافي نمره را نشان بدهد پزشك سونوگرافي انجام مي دهد تا بفهمداين نمره انباشته از مايع است يا نه (كه معمولا كيست خوش خيم را نشان ميدهد) اگر مادر باشید پزشك معالجتان بايد معاينات ديگري انجام دهد كه متوجهشود اين غده سرطانی است يا نه.
    آگاه باشيد چه انتخاب و چاره اي داريد
    اگر زود سرطان سينه مي گيريد (مرحله اول) ميزان درصد زنده ماندنتان 5 سالو حدود 88 درصد است كه اين 88 درصد هم از طريق جراحي، شيمي درماني و درمانهاي ديگر خواهد بود.

    چكاپ دندان
    ممكن است شما بترسيد كه به دندانپزشكي مراجعه كنيد اما بهداشت دائم دندان كمك مي كند از ناراحتي هاي دردناك و پر هزينه ممانعت شود.
    پيشتاز باشید
    با گرفتن حفره و پر كردن دندان ها كه هزينه بسيار كمتري نسبت به درمان هايريشه دارد مي توانيد خيلي زود جلوي گسترش باكتري را بگيرد و از رفتن آنهابه قسمت عصبي دندانتان جلوگيري كنيد.
    درباره اشعه ايكس سوال كنيد؟
    دندانپزشك شما ممكن است براي تشخيص مشكلات پنهان داندانهايتان بخواهد ازاشعه ايكس استفاده كند سينه بائر، دندانپزشك و سخنگوي آكادمي دندانپزشكيمي گويد: « اين تست »مي تواند تعيين كند شما علائم بيماري لثه مثل سرخي ياتورم را داريد يا نه. در موارد پيشرفته ممكن است بيماري لثه باعث ضايعاتدنداني بشود.
    لثه ها و دندان هايتان را سالم نگه داريد .
    حداقل 2 بار در روز مسواك بزنيد و روزانه از نخ دندان استفاده كنيد. هر شش ماه نيز براي چكاپ مراجعه كنيد.

    مراجعه ساليانه به متخصص پوست
    چكاپ پوست براي تشخيص سرطان پوست ضرورت دارد با تشخيص به موقع شانس زنده ماندن حدود 100 درصد است.
    هر خال گوشتي را مورد بررسي قرار دهيد
    با آزمايش كل بدن توسط يك متخصص پوست او متوجه مي شود كه اين خال مشكوكاست يا نه؟! او آن نقطه را بی حس مي كند و خال را در مي آورد و بهآزمايشگاه مي فرستد و در اكثر موارد مشكل خاصي مثل بخيه كردن و اينها وجودندارد.
    مراحل بعدي را انجام دهيد
    اگر خال سرطاني است پزشك شما احتمالا با استفاده از بي حسي بافت پيرامون را خارج مي كند تا از سرطان خلاص شويد.
    از خودتان مراقبت كنيد
    خود را براي جوش ها و خال هاي جديد به صورت مرتب كنترل كنيد و روزانه با لايه ضخيمي از كرم ضد آفتاب پوستان را بپوشانيد.

  6. #6
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    8 چکاپ سالمندي

    آشنايي با رايج‌ترين ويزيت‌هاي طبي مورد نياز پس از 45 سالگي

    8
    چکاپ سالمندي

    بسياري از سالمندان بر اين باورند که مرحله ميانسالي آخرين دوره از دورانزندگي سالم است و با رسيدن به سالمندي، ديگر هيچ راهي براي سالم زندگيکردن وجود ندارد اما اين، باور صحيحي نيست؛ چرا که بسياري از سالمندان بااصلاح شيوه زندگي و پيشگيري از بروز بيماري‌هاي وخيم، ساليان سال، سالمزندگي مي‌کنند و از زندگي لذت مي‌برند. در عين حال، اگرچه در مقابل روندپيري نمي‌توان ايستاد اما مي‌توان سلامت جسمي را به گونه‌اي حفظ کرد که درسالمندي دچار مشکلات شديد نشد....

    پزشکان توصيه مي‌کنند در سنين ميانسالي و سالمندي هر چند وقت يک‌بار بهپزشک مراجعه کنيد و اجازه بدهيد پزشک شما با توجه به وضعيت بدني‌ و سوابقخانوادگي‌تان سلامت شما را تحت کنترل قرار دهد. در اينجا برخي از موارديرا که بايد پس از 45 سالگي براي تحت نظر گرفتن آنها به پزشک مراجعه کنيد،با هم مرور مي‌کنيم:

    ويزيت فوق‌تخصص غدد

    آيا مي‌دانستيد ابتلا به ديابت يا به کارگيري درمان‌هاي نادرست در مواجههبا آن مي‌تواند سبب بروز بيماري‌هاي قلبي‌‌عروقي و مشکلات کليوي شود؟ بانزديک شدن به سن 45 سالگي، به ويژه اگر دچار اضافه‌ وزن هستيد يا سابقهخانوادگي ابتلا به ديابت داريد، بايد به‌طور منظم به پزشک مراجعه کنيد وآزمايش قندخون بدهيد. از طرفي نبايد فراموش کنيد که براي انجام اين آزمايشبايد صبح ناشتا باشيد.


    ويزيت متخصص قلب‌‌ و عروق

    تحقيقات پژوهشگران نشان مي‌دهد که با کنترل فشار خون مي‌توانيد خطر ابتلابه سکته مغزي را تا 40 درصد و خطر ابتلا به حمله قلبي را تا 16 درصد کاهشدهيد. از طرفي، فشارخون بالا مي‌تواند از دلايل ابتلا به آلزايمر در سنينسالمندي باشد و به همين دليل است که پزشکان توصيه مي‌کنند از 50 سالگي هر 6 ماه يک‌بار به پزشک مراجعه کنيد. البته اين نکته را هم فراموش نکنيد کهدو نفر از هر 10 نفر پس از 50 سالگي به فشارخون مبتلا مي‌شوند و باپيشگيري و حتي تشخيص بيماري در مراحل اوليه مي‌توانيد روند درمان راسريع‌تر کنيد و ريسک عوارض را کاهش دهيد. افزايش ميزان کلسترول بد (LDL) وتري‌گليسيريد مي‌تواند براي سلامت قلب‌ و عروق خطرآفرين باشد. پس از 70سالگي، به ويژه اگر دچار مشکلات جسمي هستيد هر سال يک‌بار به متخصص قلب وعروق مراجعه کنيد. زيرا با يک آزمايش خون ساده ميزان کلسترول خون شما مشخصمي‌شود و در صورت بالا بودن چربي خون، رژيم غذايي و توصيه‌هاي لازم برايکنترل آن به شما داده مي‌شود. اگر هم نياز به مصرف دارو داشته باشيد، پزشکمعالج داروي لازم را به شما تجويز مي‌کند. از طرفي، پس از 70 سالگي گرفتننوارقلب به ويژه اگر مي‌خواهيد فعاليت بدني سنگين مانند ورزش انجام دهيديا دچار ناراحتي‌هايي مانند ديابت، فشارخون، کلسترول بالا و اضافه وزنهستيد يا سيگار مي‌کشيد، ضروري است. براي بررسي کامل‌تر فعاليت قلب، گاهياز دستگاه‌هاي اکوکارديوگرافي يا آنژيوگرافي استفاده مي‌‌شود.
    ويزيت متخصص گوش‌، حلق وبيني و مراجعه به شنوايي‌سنجي

    از 50 سالگي به بعد بايد هر دو سال يک‌بار و پس از 65 سالگي هر سال يک‌باربه مراکز شنوايي‌سنجي مراجعه کنيد. پزشک متخصص با گرفتن يک نوار شنواييميزان قدرت شنوايي شما را بر حسب امواج متعدد صدا مي‌سنجد و در صورت نيازبراي‌تان سمعک تجويز مي‌کند.

    ويزيت متخصص داخلي و فوق‌تخصص بيماري‌هاي تنفسي

    اين آزمايش براي بررسي ميزان سلامت ريه‌ها و اثبات وجود يا نبود سرطانضروري است. در صورتي که شما فرد سالمي هستيد هر سه سال يک‌بار و در صورتيکه ناراحتي تنفسي داريد هر سال بايد به پزشک مراجعه کنيد. اين آزمايش بهويژه براي کساني که بيش از 20 سال است سيگار مي‌کشند ضروري است. در آزمايشسنجش ظرفيت تنفس، شما ‌بايد در يک دستگاه کوچک با فشار زياد بدميد و سپسدر صورت لزوم از ريه شما راديوگرافي مي‌شود و در صورت تشخيص هر مشکلي بهپزشک متخصص آسم و آلرژي ارجاع داده مي‌شويد.

