سلام
تزریق چه مقدار هوا در رگ می تونه خطرناک باشه؟
آخه دیدم موقع تزریق سرم گاهاً حباب هایی نه چندان کوچیک وارد رگ میشه!
تزریق هوا در رگ باعث سکته قلبی میشه؟!
ممنون
سلام
تزریق چه مقدار هوا در رگ می تونه خطرناک باشه؟
آخه دیدم موقع تزریق سرم گاهاً حباب هایی نه چندان کوچیک وارد رگ میشه!
تزریق هوا در رگ باعث سکته قلبی میشه؟!
ممنون
سلام
تزریق هوا داخل رگ،باعث ایجاد امبولی میشه(امبولی به ترکیبات جامد،مایع،گاز گفته میشه که در خون حرکت میکنن ودر یه جایی از بدن مثل ریه ها،قلب و عروق مختلف اندام ها گیر می افتنند،هر ماده ای میتونه به صورت امبولی در بیاد)
بسته به این که امبولی در کجا گیر بیافته ،علایم متفاوته که البته در امبولی های شدید ما ایست قلبی و شوک رو داریم
مقادیر کم هوا حین تزریق جذب خون میشه و مشکلی رو ایجاد نمیکنه ولی برای ایجاد امبولی ،حد اقل 100 cc هوا لازم هست.
خیلی ممنونمقادیر کم هوا حین تزریق جذب خون میشه و مشکلی رو ایجاد نمیکنه ولی برای ایجاد امبولی ،حد اقل 100 cc هوا لازم هست.
حداقل 100 سی سی؟!
یعنی اگه یه سرنگ 5 سی سی هوا بزنیم توی رگ کسی مشکلی ایجاد نمیشه؟!
سرعت ورود این آمبولی هم مهمه؟!
سوال- تزریق مایع بی خطر مانند مقداری از سرم نمکی با فشار به داخل رگ خطرناکه؟!
سوال- منظور از آسپیره کردن در تزریق عضلانی چیه و چطور انجام میشه؟!
سوال- وقتی سرم تموم میشه اگه شیرغلطکی رو نبندیم مشکلی پیش میاد؟!
سوال- منظور از انفوزیون وریدی همان تزریق دارو بوسیله حل کردن در سرم هست؟!
سوال- آیا سرم نرمال سالین همان سدیم کلراید 0.9 درصد هست؟
سوال- آیا تمام داروهایی که به صورت انفوزیون وریدی مصرف می شوند را می توان در سرم سدیم کلراید 0.9 درصد تزریق کرد؟
سوال- روش تزریق عضلانی برای بیمارنی که قادر نیستند خیلی حرکت کنند (روی تخت بستری هستند) چطوریه؟ وقتی نمی تونن روی شکم بخوابن و مجبوریم از بغل تزریق کنیم؟!!
خیلی ممنون![]()
Last edited by D3lphi; 18-05-2010 at 09:47.
البته اون 100cc مربوط به رگهای محیطی هستش و توی رگهای مرکزی این مقدار کمتر هست. و بله سرعت ورود مهمه
و هرچه آهسته تر باشه شدت عوارض کمتر هست چون مقداری از هوا فرصت پیدا میکنه جذب خون بشه (البته آهسته و
تدرجی منظور نیم ساعت و یک ساعت نیست)
1- تزریق با فشار میتواند به جدار رگ آسیب برساند.
2- آسپیره کردن برای این انجام میشه که ببینی بجای تزریق عضلانی تزریق داخل عروقی انجام نشه
3- بستگی به وضعیت سرم و مریض داره ممکن هست اتفاقی نیفته ممکن هم هست خون برگرده داخل سرم
4- نه منظور همون خود تزریق سرم هست
5- بله البته نوع تزریقی اون
6- خیر
7- میشه اونها را تا حدی به پهلو چرخاند
در ضمن توصیه میکنم اگر آموزش برای انجام تزریقات ندیدید خودتان اقدام به تزریق نکنید بخصوص در مورد داروهایی
که روش خاصی برای تزریق دارند و امکان آسیب بافتی با تزریق نادرست وجود دارد.
سلام
ممنونیعنی یه کم سرنگ رو بالا می کشیم ببینیم خون وارد میشه یا نه، درسته؟- آسپیره کردن برای این انجام میشه که ببینی بجای تزریق عضلانی تزریق داخل عروقی انجام نشه
پس منظور از آهسته چقدره؟البته اون 100cc مربوط به رگهای محیطی هستش و توی رگهای مرکزی این مقدار کمتر هست. و بله سرعت ورود مهمه
و هرچه آهسته تر باشه شدت عوارض کمتر هست چون مقداری از هوا فرصت پیدا میکنه جذب خون بشه (البته آهسته و
تدرجی منظور نیم ساعت و یک ساعت نیست)
نــه، خیالتون راحت باشهدر ضمن توصیه میکنم اگر آموزش برای انجام تزریقات ندیدید خودتان اقدام به تزریق نکنید بخصوص در مورد داروهایی
که روش خاصی برای تزریق دارند و امکان آسیب بافتی با تزریق نادرست وجود دارد.
فقط دوست دارم اطلاعات در این زمینه داشته باشم.
یکی از بستگان بیماره و کار تزریق و سرم و اینا زیاد داره و من می خوام اطلاعات داشته باشم ببینم پرستاره کارشو درست انجام میده یا نه. آخه اومد برامون سفتریاکسون1 گرم تزریق کنه با 5 ml آب مقطر حل کرد در حالی که روی ویال نوشته بود با 9.6 میلی لیتر مخلوط کنه. در ضمن نوشته بود برای انفوزیون وریدی با 50 تا 100 میلی لیتر ترکیب بشه ولی اون ریختش تو سرم 1 لیتری!!!
در ضمن خودم دوست دارم تزریقات یاد بگیرم(فعلا تئوریش رو)
حلال احمر یا جایی برای آموزش تزریقات هست؟
خیلی ممنون
Last edited by D3lphi; 19-05-2010 at 10:34.
دوست عزیز جزئیات ای کارها زیاده و بهتره که خیلی خودتو در گیر نکنی چون زیاد حرص خواهی خورد .آخه اومد برامون سفتریاکسون1 گرم تزریق کنه با 5 ml آب مقطر حل کرد در حالی که روی ویال نوشته بود با 9.6 میلی لیتر مخلوط کنه. در ضمن نوشته بود برای انفوزیون وریدی با 50 تا 100 میلی لیتر ترکیب بشه ولی اون ریختش تو سرم 1 لیتری!!!
فردی هم که برای شما تزریقات انجام میده باید بر اساس دستورات یک پزشک این کار را بکنه و هر چی ایشون گفتند را انجام بده .
در مورد سفتریاکسون را هم این را بدانید که در حال حاضر تزریق مستقیم وریدی آن با 10 سی سی آب مقطر که قبلا انجام می شد دیگر ممنوع شده وتزریق آن صرفا از طریق انفوزیون خواهد بود . بهتره که در 100 سی سی سرم (بجز سرم رینگر ) حل بشه و طی 15 دقیقه تزریق بشه . ولی ریختن آن هم در سرم هم بلامانع است .
1- بله یک ذره توی سرنگ فشار منفی ایجاد میکنیم اگه خون نیامد تزریق میکنیم اگه خون اومد بدون انجام کاری سرنگ را خارج میکنیم
2- اهسته منظور کسانی هست که کاتتر ورید برای مدت طولانی (چند هفته) دارند و هوا طی این مدت وارد میشه
3- خوب اون 5cc برای تزریق عضلانی هست ولی چون قرار نبوده مستقیم تزریق بشه و میخواسته داخل سرم ریخته
بشه مهم نیست چون طوی سرم رقیق میشه .
در ضمن آیا ریختن اون توی سرم یک لیتری مشکل داره یا نه بسته به این هست که آیا قرار سرم تا آخر بره یا نه
و اینکه سرعت سرم خیلب آهسته هست و یا قرار توی 1-2 ساعت تموم بشه.
در ضمن اگر سرم دارای مکانیسم مخصوص اضافه کردن داروها نباشه و اضافه کردن باید از طریق سوراخ کردن بدنه
سرم انجام بشه بهتر هستش اینکار صورت نگیره. (سرم هایی که دارای بدنه از جنس پلاستیک نرم هستند دارای چنین مکانیسمی هستند همونهایی که شبیه کیسه های انتقال خون هستند)
یه سوال دیگه در این مورد بپرسم؟!2- اهسته منظور کسانی هست که کاتتر ورید برای مدت طولانی (چند هفته) دارند و هوا طی این مدت وارد میشه
در یک بار تزریق سرم اگه توی شلنگ سرم یه مقدار هوا بین مایع گیر کرده باشه و داخل ورید بشه، اگه چقدر باشه مشکل ایجاد می کنه؟ مثلاً اگه اندازه 1-2 سانتی متر (نمی دونم چند سی سی میشه) هوا بین مایع باشه و بره تو ورید چیزی نمیشه دیگه درسته؟!![]()
قرار بود سرم 5-6 ساعت طول بکشه!در ضمن آیا ریختن اون توی سرم یک لیتری مشکل داره یا نه بسته به این هست که آیا قرار سرم تا آخر بره یا نه
و اینکه سرعت سرم خیلی آهسته هست و یا قرار توی 1-2 ساعت تموم بشه.
تناقض اصلی وقتی شروع شد که دکتر 5 تا سرم 1 لیتری داد و گفت به صورت آهسته در طی 5-6 ساعت روزی یکی استفاده کنه.
بعد هم سفتریاکسون رو هر 12 ساعت وریدی مصرف کنه.
اون طرفی که برای تزریقات آوردیم گفت باید بریزیم تو سرم و سرم رو هم اونقدر طول بدی تا نوبت بعدی برسه!
ولی این به نظر من اصلا منطقی نبود! چون غلظت دارو در بدن با 12 ساعت یکی جور در نمیاد!!!
من رفتم سرم ها رو عوض کردم 500 سی سی گرفتم؛ یکی صبح یکی هم شب رآس 12 ساعت سفتریاکسون رو طی 60 دقیقه تزریق کرد.
من دیدم اکثرا همینطوری دارو میریزن تو سرم! یه کم بالای سرم رو با الکل ضد عفونی می کنن بعد با سرنگ سوراخ می کنن و دارو رو توی سرم می ریزن!!!در ضمن اگر سرم دارای مکانیسم مخصوص اضافه کردن داروها نباشه و اضافه کردن باید از طریق سوراخ کردن بدنه
سرم انجام بشه بهتر هستش اینکار صورت نگیره.
مشکل عفونی ایجاد می کنه؟!
راستش بعضی ها اینقدر بی خیال هستن که من می ترسم بهشون اعتماد کنم! در ضمن چون به تزریقات و کارهای پزشکی علاقه دارم دوست دارم اطلاعات داشته باشم!دوست عزیز جزئیات ای کارها زیاده و بهتره که خیلی خودتو در گیر نکنی چون زیاد حرص خواهی خورد .
بیمار رو توی شهر دیگه ای پیش پزشک بردیم و اون فرد با پزشک در ارتباط نبود. پزشک هم جز توی دفترچه (اینکه وریدی مصرف بشه) دستور دیگه ای ننوشته بود.فردی هم که برای شما تزریقات انجام میده باید بر اساس دستورات یک پزشک این کار را بکنه و هر چی ایشون گفتند را انجام بده .
ممنون از دوستان به خاطر راهنمایی هاشون
شرمنده که من اینقدر گیر میدم:43: آخه برام مهمه
سلام
تاپیک من فراموش شده
دوستان عزیزی که تا حالا کمک کردن،ممنون میشم سوالاتم رو جواب بدین![]()
این حجم هوا مشکلی ایجاد نمی کنهدر یک بار تزریق سرم اگه توی شلنگ سرم یه مقدار هوا بین مایع گیر کرده باشه و داخل ورید بشه، اگه چقدر باشه مشکل ایجاد می کنه؟ مثلاً اگه اندازه 1-2 سانتی متر (نمی دونم چند سی سی میشه) هوا بین مایع باشه و بره تو ورید چیزی نمیشه دیگه درسته؟!
همانطور که قبلا گفته شد این دارو بهتره که طی 10 تا 15 دقیقه به اهستگی تزریق بشه .بهترین راه برای تزریق این داروها استفاده از میکرو ست می باشد . میکروست یک محفظه با حجم 100 سی سی می باشد با خروجی کوچک تر از ست های معمولی جهت شمارش دقیق قطره های تزریقی . دارو را با 100 سی سی سرم در این میکروست حل کرده و طی مدت ذکر شده تزریق می کنند سپس در صورت لزوم سرم را به میزان کم جهت باز نگه داشتن رگ تزریق می کنند (طی چندین ساعت )قرار بود سرم 5-6 ساعت طول بکشه!
تناقض اصلی وقتی شروع شد که دکتر 5 تا سرم 1 لیتری داد و گفت به صورت آهسته در طی 5-6 ساعت روزی یکی استفاده کنه.
بعد هم سفتریاکسون رو هر 12 ساعت وریدی مصرف کنه.
اون طرفی که برای تزریقات آوردیم گفت باید بریزیم تو سرم و سرم رو هم اونقدر طول بدی تا نوبت بعدی برسه!
ولی این به نظر من اصلا منطقی نبود! چون غلظت دارو در بدن با 12 ساعت یکی جور در نمیاد!!!
من رفتم سرم ها رو عوض کردم 500 سی سی گرفتم؛ یکی صبح یکی هم شب رآس 12 ساعت سفتریاکسون رو طی 60 دقیقه تزریق کرد.
کاری که شما کردید هم مشکل خاصی را ایجاد نمی کند.
این کار اصولی نیست ولی همه همین کار را می کنند و هیچ مشکلی هم ایجاد نمی کنهمن دیدم اکثرا همینطوری دارو میریزن تو سرم! یه کم بالای سرم رو با الکل ضد عفونی می کنن بعد با سرنگ سوراخ می کنن و دارو رو توی سرم می ریزن!!!
مشکل عفونی ایجاد می کنه؟!
من که سرمی با مشخصاتی که دوستمون گفتند برای تزریق آمپول سیستم مخصوص داشته باشه را اینجا ندیدم![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)