تست Buffalo DriveStation از طریق دو پورت USB 3.0 و USB 2.0
قبل از اینکه نتایج این تست رو بزارم باید برای کسانی که اطلاع ندارند و یادشون رفته یادآوری کنم که این تست از طریق لپ تاپ با مشخصات زیر انجام شده.
ASUS M60J
Intel Core i7 720qm
4 GB DDR3 1066MHz
مشخصات هارد اصلی و منبع فایل ها: Seagate Momentus XT 500GB 32MB Cash 4GB SSD 7200rpm
چیپ ست: Intel PM55
وضعیت آنتی ویروس در هنگام تست: خاموش
سیستم عامل: Windows 7 Home Premium 64bit
بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر قصد خرید یکی از هاردهای اکسترنال که از پورت USB 3.0 استفاده میکند را برای یک PC دارید نباید این تست را که از طریق سخت افزار بالا انجام شده مبنای انتخابتون قرار بدید. چون مادربرد و سخت افزاری که یک PC خوب میتونه داشته باشه در سرعت کپی کردن فایل ها به هاردیسک اکسترنال تاثیر خیلی بهتری میتونه داشته باشه. شاید 10 تا 20 مگابایت سرعت بیشتری رو در پی سی بدست بیارید تا یک لپ تاپ که از هارد 2.5 اینچی جهت منبع فایل ها استفاده میکنه. .gif)
بطور مثال اگر هادیسک داخل لپ تاپتون یا PC با سرعت 5400rpm باشه حتی اگر از USB 3.0 جهت اتصال هارد اکسترنال استفاده کنید نمیتونید به نحداکثر سرعتی که هارد اکسترنال میتونه پشتیبانی بکنه برسید چون هارد 5400rpm سرعت ریدش آنقدری نیست که بتونه تا 150MB بر ثانیه که حداکثر سرعت یک هارد اکسترنال با پورت USB 3.0 است برسه.
این نکته در مورد مادر برد و چیپست هم صدق میکنه. پس اول سخت افزار لپ تاپ یا PC را بسنجید تا ببینید که آیا خرید یک هارد اکسترنال با پورت USB 3.0 میتونه در سیستم شما سرعتی رو که میخواهید بهتون بده یا خیر.
مسلما اگر هارد لپ تاپ من یک هارد SSD با سرعت رید بالا بود نتایج این تست حداقل 20 تا 30 مگابایت بیشتر از اون چیزی میشد که الان با هارد 7200rpm انجام دادم.
اما نتایج...
در تست اول فقط از 1 فایل ISO استفاده کردم. به دلیل اینکه وقتی از 1 فایل جهت انتقال استفاده میشه حداکثر سرعت کپی به هارد انجام میشه اما اگر چندین فایل با فرمت های مختلف تست بشه سرعت کپی فایل ها به هارد اکسترنال به همان اندازه پایین تر میاد.
تست زیر از طریق USB 3.0 انجام شده و سرعت مابین 85 تا 110 مگابایت بر ثانیه متغیر بود.
در تست بعدی هارد رو از پورت USB 3.0 جدا کردم و زدم به یکی از پورتهای USB 2.0 که خود لپ تاپ داشت.در این تست از همان فایل ISO استفاده شده که برای تست USB 3.0 استفاده شده بود.
اوایلش سرعت USB 2.0 نسبت به سرعتی که میتونه داشته باشه بد نبود اما بعدش افت های شدیدی کرد و بعضی جاها حتی سرعت به 30 مگابایت هم میرسید.
تست سرعت فایل های مختلف از طریق USB 3.0 و USB 2.0
در این تست من از فایل های تصویری, موزیک PDF و همچنین فایل Setup که بصورت EXE هست استفاده کرد. فایل هایی که در این تست بکار برده شده همراه با حجم کلیشون در عکس زیر معلومه.

و اما نتایج تست کپی فایل های مختلف.
نتایج تست USB 2.0
نتایج تست فایل های مختلف از طریق پورت USB 3.0.
همینطور که از نتایج تست ها مشخصه چه فایلی به صورت تنها کپی بشه و چه از چندین فایل مختلف جهت کپی به Buffalo DriveStation استفاده بشه, سرعت کپی کردن فایل ها از طریق پورت USB 3.0 تقریبا 2 برابر و نیم و در بعضی جاها حتی تا 3 برایر بیشتر از زمانیه که از پورت USB 2.0 استفاده بشه.
نتایج بنچ مارکهایی که از طریق HD Tune Pro بر روی هارد انجام دادم رو در پست بعدی قرار میدم.