    ويزيت روماتولوژيست

    يکي از مشکلاتي که اغلب سالمندان از آن رنج مي‌برند درد مفاصل است. شايع‌ترين نوع اين ناراحتي‌ها، تحليل مفاصل است كه با بروز اين مشکل مفاصلدردناك مي‌شود و اجازه حرکت و راه رفتن را از افراد سالمند سلب مي‌کند. درخلال حركت كردن، انتهاي استخوان‌ها به طور طبيعي توسط غضروف‌ها و مايعلغزنده اطراف محافظت مي‌شود که با افزايش سن، استخوان‌ها شكننده و مفاصلبي‌شكل و دردناك شده و حركت مشكل مي‌شود. در حال حاضر رژيم غذايي، غذا يامكمل‌هاي ويژه‌اي براي پيشگيري، درمان و رهايي از تحليل مفاصل شناخته نشدهاست. در عين حال، ارتباط شناخته شده‌اي نيز بين تحليل مفاصل و اضافه وزنوجود دارد. كاهش وزن براي افرادي كه اضافه وزن دارند و دچار مشكل مذكورهستند، مساله مهمي ‌است، چرا كه مفاصل براي تحمل وزن بالا تحت فشار وتحريك هستند. نوع ديگر التهاب مفاصل، روماتيسم مفصلي است كه ارتباط نزديكيبا رژيم غذايي دارد. در اين بيماري سيستم ايمني به اشتباه به پوششاستخوان‌ها حمله مي‌كند. عملكرد سيستم ايمني به تغذيه كافي بستگي دارد ورژيم ناكافي ممكن است، اين نوع التهاب مفاصل را به همراه داشته باشد. ايناحتمال وجود دارد كه در برخي افراد، مواد غذايي مشخصي بتواند سيستم ايمنيرا به اين حمله تحريك كند. مصرف شير و لبنيات، روماتيسم‌مفصلي را در برخيافراد تشديد مي‌كند. اسيدهاي چرب امگا3، نظيرEPA (اسيد‌ايكوزاپنتانوئيك) كه در ماهي يافت مي‌شود، سبب تخفيف عوارض اين بيماري مي‌شود. البته پوکياستخوان نيز از بيماري‌هاي شايع دوران سالمندي است كه استخوان‌ها به دليلكاهش ميزان املاح، شكننده مي‌شوند. اين بيماري كه تحليل استخوان بزرگسالاننيز ناميده مي‌شود. تاكنون عوامل متعددي مانند كمبود ‌دريافت كلسيم،دريافت بيش از حد يا كم پروتئين، بي‌حركتي، مؤنث بودن، يائسگي، افزايش سن،كمي‌وزن، نژاد، ژنتيك و وجود سابقه خانوادگي اين بيماري، مصرف داروهاييمانند كورتون‌ها و ابتلا به بيماري‌هاي كليوي، كبدي، ديابت، روماتيسممفصلي و... را به‌عنوان زمينه‌ساز اين بيماري نام برده‌اند. از طرفي، برايپيشگيري از اين بيماري كه ناتواني، كاهش قد و شكستگي‌هاي استخواني را بهدنبال دارد، افزايش تحرك و فعاليت و مصرف رژيم حاوي مقادير كافي پروتئين وكلسيم توصيه مي‌شود. با توجه به موارد گفته شده، سالمندان بايد به منظورپيشگيري يا تشخيص زودرس بيماري‌هاي مرتبط با مفاصل سالي يک‌بار به يکروماتولوژيست مراجعه کنند و تحت معاينات دقيق قرار بگيرند.

