تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

نمايش نتايج 1 به 7 از 7

نام تاپيک: کوکی و سشن

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Nov 2010

پيش فرض کوکی و سشن

سلام

میشه در مورد مکانیزم دقیق سیستم کوکی ها و سشن ها در سرویس دهنده و سرویس گیرنده توضیح بدهید.
    و اینکه توابع مربوط مثلا setcooki() یا session_start() و $_COOKIE و $_SESSION دقیقا چه فرآیندی رو روی سرویس دهنده و سرویس گیرنده اجرا می کنن؟

آخر فروم باز alizshah's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2007
    محل سكونت
    فعلا هیچ کجا

پيش فرض

به طور خلاصه
    کوکی ها اطلاعاتی هستن که وقتی سایتی رو مشاهده میکنید به مرورگر میفرستند .تا اطلاعات مشخصی رو درباره کاربر بدونند .
    در این حالت اطلاعات به مرورگر فرستاده میشه ...

اما سشن از نظر کارکرد خیلی جالبه !!! در سشن اطلاعات در یک فایلی با یک اسم راندوم به صورت فایل در سرور ذخیره میشه و
    اسم اون فایل در کوکی قرار داده میشه و به مرورگر فرستاده میشه ..
    بنابرین زمانی که کاربر دوباره به سایت برگشت , کوکی ها که در نتیجه همان اسم راندوم به سرور فرستاده میشه . سرور توسط ان اسم و پیدا کردن ان فایل کاربر رو شناسایی میکند

مثال میزم : فرض کنید من به هر یک از دوستانم یک اسم انتخاب میکنم (مثلا یکی سیب , گلابی و هویچ) و بگم که هر وقت که به دم خانه من امدید باید اون اسم خاص خودتون رو بگید تا من اجازه ورود بدم در غیر اینصورت درو باز نخواهم کرد..
    بنابرین من توسط اون اسم ها از دفترم هویت شمارو مثل نام, تاریخ تولد و نام پدر و مادر و .. تشخیص میدم
    و هردفعه که از خانه من بیرون رفتید یک اسم جدید انتخاب میکنید ... تا دفعه بعد شمارو شناسایی کنم ...

یک نمونه از کوکی های پی سی ورلد :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    مثلا در کوکی اول bbsessionhash اسم کوکی و c1906a3d2c1410ffcb9aa12e5dd7c150 مقدار کوکی که یک فایل به این اسم
    در سرور موجود و اطلاعات کاربری من در اونجا ذخیره شده (سشن)

کوکی دوم تنها یک کوکی معمولیه که تاریخ رو به صورت یک عدد نمایش میده و به سرور اخرین بازدید منو شناسایی میکنه .

3. این کاربر از alizshah بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه moein_ak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2006

پيش فرض

alizshah خیلی عالی توضیح دادن
    فقط یه چیزی که دوست عزیزمون فراموش کردن بگن اینه که میشه زمان معتبر بودن کوکی ها را مشخص کرد ولی سشن ها بعد از یه مدت کوتاهی(بستگی به سرور) حذف میشن(برای همین برای سایت هایی مثل سایت بانک ها به جای کوکی از سشن استفاده میشه)
    Last edited by moein_ak; 19-11-2010 at 18:54.

5. این کاربر از moein_ak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Nov 2010

پيش فرض

با تشکر از توضیح خیلی خوبتون
    با وارد شدن مجدد کاربر به سایت،مرورگر چگونه اون کوکی مشخص رو که فرمودید مقدارش همون اسم رندم هست رو تشخیص می ده که اون کوکی برای چه کاربری است که به سرویس دهنده بفرسته؟ اگه کوکی های زیادی در سیستم موجود باشه مرور گر چطور اونها رو از هم تشخیص میده؟

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Nov 2010

پيش فرض

وقتی کاربر وارد سایت می شه بر جه اساسی این اسم رندم ساخته می شه که وقتی مجددا همون کاربر وارد شد، ایاسم منحصر به فرد تشخیص داده می شه؟ (مثلا بر اساس ip سیستم، بر چه اساسی آیدی یک کاربر ساخته می شه؟)

داره خودمونی میشه moein_ak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2006

پيش فرض

دوست عزیز اسم رندم ساختن اساس نداره
    رندم کلا اساس نداره(البته تو کامپیوتر رندم واقعی وجود نداره ولی به نظر من دلیلی نداره بخواین بدونین چجوری این اسم رندم ساخته میشه)
    در مورد مررورگر هم یه جدول داره که اسم کوکی ساخته شده و آدرس سایتو تو اون قرار میده و این طوری هر وقت وارد سایت مورد نظر میشین میدونه کدوم کوکی را باید استفاده کنه

9. این کاربر از moein_ak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز alizshah's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2007
    محل سكونت
    فعلا هیچ کجا

پيش فرض

وقتی کاربر وارد سایت می شه بر جه اساسی این اسم رندم ساخته می شه که وقتی مجددا همون کاربر وارد شد، ایاسم منحصر به فرد تشخیص داده می شه؟ (مثلا بر اساس ip سیستم، بر چه اساسی آیدی یک کاربر ساخته می شه؟)
    خوب ببنید دوست عزیز وقتی که یک کوکی از نوع (سشن) به کاربر فرستاده میشه.. محتوای اون سشن اسم فایلی در سرور است که در اون فایل قبل از اینکه سشن به مرورگر فرستاده بشه یوزر کاربری رو در اون ذخیره کردن ...

مثال :
    مرورگر به سرور : درخواست لوگین و فرستادن یوزر و پسورد

سرور: ساختن سشن و بررسی اینکه ایا یوزرنیمی با این پسورد وجود دارد یا خیر (از دیتابیس)
    اگر وجود داشت یک نام راندوم درست میکند و یک فایل با اون نام میسازد ...
    و نام کاربری رو در اون فایل ذخیره میکند (میتونیم هر چیز دیگی ایی رو ذخیره کنیم)
    اسم فایل یا همان نام راندوم به من فرستاده میشه , مثلا : aaacccc

خوب حالا چند دقیقه میگزره و من در خواست صفحه اصلی سایت رو میکنم
    مرورگر اتوماتیک کوکی رو به سرور میفرسته : aaacccc
    توابع سشن میبیند که ایا چنین فایل وجود داره .. اگه وجود داشت ما با php چک میکنید که نام کاریری چی بوده ..و از دیتابیس که اطلاعات من اونجا ذخیره شده اطلاعات دیگهی ای که دارم میکشن بیرون و نمایش میدن ..

اینجا رو هم نگاه کنید :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

11. این کاربر از alizshah بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •