تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 33

نام تاپيک: مطرح کردن سوالات و مشکلات مادربورد » تعمیرات تخصصی مادربورد

  1. #1
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    13 مطرح کردن سوالات و مشکلات مادربورد » تعمیرات تخصصی مادربورد

    با سلام به همه کاربران عزیز

    شاید یکی از بیشترین و مهمترین دغدغه‌های کاربران خراب شدن قطعات کامپیوتریشان هست.

    بیشتر دوستان قبل از تعمیر این قطعات به تعویض اونها اقدام کرده و هزینه‌ای رو برای خرید کالای جدید صرف می‌کنند.

    در این تاپیک دوستان مشکلات و سوالات سخت‌افزاری خودشون رو در زمینه مادربورد بیان کنند.

    در صورت امکان دوستان هم تا جایی که باشه کمک خواهند نمود و امکان حل مشکل بسیار زیاد خواهد شد.

    دوستان و مدیران ارجمند در این زمینه یاری و کمک رسانند.

    شاد باشید

  2. این کاربر از mjzaret بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  3. #2
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    پيش فرض

    دوستان دقت داشته باشند که در ارائه مشکلات و سوالاتشون موارد زیر رو رعایت کنید:

    1 ) ابتدا مدل مادربورد و در صورت امکان تصویری از اون رو در پست‌تون قرار بدید.

    2 ) استفاده از دیباگر و خواندن شماره اخطارها و بیان کردن اون در پست

    3 ) اندازه گیری ولتاژ‌های دوسر سلف‌های CPU و بیان اون در پست

    قبل از هر گونه کاری موارد زیر رو به صورت کامل انجام بدهید و در صورت جواب نگرفتن به موارد زیر دقت داشته باشید:

    ابتدا سوکت CPU رو با اسپری خشک شستشو داده و تمیز کنید. این عمل رو بدون باطری مین انجام بدهید.

    نکته‌ها:

    در صورتی که مادربورد روشن شود، تصویر ندادن مادربورد دلایل مختلفی داره که به صورت خلاصه‌وار مهمترین اونها رو بیان می‌کنم:

    1 ) پارگی در مدار
    2 ) خرابی مدار تولید فرکانس
    3 ) خرابی آیسی بایوس
    4 ) خرابی آیسی SIO
    5 ) سوختن چیپ‌ها آخرین احتمال هست.

    در صورت روشن نشدن مادربورد به اتصال کوتاه اقدام به روشن نمودن مادربورد می‌کنیم.

    منظور از اتصال کوتاه، با یک پنس نوک تیز بین سیم‌های سبز و سیاه سوکت 20 یا 24 پین اتصال برقرار می‌کنیم. به این صورت مادربورد روشن می‌شود.

    بعد از روشن شدن مین نگاهی بیاندازید که دمای چیپ‌های جنوبی و شمالی، همچنین دیگر آیسی‌ها چقدر است.

    شما با توجه به موارد بالا سوالات خودتون رو بیان کنید.

    شاد باشید

  4. #3
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    13 مدار تولید فرکانس

    قبل از شروع بهتره نگاهی بر واژه فرکانس داشته باشیم.

    فرکانس مبنای سنجش نوسان کلاک پالس میباشد که بیشتر در مدارات دیجیتال سنکرون مورد بحث میباشد.




    همانطور که در تصویر میبنید در هر پالس کلاک در واحد زمان در دو سطح low و high نوسان میکند که باعث انجام یک وظیفه میشود...برای سنجش این مقدار فرکانس ما از واحد هرتز استفاده میکنیم.

    مثلا زمانی که یک پردازنده 4 هسته ای (فیزیکی) با فرکانس 5 گیگاهرتز داشته باشیم این بدین معنی هست که این پردازنده قادر هست در هر هسته خود در هر ثانیه و هر دوره, 5 میلیارد دستوراالعمل یک دوره ای را اجرا کند.

    حال با 4 هسته این مقدار به 20 میلیارد دستور العمل خواهد رسید.

    اما این فرکانس مورد نیاز قطعات برای انجام عملیات مورد نظر چگونه بدست می اید؟

    اکثرا این کار توسط ایسی Clock Generator و کریستال اون انجام میشه ....




    البته باید یاد اور شویم که در بعضی مادربرد ها این ایسی و کریستال اون در داخل NB مجتمع شدند,و برخی از قسمت ها مین هم مدار فرکانس ساز اختصاصی دارند و اما بحث اصلی ما بر روی فرکانس های اصلی نظیر رم-گرافیک-pci -پردازنده...میباشد که توسط ایسی مذکور ور کریستال که در تصویر مشخص شده تولید میشود که خروجی فرکانس به صورت مربع کامل و بدون DRIFT میباشد.

