دو نهاد سازمان ملل گروه جديدي را تشكيل دادند تا به دسترسي كشورهاي بيش‌تري به اتصال‌هاي اينترنتي پرسرعت كمك كند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كميسيون پهناي باند براي توسعه ديجيتالي تحت رياست مشترك كارلوس اسليم، ميلياردر مكزيكي و پل كاگامه، رييس جمهور رواندا فعاليت خواهد كرد.

طبق اعلام اتحاديه جهاني مخابرات (ITU) و يونسكو - سازمان علمي فرهنگي آموزشي سازمان ملل - اين گروه كه از 30 نفر از رهبران تجاري و اجتماعي متشكل است، استراتژي‌هايي را درباره نحوه دست يافتن به پوشش جهاني شبكه‌هاي پهناي باند و نحوه استفاده از آن‌ها براي خدمات مراقبت بهداشتي، آموزش و مديريت محيط زيست طراحي مي‌كند.

اتحاديه جهاني مخابرات اعلام كرده است كه دولت‌ها بايد شبكه‌هاي پرسرعت را به‌عنوان زيرساخت حياتي مورد ملاحظه قرار دهند.

دسترسي به پهناي‌باند به‌ويژه براي تلفن‌هاي همراه در سال‌هاي اخير افزايش يافته است. طبق اعلام ITU، انتظار مي‌رود شمار اشتراك‌هاي پهناي باند موبايل در جهان در سال جاري از مرز يك ميليارد فراتر رود.

اما در حالي كه اينترنت پرسرعت اكنون تقريبا در تمامي كشورها موجود است، ITU تاكيد كرده است كه ضريب نفوذ پهناي باند ثابت در كشورهاي در حال توسعه به ميزان اندك 3.5 درصد در مقايسه با 23 درصد در كشورهاي توسعه‌يافته، باقي مانده است.

هم‌چنين بر اساس گزارش «اقتصاد اطلاعات» کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD)، شركت‌ها و مصرف‌كنندگان در كشورهاي توسعه‌يافته نسبت به فقيرترين كشورهاي در حال توسعه، 200 برابر بيش‌تر احتمال دارد كه به پهناي باند دسترسي داشته باشند و هزينه دسترسي به پهناي باند به‌طور متنوعي متفاوت است و از بيش از 1300 دلار در ماه در بوركينافاسو، جمهوري آفريقاي مركزي و سوئيس به كم‌تر از 13 دلار در مصر يا تونس مي‌رسد.

پهناي باند براي صنايع قابل برون‌سپاري مانند مراكز تلفني ضروري است؛ چنين صنايعي با وجود بحران اقتصادي توسعه مي‌يابند زيرا شركت‌ها در كشورهاي ثروتمند را قادر مي‌سازند هزينه‌ها را كاهش دهند.