    ويزيت اورولوژيست

    آنچه که در دوران جنيني تشکيل شده و پس از تولد وجود دارد شامل کليه‌ها،حالب‌ها، مثانه و مجاري ادرار است. علي‌القاعده با افزايش سن تغيير محسوسيدر اين دستگاه نمي‌بينيم، به‌جز اينکه بگوييم در آقايان غده پروستات که درمسير خروج مثانه قرار گرفته، به تدريج از سن 40 سالگي به بعد شروع به رشدمي‌کند. اين تغيير سبب مي‌شود که پس از 50 تا 55 سالگي، انسدادي به صورتکامل يا ناکامل در مسير خروج ادرار پيش بيايد و قطر ادرار و فشار آن کمشود. فرد براي دفع ادرار نياز به فشار بيشتري دارد و يا پس از ادرار کردنحس مي‌کند که مقداري از آن باقي مانده است. بنابراين 90 درصد آقايان نيازبه يک مداخله پزشکي پيدا مي‌کنند که اين عامل انسدادي را که پروستات استبرطرف کنند. اما در خانم‌ها مشکلي که ايجاد مي‌شود به سبب شلي عضلات کفلگن است که به دو علت تغييرات هورموني و بارداري و زايمان ايجاد مي‌شود. شلي عضلات کف لگن سبب مي‌شود مثانه افتادگي پيدا کند و در نتيجه سبب حسعدم تخليه کامل ادرار و تکرر ادرار مي‌شود که ميزان عفونت در خانم‌ها رابالا مي‌برد و درنهايت و به تدريج به دليل اينکه وضعيت زاويه ميان مثانه ومجراي خروجي ادرار از حالت عادي خارج شده موجب بي‌اختياري ادرار به هنگامعطسه و سرفه مي‌شود. اگر اين مشکل درمان نشود دفع ادرار از مجرا را بههمراه دارد که البته با روش‌هاي متعدد جراحي مي‌توان اين وضعيت را اصلاحکرد. بنابراين سالمندان بايد حداقل سالي يک‌بار به اورولوژيست مراجعه کنندو از نظر مشکلات کليوي و مجاري ادرار مورد آزمايش قرار بگيرند.

    ويزيت چشم‌پزشک

    پس از 45 سالگي پيشنهاد مي‌شود حتما سالي يک‌بار به چشم‌پزشک مراجعه کنيد. پزشکان با انجام يک تست بينايي نزديک و دور و گرفتن فشار چشم، شما را ازضعف بينايي‌تان آگاه کرده و در صورت لزوم براي شما عينک يا دارو تجويزمي‌کنند. نکته حايز اهميت اين است که در صورت بي‌توجهي به اين موضوع شماممکن است به مرور زمان دچار ضعف بينايي، کم‌بيني، نابينايي يا مشکلاتيمانند آب مرواريد و گلوکوم (آب سياه) شويد. در عين حال، از ديگر مشکلاتشايع دوران سالمندي، مساله خشکي چشم و پيرچشمي است بنابراين سالمندان بايدبه صورت منظم و دوره‌اي به چشم‌پزشک مراجعه کنند تا قوام چشم‌شان رابسنجند. البته بايد تاکيد کرد که پيرچشمي فقط شامل نمره عينک نيست بلکههمه اعضاي چشم را درگير مي‌کند و بايد بدانيد که نمي‌توان از بروز بيماري‌پيرچشمي پيشگيري کرد اما با اقدامات خاص مي‌توان از چشم‌ها و بيناييمحافظت کرد.
    ويزيت دندانپزشک
    همه سالمندان بايد بدانند که سلامت دندان‌ها با سلامت قلب در ارتباط استبنابراين لازم است همه افراد سالمند هر 6 ماه يک‌بار به دندانپزشک مراجعهکنند تا اگر دندان‌هاي طبيعي دارند از سلامت آنها مطمئن شوند و اگر همدندان‌هاي‌شان مصنوعي است مورد چکاپ قرار گيرند تا وضعيت دندان‌ها درشرايط مطلوبي باشد.منبع: Russia Today

    هفته نامه سلامت

  7. #7
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    10 فرمول ساده برای چکاپ شخصی

    لازم است هر ساله حداقل یک مرتبه برای انجام چکاپ کلی به پزشک مراجعه کنیداما اگر جزو این دسته نیستید، توصیه می‌کنیم حداقل به این 10 کار ساده عملکرده و خود را چکاپ شخصی کنید تا از سلامت‌تان مطمئن شوید.

    1-
    به خودتان نگاهی بیندازید:
    هر 3 یا 4 ماه خودتان به شخصه یا همراه با یکی از اعضای خانواده نگاهی بهپوست دست، پوست‌سر، نوک انگشتان، اطراف ریشه ناخن و زیر بغل خود بیندازید. بروز هرگونه تغییر شکل با تغییر رنگ در خال‌ها یا روی پوست و ظهور لک‌هایقرمز به این معنی است که لازم است با پزشک متخصص مشورت کنید.