    مقدار فرکانس در تصویر بالا 14.3 مگاهرتز میباشد که تا اینجا ما عملا نمیتونیم هیچ استفاده مفیدی برای کیت های مادربرد داشته باشیم ... پس این فرکانس ابتدا به چیپ های جنوبی-شمالی میره و بعد از گذشتن از مالتی پلایر ها و دیوایدر ها و تقویت کنند ها تبدیل به FSB و HT میشه. و مقدار فرکانس لازم برای گذرگاه ها-پردازنده-رم-گرافیک-و کیت های مورد نظر تولید میشه.

    برای مثال در مادربردی با دیاگرام زیر خط تولید فرکانس با fsb جدا شده و یک رابطه منطقی بین چیپ و پردازنده به وجود اورده و البته چیپ بعد از دریافت فرکانس ,اونا به کلاک پایه برای کیت ها تبدیل میکنه ,برای مثال کلاک پایه در مین های p4 در حدود 133 مگاهرتز میباشد میبنید که این مقدار هنوز هم برای پردازنده کاربردی نیست ,پس این کار توسط چیپ با گذشت از مالتی پلایر ها یا ضرب کننده ها و تقویت کننده ها انجام میشه که مثالی از اون رو در زیر میبینید:

    133=14.3*9.30 فرکانس پایه پردازنده تشکیل شده که بعد از ضرب در ضریب فرکانس یا ratio تبدیل به فرکانس کاری پردازنده میشه و یا با ضرب در ضریب فرکانسی رم و دیوایدر اون تبدیل به فرکانس کاری رم میشه,که شما این موارد رو که با ضریب فرکانسی و یا کلاک پایه میباشد رو میتونید در بایوس مادربرتون تعیین کنید که البته در بعضی پلاتفرم ها قفل و بعضی باز میباشد و بیشتر در سیستم های اورکلاک نظیر سری Black edition در پردازنده های AMD مقدار rate باز بوده و بازه بیشتری برای اورکلاک را در اختیار اورکلاکر میگزارد.

    33=14.3*2.3 فرکانس کاری pci
    3.33*14.3=48 فرکانس کاری usb ها

    و به همین ترتیب فرکانس مورد نیاز تمام کامپوننت ها تامین میشود.

    البته این مقادیر بر حسب نوع پلاتفرم و سرعت اون و معماری استفاده شده متفاوت میباشد و موارد ذکر شده جهت درک ذات محاسبات مین میباشد و ممکن است مقدار فرکانس تولیدی کریستال بیش از 14.3...باشد و اگر مادربردی رو مد نظر دارید باید با همون مشخصات و نوع چیپست ,محاسبات رو به روش مذکور تحقیق کنید.






    و در تصویر زیر جزییات بیشتری از مدار تولید فرکانس در سیستم های p4 , p5 میبنید که همانطور که قبلا هم ذکر شد بعضی از قسمت ها مدار اختصاصی تولید فرکانس دارند ,مثل lan و...
    که در تصویر مشخص شده است:




    منبع مقاله:

    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    شاد باشید
    Last edited by mjzaret; 15-09-2010 at 00:45.

  5. این کاربر از mjzaret بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  6. #4
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    13 آشنایی با خطای سخت افزاری سیستم از طریق بوق آن

    آشنایی با خطای سخت افزاری سیستم از طریق بوق آن

    همانطور که ميدانيد يکي از اصلي ترين عمليات کامپيوتر در هنگام روشن شدن عمليات POST يا Power On Self Test ميباشد. که تمامي نرم افزارها و قطعات سخت افزاري لازم براي بوت سيستم را تست کرده و آماده به کار مي‌کند و در واقع کامپيوتر شما بعد از فشردن کليد Pwoer توسط شما، در ابتدا تمامي فرمانها را از بايوس کامپيوتر دريافت مي کند. از اينرو بايوس وظيفه دارد که مشکلات سخت افزاري را به شما گوشزد کند. همه بايوس ها در هنگام درست بوت شدن سيستم يک بوق کوتاه در شروع کارد ميزنند که اين بوق به معني درست و کامل کار کردن تمامي نرم افزارها و سخت افزارهاي اصلي سيستم است، اما گاهي نيز اتفاق مي افتد که يک يا چندي از برنامه ها يا قطعات معيوب شده يا به عللي از انجام وظيفه باز مي مانند، اينجاست که بايوس با تنها راه ارتباطي مستقيم با کاربر ( بوق ) شما را آگاه مي سازد. اما تا وقتي که از مفهوم بوقهاي بايوس اطلاع نداشته باشيد تشخيص اينکه کدام يک از قطعات وظيفه خود را به خوبي انجام نميدهد، تقريبا غير ممکن است. ورفع اشکال را با سختي و مشقت بسيار همراه ميکند. در ادامه بوقهاي اصلي دو شرکت بزرگ توليد کننده تراشه بايوس (AWARD و AMIBIOS) را شرح داده ايم.

