عجب وضعیتی!!!
من یه چند سالی میشه از RAID0 استفاده میکنم و بدبختی زیاد کشیدم. اطلاعات هم زیاد از دست دادم. چند تا توصیه بهت میکنم (البته مسلما خودت هم میدونی)
1-اگه اطلاعاتت برات مهمه از RAID0 فاصله بگیر چون احتمال از بین رفتن اطلاعات خیلی زیاده. یه error کوچولو یعنی پریدن اطلاعات. برو سمت RAID5
2- اگه میری سراغ RAID5 سعی کن با 4 تا هارد ببندی تا سرعتش هم خوب باشه. جایی خوندم RAID5 با 3 هارد دیسک زیاد راضی کننده نیست
3- از RAID0 فقط برای ویندوز و نصب نرم افزارها استفاده کن تا اگه یهو پرید دلت نسوزه
4- سعی کن تا حد امکان ویندوز و اطلاعات رو از هم دور نگه داری. اطلاعات روی یک سری هارددیسک بصورت RAID و ویندوز هم روی هارددیسک دیگه (حالا می خوای اونم RAID کن یا نکن) درسته ویندوز از سرعت RAID0 بهرمند نمیشه اما هنگام بروز مشکل کارت برای رفع مشکل خیلی راحت تره. نصب ویندوز روی RAID خودش داستان داره حالا بخوای بیای اطلاعاتت رو هم درگیر کنی.
این توصیه آخر رو جدی بگیر:
اگه داری اینهمه خرج میکنی برو یه کارت RAID درست حسابی جداگانه بخر به 2 دلیل مهم:
اولا کارتهای RAID اصولا بازدهی بهتری نسبت به چیپشت های روی ماردبرد دارن
دوما اگه سیستم منفجر شد شما هاردها و کارت رو میبری روی یک سیستم دیگه میبندی و همه چیز بر میگرده اما اگه از چیپست های مادربرد استفاده کنی همه زندگیت به همون مادربرد بستگی داره.
به نظر من یا بی خیال RAID بشو یا یه چیز درست حسابی دست و پا کن. این RAID های روی مادربرد مفت گرونه. فقط به درد RAID0 برای ویندوز میخوره و بس. حتی به RAID5هاش هم نمیشه اطمینان کرد.
اینا از اطلاعات و تجربه شخصی خودم روی سیستم فعلی و سیستم قبلیم هست که جفتش هم از RAID استفاده میکردم.