    2-
    علایم خستگی را جدی بگیرید:
    آیا معمولا بدون ساعت زنگ‌دار نمی‌توانید صبح‌ها بیدار شوید؟ بعد از ظهرهااحساس خستگی مفرط می‌کنید؟ بعد از ظهر معمولا چرت می‌زنید؟ اگر جواب شمابه هر یک از این سوالات مثبت است، احتمالا دچار کمبود خواب هستید پس توصیهمی‌کنیم شب‌ها 8 ساعت کامل بخوابید و اگر با این وجود باز هم دچارکم‌خوابی بودید به پزشک مراجعه کنید.
    3-
    بعد از 50 سالگی هر سال یک بار قد خود را اندازه بگیرید:
    انجام این کار به ویژه به خانم‌ها برای پیشگیری از ابتلا به ناراحتی‌هایماهیچه‌ای اسکلتی مثل پوکی‌استخوان توصیه می‌شود. کوتاه شدن قد می‌تواندخود نشانه کمبود مواد معدنی در استخوان‌ها باشد و لازم است در رابطه با آنپس از انجام آزمایش تراکم استخوان با پزشک مشورت کرد.
    4-
    به رنگ ادرار توجه کنید:
    روشن بودن او را به آن معنی است که شما در سلامت کامل به سر می‌برید امااگر رنگ ادرار تیره یا بدبو شد به این معنی است که شما به اندازه کافی آبنمی‌نوشید. اگر بعد از نوشیدن مقدار کافی آب این حالت همچنان باقی بود،لازم است با پزشک خود مشورت کنید. اگر رنگ ادرار شما زرد روشن است شاید بهدلیل مصرف ویتامین b موجود در مکمل‌های غذایی یا مولتی‌ویتامین‌ها باشد،پس خیلی نگران نشوید.
    5-
    بعد از ورزش نبض خود را چک کنید:
    طبق تحقیقی که اخیرا در مجله پزشکی انجمن آمریکا به چاپ رسیده است احتمالبروز سکته قلبی طی 10 سال در زنانی که پس از ورزش کردن ضربان نبض آنهاپایین‌تر از حد معمول است 2 برابر بیش از این احتمال در سایر زنان است. بهشما توصیه می‌کنیم حتما یک تست ورزش‌ بدهید. (20 دقیقه پیاده‌روی تند یادو)**و شمارش نبض خود را 15 ثانیه بعد از متوقف کردن فعالیت داشته باشید. عدد به دست آمده به علاوه 4 تعداد ضربان قلب شما را نشان می‌دهد. بعد 2دقیقه استراحت کنید و مجددا شمارش نبض خود را داشته باشید و آن را با 4جمع کنید. عدد به دست آمده دوم را از عدد اول کم کرده و اگر عدد جدید کمتراز 55 بود، با پزشک خود تماس بگیرید.**
    6-
    اگر مبتلا به دیابت هستید، مراقب پاها‌یتان باشید:
    پاهای افراد مبتلا به دیابت معمولا دچار خشکی، پوسته‌پوسته شدن، زخم و عفونت می‌شود.
    از آنجا که احساس درد در این افراد کمتر است، لازم است بیشتر مراقب پاهایخود باشند و روزانه به آنها نگاهی انداخته و آنها را چک کنند.7
    7-
    به طور مرتب فشار خون خودتان چک کنید:
    متخصصان پیشنهاد می‌کنند از 18 سالگی به کمک دستگاه‌های سنجش فشارخونخانگی فشارخون خود را اندازه بگیرید. این باعث می‌شود سریعا متوجه افزایشفشارخون خود بشوید و به پزشک مراجعه کنید.
    8-
    از نظر قلبی چکاپ کامل بدهید:
    به شرطی قلب و عروق سالمی خواهید داشت که از آن مراقبت کنید. در صورتی کهگمان می‌کنید امکان احتمال سکته قلبی در شما وجود دارد مثلا مبتلا به چاقیهستید، ورزش نمی‌کنید، سیگار می‌کشید، کلسترول خون‌تان بالاست، فشارخونبالا دارید یا مبتلا به دیابت هستید، به پزشک مراجعه کرده و از او بخواهیدیک چکاپ کامل قلب شامل آزمایش خود، نوار قلب، اندازه‌گیری فشارخون، تستورزش و... برای شما تجویز کند
    9-
    شانه سرتان را هر روز صبح نگاه کنید
    اگر احساس می‌کنید ریزش موی‌تان زیاد شده از پزشک بخواهید یک آزمایش خونبرایتان تجویز کرده و میزان آهن خون‌تان را چک کند. جالب است بدانید کمبودآهن می‌تواند یکی از دلایل ریزش مو باشد. کم‌کاری تیرویید هم از جمله دیگردلایل آن است.

    10-
    شیوه زندگی سالم را رعایت کنید:
    میوه و سبزیجات سالم و تازه بخورید. به اندازه و مرتب ورزش کنید و استراحترا از یاد نبرید. تغذیه درست، استراحت کافی و اکشیژن‌رسانی به بدن 3 کلیدطول عمر است. مراقب باشید تمامی گنج‌های به دست آمده به کمک این 3 کلید رابا مصرف زیاد شکلات، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل به باد ندهید.

    سلامت ایران

  8. #8
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    الفباي چک‌آپ
    به خاطر سوالات مکرر شما خوانندگان عزيز از اين هفته برخي آزمايش‌هاي چک‌آپ را براي افراد بالغي که هيچ بيماري خاصي ندارند و سالم تلقي مي‌شوند به‌صورت خلاصه و جدول‌وار معرفي مي‌کنيم.
    خدمات
    چه کساني نياز دارند
    هرچند وقت يکبار
    توضيحات
    اندازه‌گيري فشارخون
    (براي تشخيص فشارخون بالا)
    کليه افراد بالغ
    براي افرادي که فشارخون طبيعي دارند، هر دو سال يک بار
    براي افرادي که فشارخون 85/130يا بالاتر دارند، به دفعات بيشتر
    اندازه‌گيري کلسترول
    کليه افراد بالغ
    هر پنج سال يک بار. اگرکلسترول تام يا LDL بالا باشد يا HDL پايين باشد و يا اگر شما عوامل خطر را داريد به دفعات بيشتر
    افرادي که احتمال بيشتر بيماري قلبي دارند، نياز به توصيه‌هاي پزشکي درباره تغيير شيوه زندگي و احتمالا درمان دارويي دارند
    پاپ اسمير جهت تشخيص زودرس سرطان دهانه رحم
    کليه زنان داراي (دهانه) رحم از سن 18 سالگي. آنها که از لحاظ جنسي فعال هستند زودتر شروع کنند
    اگر سه آزمايش ساليانه طبيعي باشد، سپس هر سه سال يک بار. افراد سيگاري يا داراي شرکاي جنسي متعدد يا ساير عوامل خطر بايد با فواصل کمتر انجام دهند
    برخي متخصصان معتقدند زناني که هيچ‌گاه نتيجه غيرطبيعي نداشته‌اند، بعد از 65 سالگي مي‌توانند غربالگري را متوقف کنند
    غربالگري سرطان پستان (ماموگرافي)
    کليه زنان50 ساله و بالاتر؛ افراد 40 تا 49 ساله با پزشک مشورت کنند
    ساليانه
    معاينه باليني سينه هم مهم است - با پزشک‌تان مشورت کنيد
    غربالگري سرطان روده بزرگ و مقعد (کولورکتال): آزمايش خون مخفي در مدفوع، سيگموئيدوسکوپي، کولونوسکوپي
    کليه افراد50 ساله و بالاتر؛ براي افراد داراي عوامل خطر در سن پايين‌تر
    آزمايش خون مخفي در مدفوع ساليانه؛ سيگموئيدوسکوپي هر پنج سال يک بار يا کولونوسکوپي هر 10 سال يک بار
    معاينه ديژيتال مقعد و عکس راديولوژي با تنقيه باريوم هم ممکن است انجام شود
    غربالگري سرطان پروستات (آزمايش آنتي ژن اختصاصي پروستات و معاينه ديژيتال رکتوم
    مردان داراي سابقه فاميلي‌ و در 40 سالگي شروع مي‌شود. براي افراد ديگر معاينه ديژينال رکتوم و احتمالا آنتي‌ژن اختصاصي پروستات در سن 50 سالگي
    معاينه ديژيتال رکتوم ساليانه؛ آنتي‌ژن اختصاصي پروستات بر طبق توصيه پزشک
    مفيد بودن آزمايش غربالگري PSA براي همه مردان، مورد ترديد است
    غربالگري انواع ديابت (آزمايش قند خون ناشتا)
    کليه افراد 45 ساله و بالاتر؛ براي افراد داراي عوامل خطر در سن پايين‌تر
    هر سه سال يک بار
    افراد چاق و افرادي که سابقه فاميلي دارند، نياز به غربالگري به دفعات بيشتر دارند که از سن 30 سالگي شروع مي‌شود
    غربالگري بيماري تيروئيد
    زنان50 ساله و بالاتر؛ افراد داراي کلسترول بالا يا سابقه فاميلي بيماري تيروئيد
    طبق توصيه پزشک
    غربالگري روتين مورد بحث است. با پزشک خود درباره عوامل خطر صحبت کنيد