    كدهاي بوقي بايوس AWARD :
    بايوس آوارد عمدتا به پيامهاي خطا براي آگاه کردن کاربران از وجود مسئله اتکا دارد، اما چند کد بوقي مشهور وجود دارد که اين تراشه بايوس توليد ميکند: تعداد بوقها در عمليات Post مفهوم بوق نا محدود (تکرار شوند) خطاي حافظه سيستم يک بوق بلند پس از دو بوق کوتاه خطاي کارت گرافيک يک بوق باند پس از سه بوق کوتاه خطاي گرافيک يا حفظه گرافيک بوقهاي با ارتفاع بالاي نا محدود (تکرار شونده) خطاي داغ شدن پردازنده بوقهاي با ارتفاع بالا ،با ارتفاع پايين ( تکرار شونده)

    خطاي پرازنده کدهاي بوقي بايوس AMIBIOS :

    بايوس AMIBIOS محصول شرکت American Megatrends يکي از بايوسهاي متداول است و آخرين نگارش تعدادي کد بوقي دارد که اشکالات زمان بوت شدن را به کاربران مي گويد: تعدا بو قها در زمان راه اندازي (پيش از POST) مفهوم بوقها 1 ديسکت را در ديسکران A: قرار دهيد 2 فايل AMIBOOT.ROM بر روي ديسکت بوت شدني نيست 3 خطاي حافظه سيستمي 4 عمليات روز آمد سازي بايوس موفقيت آميز بوده است 5 خطاي خواندن ديسک 6 خرابي فرمان صفحه کليد 7 حافظه فلش بايوس تشخيص داده نشده است 8 خرابي کنترل کننده ديسکت ران 9 خطاي مجموع بررسي (checksum) بايوس 10 خطاي پاک کردن حافظه فلش 11 خطاي برنامه سازي حافظه فلش 12 اندازه فايل AMIBOOT.ROM درست نيست ( يا حضور ويروس) 13 نا همساني تصوير BIOS ( فايل ROM دقيقا همان نسخه درون بايوس نيست) تعداد بوقها در زمان POST 1 خطاي Timer احياي حافظه سيستم 2 خطاي پريتي حافظه سيستم 3 خطاي آزمايش خواندن / نوشتن حافظه سيستم 4 زمان دار تخته مدار مادر کار نميکند 5 خطاي پردازنده 6 کامپيوتر نمي تواند به حافظه حالت حفاظت شده برود 7 خطاي استثنای عمومي (مربوط به پردازنده) 8 خطاي حافظه نمايش ( مربوط به کارت ويدئويي) 9 خطاي مجموع بررسي AMIBIOS ROM 10 خطاي خواندن / نوشتن رجيستر CMOS 11 اشکال آزمايش حافظه نهانگاهي (cache) نکته : اگر موقع عمليات POST يک ، دو يا سه بوق بشنويد، تعويض کارتهاي RAM را در نظر بگيريد يا دست کم آنها را بررسي کنيد تا اطمينان يابيد که درست نصب شده اند. اگر در عمليات POST هشت بوق بشنويد اطمينان يابيد که کارت ويدئويي درست نصب شده است، ممکن است لازم باشد که آن را عوض کنيد. اگر موقع عمليات POST تعداد بوقها با آنچه گفته شد متفاوت بود ( چهار تا هفت يا 9 تا يازده بوق)، ممکن است يک مسئله جدي در مدار مادر يا قطعات ديگر وجود داشته باشد، کامپيوتر را به يک تعميگاه تخصصي ببريد.

  7. 3 کاربر از mjzaret بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  8. #5
    داره خودمونی میشه رضا گلابی1353's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    پست ها
    32

    پيش فرض

    سلام مادربورد من ELIT p4m800-m7میباشد.بعد از جابجایی با ماشین(صندوق عقب)هنگام زدن به برق یک بوی شدید سوختگی امده.الان وقتی سیستم را روشن میکنم چراغهای هارد روشن میشه اما روی مانیتور پیام no signalمیاید.صدای هیچ بوق اخطاری نمیاید.من فکر میکنم فقط مادربورد سوخته نظر شما چیه؟لطفا کمک کنین!!!

