سلام دوست با مرام خودم،خوبيد انشاءاله
خدمتتون بايد عرض كنم،اولا بنده استاد نيستم،بلكه شاگردم
.gif)
احتمالا منظور شما اين هست كه چه اسپيكري بايد با چه امپليفايري درايو بشه؟
اگر بخواهيم در مورد اين موضوع بحث كنيم بايد بسياري از پارامترهائي كه تو طراحي و ساخت يك درايور دخيل هستند رو با هم بررسي كنيم.پارامترهائي مثل Q ها،CMS،MMS،PE،BL و....كه هر كدوم خودش يه تاپيك ميخواد ولي من سعي ميكنم خيلي مختصر به بررسي موضوع بپردازم.
به طور كلي تمامي اسپيكرها براي اينكه صدا بدن بايد جريان الكتريكي با توان مناسب بهشون داده بشه تا بتونن كار كنن.تو اين مقوله امپدانس يا مقاومت هم بايد در نظر گرفته بشه.
برخي اسپيكرها نيازي به آمپلي فاير يا بهتره بگم امپلي فاير قدرت ندارن و با همون امپلي اينترنال پخش درايو ميشن.
اما برخي از اسپيكرها با توجه به ساختار و طراحيشون مثل جنس ووفر،كوئل،ساراند و توان ورودي قابل تحمل به طور متناوب(RMS/Continue power) نياز به راه اندازي با آمپلي فاير هاي قدرت دارن.يعني ديگه خروجي مثلا پخش كه 17-22 وات خروجي ميده نميتونه اسپيكر رو كامل درايو كنه و قابليتهاش رو نشون بده.
به طور كلي(يه قائده يا قانون نيستا)اسپيكرهائي كه داراي ساراند باريك هستند،و Xmax اونها كم هستش،و Sensitivity اونها بالاست رو ميشه توان كمتري بهشون بديم.
در مقابل اسپيكرهائي كه عكس بالا هستند مثل ساب ووفرها ميشه توان بيشتري بهشون وارد بشه.
برخي اسپيكرها هستند كه براي درايو شدن كامل ووفر و ميدرنج و تيوتر اونها نياز به يه امپ 4 كانال يا دوتا امپ دو كانال هست. مثل JBL Limited .البته تو كاتالوگ برخي اسپيكرها نحوه استفاده و ميزان توان مجاز آمپليفايرها ذكر شده.مثل همين ليميتد.
خب ،حالا از چه تواني براي درايورها از آمپلي فاير جداگونه استفاده كنيم.به نظر من اسپيكرهائي كه توان RMS اونها 50 وات به بالا هستند،بهتره از طريق امپ درايو بشن.البته اين موضوع رو هم در نظر داشته باشيد كه آمپلي هاي معتبر كه توان واقعي رو تو منوالشون اعلام ميكنند ،اين توان رو در ولتاژ 14.4 ميتونن خروجي بدن.پس اگر سيسم با افت ولتاژ مواجه بشه،به الطبع توان خروجي آمپلي فاير هم كاهش ميابد.
من هميشه به دوستان توصيه ميكنم،از آمپليفاير قويتر براي درايو كردن اسپيكرهاشون استفاده كنن تا هميشه امپ راحت بتونه اسپيكر رو تغذيه كنه.
اميدوارم مفيد بوده باشه.
.gif)