  9. #9
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    پنجاه سالگی زمانی برای چكاپ های سالانه!

    وقتی افراد به سن پنجاه سالگی می رسند باید برای تشخیص زود هنگام بیماریهاغربالگری انجام شود تا بتوان شاهد عمر طولانی تر همراه با سلامتی برایآنها بود. در این راه اولین كار انجام آزمایشهای طبی سالانه است.

    دكتر سیسیل ویلسون، متخصص داخلی و عضو هیأت مدیره انجمن پزشكی آمریكا میگوید: من عموماً به بیمارانم می گویم كه اگر در طول سالهای بیست سالگی، سیو چهل سالگی از سلامتی برخوردار هستید، تنها هر چهار یا پنج سال یك بارچكاپ عمومی نیاز دارید. اما در حدود پنجاه سالگی باید سالی یك بار چكاپ ومعاینه شوید، این كار برای پیگیری مسایلی است كه همزمان با بالا رفتن سنپیش می آید.

    دكتر ویلسون می گوید: آزمایشهایی برای یافتن نشانه های دیابت، فشار خونبالا و كلسترول بخشی از آزمایشهای سالانه در این سن هستند. این آزمایشهابه خاطر بزرگترین قاتل یعنی بیماریهای قلبی و عروقی انجام می شود. درمرحله بعد غربالگری برای دومین قاتل یعنی سرطان انجام می شود.

    طبق نظر دكتر ویلسون، توصیه های فعلی برای معاینات مربوط به سرطان عبارتند از:

    سرطان سینه:

    ما واقعاً از زنان می خواهیم كه از چهل سالگی ماموگرافی سالانه را آغازكنند و اگر در بین نزدیكانشان سابقه سرطان سینه وجود دارد حتی زودتر ازچهل سالگی باید شروع كنند، و این ماموگرافی هر ساله باید تا آخر عمر ادامهپیدا كند.

    سرطان روده بزرگ:

    توصیه می كنیم كه اكثر افراد در سن پنجاه سالگی به فكر كولونوسكوپی اولیهباشند، اگر افراد در سن پنجاه سالگی كولونوسكوپی داشته و هیچ گونه پولیپیا سابقه خانوادگی سرطان در خانواده شان وجود نداشته باشد، توصیه ما ایناست كه هر ده سال یك بار كولونوسكوپی داشته باشند. در خلال این مدت انجامآزمایشهای غیر تهاجمی مثل نمونه گیری از مدفوع یا دقت در مورد وجود خون درمدفوع باید لحاظ شود.

    سرطان پروستات:

    در ابتدای پنجاه سالگی، مردان باید سالانه معاینات و آزمایشهای خون مربوط به چكاپ پروستات را انجام دهند.

    سرطان گردن رحم:

    اگر چه پزشكان بیشتر نگران سرطان گردن رحم در زنان جوان تر هستند، اما در این سن نیز زنان تا حدی در معرض خطر می باشند.

    ویلسون می گوید: بعد از یائسگی و قطعاً بعد از ۶۰ سالگی تست پاپ اسمیر به صورت سالانه لازم نیست و هر دو یا سه سال یك بار كافی است.

    دكتر ویلسون با اشاره به اینكه استخوانها نیز بعد از رسیدن به پنجاه سالگینیاز به توجه دارند؛ به خصوص در مورد زنان یائسه، می گوید: در این سن مانگران پوكی استخوان هستیم، و آزمایشهای تراكم استخوان را توصیه می كنیم،اما لازم نیست این نوع آزمایشها هر سال انجام گیرد. اگر زنی در آزمایشهایپوكی استخوان وضعیت كاملاً خوبی داشت، لازم نیست تا چهار- پنج سال دیگراین آزمایش انجام شود. اما اگر كمی پوكی استخوان وجود داشت، باید در دو یاسه سال آینده مجدداً چك شود تا ببینیم آیا داروهای تجویز شده مؤثر بوده یانه. اما مردان تا سن هفتاد سالگی نیازی نیست نگران پوكی استخوان باشند.