  9. این کاربر از رضا گلابی1353 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  10. #6
    داره خودمونی میشه bastakboys's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    پست ها
    58

    پيش فرض

    [B]]

    نکته‌ها:

    در صورتی که مادربورد روشن شود، تصویر ندادن مادربورد دلایل مختلفی داره که به صورت خلاصه‌وار مهمترین اونها رو بیان می‌کنم:

    1 ) پارگی در مدار
    2 ) خرابی مدار تولید فرکانس
    3 ) خرابی آیسی بایوس
    4 ) خرابی آیسی SIO
    5 ) سوختن چیپ‌ها آخرین احتمال هست.

    [COLOR=Blue][B]
    شاد باشید
    دوست عزیز من مشکل بالا را دارم
    مدل مادر برد : ga-56s-s3
    و مطمئنم که مشکل از مادر برده آخع تمام قطعات تست شده
    حالا من باید چکار کنم؟

  11. #7
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    رشت
    پست ها
    1,679

    پيش فرض

    باسلام به دوستان عزیز:
    یه مادربرد giga ep41-ud3l دارم که 4 تا اسلات رم داره که نوشته تا 8 گیگ رم را با باس 800 ساپورت میکنه.
    4تا رم گینگ مکس خریدم
    اما 8 گیگ رم را داخل بایوس شناسایی نمیشه .
    تک تک اسلت ها تست شد.
    تک تک رم ها هم تست شد.
    هیچ مشکلی ندارد
    بایوس هم اپدیت شد.
    با تشکر
    هادی
    Last edited by jabarsink2000; 19-10-2010 at 16:09.

  12. #8
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    13

    سلام مادربورد من ELIT p4m800-m7میباشد.بعد از جابجایی با ماشین(صندوق عقب)هنگام زدن به برق یک بوی شدید سوختگی امده.الان وقتی سیستم را روشن میکنم چراغهای هارد روشن میشه اما روی مانیتور پیام no signalمیاید.صدای هیچ بوق اخطاری نمیاید.من فکر میکنم فقط مادربورد سوخته نظر شما چیه؟لطفا کمک کنین!!!
    قبل از اظهار نظر قطعی بایستی قطعات رو تست کرد.

    وقتی بوقی زده نمی شه بیشتر مشکل به رم بر می‌گرده. شما رم‌تون رو تست کنید.

    در مرحله بعد کارت گرافیکتون رو تست کنید.

    شما تمامی قطعات رو به ترتیب تست کنید البته به جز مادربورد و CPU رو.

    اگه همه قطعات سالم بودند یه نگاه به مادربوردتون بندازید ببینید آثاری از سوختگی می‌بینید یا نه.

    اگه خودتون چیزی از تعمیر وسایل الکترونیک می‌دونید می‌تونید اون قطعه سوخته رو تعویض کنید.

    اگه خودتون وارد نیستید به یه متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

    شاد باشید

  13. #9
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    13

    دوست عزیز من مشکل بالا را دارم
    مدل مادر برد : ga-56s-s3
    و مطمئنم که مشکل از مادر برده آخع تمام قطعات تست شده
    حالا من باید چکار کنم؟
    اگه مادربورد روشن نمیشه بحث جداست و اگه روشن میشه باز هم بحث جداست.

    در صورت روشن نشدن مادربورد مدار تغذیه مادربورد رو چک کنید و بینید فت‌های کنار کانکتور برق 24 پین سالم هستند یا نه.

    اگه مادربورد روشن شد رم و کارت گرافیکتون رو چک کنید و از سالم بودنشون مطمئن بشید.

    شاد باشید

  14. #10
    آخر فروم باز mjzaret's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    محل سكونت
    Http://UserPass.TK
    پست ها
    2,043

    13

    باسلام به دوستان عزیز:
    یه مادربرد giga ep41-ud3l دارم که 4 تا اسلات رم داره که نوشته تا 8 گیگ رم را با باس 800 ساپورت میکنه.
    4تا رم گینگ مکس خریدم
    اما 8 گیگ رم را داخل بایوس شناسایی نمیشه .
    تک تک اسلت ها تست شد.
    تک تک رم ها هم تست شد.
    هیچ مشکلی ندارد
    بایوس هم اپدیت شد.
    با تشکر
    هادی
    میشه بگید از کدوم ورژن برای آپدیت بایوس استفاده‌ کرده‌اید؟

    ورژن مادربوردتون چیه؟

    شاد باشید

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •