سلام.
چرا رم سیستم اعداد منظمی مثل 64/128/256/512 هستند ! یعنی با یه ترتیب خاص می ره بالا مثلا 152 نداریم ؟؟
چرا ؟![]()
سلام.
چرا رم سیستم اعداد منظمی مثل 64/128/256/512 هستند ! یعنی با یه ترتیب خاص می ره بالا مثلا 152 نداریم ؟؟
چرا ؟![]()
دوست عزیز این ها توان های عدد 2 هست.
2 به توان 6 = 64
2 به توان 7 = 128
...
چون توان 2 هستن پس اعداد به همین ترتیب بالا میرن.
به خاطر این که مبنای همه چیز در کامپیوتر 2 هستش. از لحاظ سخ افزاری. این بر می گرده به پایه ی 2. که دلایل مختلفی مثل سهولت در آدرس دهی به حافظه داره. البته این مساله اشتباه نشه که شما می تونی روی یه اسلات 256 و روی یکی 128 بذاری (گرچه چندان توصیه نمی شه) که می بینی جمعشون میشه: 384 که توانی از دو نیست (مضرب دو هست) اما این نکته مهمه که هر رم خودش به تنهایی توانی از 2 هست یعنی:
2 به توان 7 و 2 به توان 8.
منم این جواب رو گفتم ولی استاد گفت غلط هست .
مثلا چرا دی وی دی 4.7 GB هست یا سی دی 700 MB ؟! اما اعداد رم به اون صورت هستند ؟
dvd و cd که سخت افزارهای منطقی نیستند ببینید ram یه مداره که واحد پردازشگر باری انجام عملیاتهای پردازش به اون نیاز داره به طوری که بعضی از فعالیتهاشو میبره توی رم به طور موقت آدرس دهی میکنه تا در زمان لازم از اونها استفاده کنه و چون آدرس دهی بر مبنای 2 راحتتره برای همین RAM ها توانی از 2 هستند اما CD و DVD به یک ماده شیمیایی بستگی دارن هر چی فناوری ساخت این مواد شیمیایی جدیدتر باشه روی یک سطح مقطع دایره حجمهای مختلف میشه ریخت مثلا روی فناوری Blueray تا 60 گیگ میشه اطلاعات ریخت در حالیکه اندازه بلوری اندازی CD هستش
ارتباط CD و dvd و blueray با ram شبیه رابطه میز تلویزیون با شاتل فضاییه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
البته میدونم شما خودت این چیزا رو میدونی ولی من کلی گفتم که هر کی موضوع تاپیک رو خوند یه چیزایی دستش بیاد.
اصلا قابل مقایسه نیستند که مقایسه کنیم...
(اساتید مطلب منو کاملتر کنن...)
ببین این دوتا اصلا ربطی به هم نداره. دوتا موضوع رو داری با هم قاطی می کنی.
dvd و cd که سخت افزارهای منطقی نیستند ببینید ram یه مداره که واحد پردازشگر برای انجام عملیاتهای پردازش به اون نیاز داره به طوری که بعضی از فعالیتهاشو میبره توی رم به طور موقت آدرس دهی میکنه تا در زمان لازم از اونها استفاده کنه و چون آدرس دهی بر مبنای 2 راحتتره برای همین RAM ها توانی از 2 هستند اما CD و DVD به یک ماده شیمیایی بستگی دارن هر چی فناوری ساخت این مواد شیمیایی جدیدتر باشه روی یک سطح مقطع دایره حجمهای مختلف میشه ریخت مثلا روی فناوری Blueray تا 60 گیگ میشه اطلاعات ریخت در حالیکه اندازه بلوری اندازی CD هستش
ارتباط CD و dvd و blueray با ram شبیه رابطه میز تلویزیون با شاتل فضاییه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
البته میدونم شما خودت این چیزا رو میدونی ولی من کلی گفتم که هر کی موضوع تاپیک رو خوند یه چیزایی دستش بیاد.
اصلا قابل مقایسه نیستند که مقایسه کنیم...
(اساتید مطلب منو کاملتر کنن...)
ببین توی DvD و CD سیستم ذخیره سازی اطلاعات به صورت Decimal هستش در صورتی که در RAM به اجبار باید از سیستم Binary هستش و باید به صورت توانی از 2 باشه.
---------- Post added at 12:50 AM ---------- Previous post was at 12:47 AM ----------
آها حرف منو S_Sarvi زد. کاملا همین طوره. همون طور که گفتم این دو اصلا قابل مقایسه نیستن...
Last edited by honeyxp; 06-08-2010 at 00:53.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)