    یك سری آزمایشهای دیگر كه می تواند مناسب باشد، چك كردن منظم شنوایی و بهخصوص بینایی است كه با بالا رفتن سن رو به زوال می گذارد، به علاوهبیماریهای قلبی و عروقی نیز می تواند موجب بیماری آب سیاه چشم شود.

    آیا راهی وجود دارد كه احتمال بدون مشكل نتایج تمام این آزمایشها را بالا ببرید؟

    ویلسون پاسخ می دهد: مطمئناً، با پزشكتان در مورد این كه چگونه می توانیدعادات سبك زندگیتان را به نحوی تغییر دهید كه سالمتر باشید صحبت كنید. وزنتان را كنترل كنید، ورزش كنید و غذای سالم و مناسب بخورید، كلید سلامتیهمین است..

  10. #10
    آخر فروم باز sajadhoosein's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    iran
    پست ها
    1,893

    پيش فرض

    تستهای بالینی ضروری در دهه‌های 20 و 30 زندگی

    رفتن به پزشک ممکن است آخرین مشغله ذهنی شما در این سن باشد اما فراموشنکنید که چک آپ مرتب بدن ضامن حفظ سلامتی شماست. با شروع سن 20 تا 30 ،پزشک ممکن است پیشنهاد انجام آزمایشاتی را دهد که به منظور کشف علت یکناهماهنگی یا اختلال موقت باشد اما بعضی از فاکتورها و جود دارد که خودشما باید نسبت به آن حساس بوده و و راجع به تشخیص وضعیت آن اقدامکنید(البته با مشورت پزشک)
    سنجش مرتب وزن و حفظ میزان متعادل: این چیزی نیست که مورد علاقه افرادباشد زیرا در اغلب موارد ایجاد نگرانی می کند اما به خاطر داشته باشید کهکنترل وزن و حفظ آن در یک مقدار متعادل ضامن سلامت و پیشگیری از بسیاریبیماریهاست.
    اندازه گیری فشار خون: این آزمایش بسیار آسان و ارزان است و ضامن سلامت قلب، شریانها، چشمها و کلیه ها است.
    اندازه گیری کلسترول: هر فردی در سن 20 به بالا باید از مقدار کلسترول بدنخود مطلع باشد و حداقل هر 5 سال یکبار در این رابطه آزمایش دهد.
    معاینه سینه، تست لگنی و پاپ اسمیر(ویژه زنان): تست سالیانه سینه و 10دقیقه تحمل تست ناراحت کننده لگنی(هر 1 تا 3 سال)سهم عمده ای در پیشگیریاز سرطان ها و ناراحتی های مربوط به ناباروری دارد.
    معاینه بیضه(ویژه مردان): این تست اصلا جالب نیست و برای خیلی از افرادناراحت کننده و شرم آور است . اما معاینه سالیانه آن لازم و ضروری است . احتمال سرطان این عضو در مردان جوان نیز وجود دارد. اما تشخیص به موقع میتواند این عارضه را درمان پذیر کند.
    معاینه پوست: مراقبت از پوست به عنوان اولین سد و مانع بدن در مقابلمیکروب ها امری ضروری است. از پزشک خود بخواهید که پوست شما را موردمعاینه قرار دهد و مراقب خال های گوشتی یا هر نوع زایده غیر طبیعی باشد. انجام این معاینه هر 3 سال یکبار ضروری است.
    آزمایش سیستم ایمنی: از پزشک خود بخواهید که راجع به هر نوع ایمنی سازی وایجاد مصونیت به موقع(تزریق واکسن های ویژه هر سن) در شما اقدام کند.
    معاینه بینایی و مراقبت از چشم ها از دیگر آزمایشات ضروری در این دوران میباشد. به ویژه این که نزدیک به 90 درصد اطلاعات از طریق این حس دریافت میشود و لذا نقش فوق العاده ای در ادراکات شما ایفا می کند.
    به این ترتیب شما در هر برهه ای از زندگی باید مراقبت های ویژه ای جهت حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها داشته باشید.

  11. این کاربر از sajadhoosein بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •