اول این مقاله کاملا تاکید میکنم که هیچ تعصبی وجود ندارد و این مقاله کاملا صادقانه نوشته شده
توضیح: من علاقه زیادی به عکاسی دارم و دوره های این رشته را در دوران خدمت سربازی زیر نظر اساتید این رشته گذراندم
شرح ماجرا از این قرار است که در حال بازی کردن در یک LCD 42 اینچ بودیم که نوع رندر تصاویر نظرمو به خودش جلب کرد و این سوال در ذهنم تداعی شد که آیا کیفیت رندر (نه سرعت رندر) کارتهای متفاوت ممکن است با هم تفاوتی داشته باشد؟ کارت گرافیک سیستم gts250 بود دقت زیادی در تصاویر کردم و بعد فقط کارت گرافیک را با 4870 تعویض کردم و باز دقت کامل از فاصله 10 سانتی به تصاویر دقت کردم و متوجه شدم که انویدیا مقداری ماتی درش دیده میشه از تصاویر بازی عکس گرفتم و در فتوشاب دقیقر به اون دقت کردم و متوجه شدم چیزی شبیه فیلتر بلور در اون بکار رفته (دقیقا مثل رندر تصاویر در دوربین های سونی که ظاهر خوبی دارند اما با زوم روی عکس متوجه ماتی عکس میشید)
زمانی که از فیلتر blur استفاده میشه حجم عکس کاهش پیدا میکنه در نتیجه رندر اون سریعتر انجام میشه
برای نمونه یک تصویر با فیلتر و بدون فیلتر براتون آماده کردم (برای دیدن سایز اصلی روی تصاویر لینکش قرار داده شده)
عکس بدون فیلتر
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عکس با فیلتر blur
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دو عکس بالا فتوشاپی است برای نمونه
و بعد برای اطمینان در اینترنت به دنبال تصاویر یک صحنه ولی با کارتهای مختلف گشتم که خوشبختانه در سایت معتبر xbitlabs تست تفاوت کیفیت کارتهای 5850 و 480 پیدا کردم
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
همون طور که میبینید تا چه حد کیفیت رندر شده تصاویر توسط ati بهتر بوده
نگاه دقیقتر به شفافیت کاشی ها و انعکاس نور دقت کنید
5850

GTX480

خوشبختانه دستو بالم در مورد انواع قطعات باز است و با چندین کارت مختلف تست کردم و نتیجه همانی بود که از تصاویر سایت xbitlabs مشاهده کردید
اینم نمونه خودم گرفتم در بازی کرایسیس در حالت زوم
4650

gtx275

به وضوح میتونید تفاوتو ببینید 
نتیجه نهایی : قصد ندارم بگویم ati از انویدیا بهتر است ولی انصافا بخشی از سرعت انویدیا مربوط به همین تکنیک می باشد(لطفا قبل از متهم کردن یک بار خودتان امتحان کنید).gif)
کوچک شما امین