با سلام. 5 قلم از اقلام یک آزمایش را در این تاپیک آورده ام.این اعداد چه چیزی را نشان می دهند؟کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
با سلام. 5 قلم از اقلام یک آزمایش را در این تاپیک آورده ام.این اعداد چه چیزی را نشان می دهند؟کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
حجم متوسط گلبولهاي قرمز M.C.V
ميزان متوسط وزن هموگلوبين در گلبول قرمز M.C.H
ميزان ميانگين غلظت وزني هموگلوبين در گلبول قرمز M.C.H.C
تعداد گلبول هاي قرمز خون R.B.C
الكالين فسفاتاز هم يه انزيم هست كه تو بعضي بيماري هاي مربوط به استخوان و كبد مقدارش زياد ميشه .
در كل اين ازمايش كمبود هموگلوبين رو نشون ميده (سه تاي اول ) ، و به دليل كاهش سطح هموگلوبين بدن يه مقدار توليد گلبول قرمز رو بالا برده ( 4رمي ) .
انزيمي كه نوشتين هم مشكل خاصي نشون نميده و چون خيلي حساسه ، معمولا به طور دقيق تو رنج نرمال نيست .
اخرش ميشه گفت كم خوني
البته من هنوز در اين حد نيستم كه بخوام نظر بدم و در حد دانش خودم راهنمايي كردم .
سلام. ممنونم. اینطور که شما تفسیر کردید نشون می ده که در مبحث پزشکی هستید. با این اوصاف، پس قرص های آهن باید حلال مشکل باشه. میزان کم خونی خفیف هست؟ آزمایش نشون می ده که با خوردن غذا مشکل قابل حله یا باید از راه قرص آهن وارد شد و سریع حلش کرد؟
به نظر من بهتره با يه پزشك مشورت بكنيد ، چون واسه من خيلي زوده كه نظر بدم ،
كم خوني خفيف هست ، و نميتونه مشكل ساز باشه و فقط بايد با رژيم غذايي مناسب و قرص اهن پيشگيري كنيد تا شديد نشه ، ولي نميشه 100 % گفت با مصرف اهن مشكل حل ميشه ، چون خيلي دلايل ديگه ميتونه باعث كاهش سطح هموگلوين بشه ، مثلا يكيش مشكل در توليد پروتئين هاي ساختاري هموگلوبين ميتونه باشه .
به هر حال مصرف قرص اهن به افرادي كه كم خوني ندارن هم براي پيشگيري از فقر اهن توصيه ميشه ، البته بيشتر در افراد مستعد .
شما هم ميتوني مصرف كني .
البته جالبه بدونيد بيش از 30 درصد مردم دنيا به كم خوني مبتلا هستند !!!
موفق باشيد![]()
Last edited by Macushla; 21-04-2010 at 23:54.
دوست عزیز مواردی که ذکر کردید اندکس های گلبول قرمز می باشند . با این اطلاعات به تنهایی نمی توان به تشخیص رسید باید اطلاعات کامل تری در اختیار بزارید مثل هموگلوبین Hb
این آزمایشات میتونند نشانه کم خونی فقر آهن و یا تالاسمی مینور و یا کم خونی های دیگر باشندبا آزمایشات زیر بهتر می توان تصمیم گرفت :
Hb
Serum Iron
TIBC
Ferritin
Hb Electrophoresis
سن و جنس خود را نیز بگویید
Alkalin phosphstas در زمان رشد استخوانی می تواند طبیعی باشد . بهتره که مجددا چک بشه
موفق باشید![]()
با سلام و تشکر. والا، دکتر خیلی آزمایش نوشته بود، من فقط اونهایی رو که در حد نرمال نبود نوشتم. این مواردی رو هم که نام بردید به غیر از یکی، درون آزمایش ها نیست، یعنی اگر دقیقاً همین اسامی باشه، در این آزمایش موجود نیست. خدایش بحث درمان گرون شده، من همین آزمایش ها رو به اضافه سه مورد در مورد تیروئید، 45000 تومان با بیمه پرداخت کردم و دکترم هم گفتند که از سر و تهش زدند وگرنه پولش بیشتر می شد. احتمالاً این مواردی که شما به اونها اشاره کردید هم جزو همون فاکتروهایی بوده که دکترم صرفنظر کردند.کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدامیدوارم موضوع روشن بشه.کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
راستی دکتر به من یک آمپول B12 و 100 عدد قرص فروس سولفات(هر 8 ساعت 1 عدد) دادند. از من هم پرسیدند که تالاسمی مینور داری و من هم گفتم که نمی دونم. چون واقعاً هم نمی دونستم. تا حالا بحثی راجع به کم خونی پیش نیومده بود. در فامیل هم کسی کم خونی ماژور نداره، شاید مینور باشه ولی من اطلاعی ندارم.
جنس مونث و سن هم 30 سال.
آره هزینه درمان بسیار بالاست . خدا نیاره اون روز رو که مشکلی برای ادم پیش بیاد و کار به جراحی و ICU-CCU بکشه که هزینه ها سر به فلک میکشهبعضی وقتا آدم از ترس هزینش حاضره قید رفتن به دکتر رو بزنه .
بگذریم
البته هموگلوبین و پلاسمای خونتون که خوبه .
آزمایش خون پارامترهای زیادی داره ، هزینه به این خاطر زیاد شده که دکتر پارامترهای زیادی رو درخواست کرده چون تعداد آزمایشها خیلی زیاده ، لیست زیر.
این لیستی از آزمایشها هستش (البته شاید همشون مربوط به خون نباشه ولی فکر کنم اکثرش خون هست
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سلام. دوست عزیز، یک لحظه فکر کردم که شما یک قطعه کد بلند نوشتید!!! وقتی خون اینهمه آزمایش داره، خدا بده برکت برای همه قسمت های بدن، فکر کنم اگه کسی بخواد یه چکاپ کامل کنه، کلی باید پول بده!
واقعاً راست می گید، کلی از بیماری ها و عود اونها یا بدتر شدن اونها بستگی به این هزینه ها داره. وقتی می بینیم پول نیست، دکتر رفتن رو هم مثل تغذیه درست کنار می گذاریم. ماهی که اینقدر مهمه، میوه و سبزی که اینقدر مهمه و...به خاطر قیمت بالا، از لیست غذاهامون حذف می کنیم و می شه، کم خونی و .... خدا به دادمون برسه!
همونطور که گفتم، دکتر، قرص فروس سولفات تجویز کرده، روزی 3 عدد. راهنمای اون رو خوندم که اینطوری نوشته بود:
راستش این همه عارضه رو که دیدم ترسیدم قرص ها رو شروع کنم و گذاشتم 4 روز دیگه که یکی از قرص هام تموم بشه و به جاش این رو جایگزین کنم. تعدد زیاد قرص، برای بدن خوب نیست.مقدار و نحوه مصرف دارو:
مقدار مصرف هر دارو را پزشک تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمولی این دارو به شرح زیر است:
بزرگسالان: جهت جلوگیری از کمبود آهن روزانه یک قرص می باشد.
عوارض جانبی:
در صورت بروز مزاحمت هر یک از عوارض زیر با پزشک مشورت نمایید:
مدفوع به رنگ سبز تیره یا سیاه رنگ، درد شکمی یا معده، گرفتگی شکمی، یبوست، اسهال، تهوع، استفراغ، گرفتگی عضله ساق پا، تیره شدن ادارا، سوزش سر دل.
Last edited by قله بلند; 23-04-2010 at 10:03.
آزمایشات شما در حد نرماله بجز همون مواردی که خودتون ذکر کردید. پایین بودن MCV علل مختلف داره که همانطور که ذکر شد مهمترین آنها فقر آهن و تالاسمی مینوره که متاسفانه هیچکدام از آنها بررسی نشده اند . برای فقر آهن باید تست های Serum Iron و TIBC و Ferritin انجام بشه و برای تالاسمی منور هم تست Hb Electrophoresis . با انجام این دو آزماش می توان اظهار نظر کرد .
با توجه به اینکه هموگلوبین شما خوبه شما کم خونی شدید ندارید بنابراین روزی سه عدد فروس سولفات شاید زیاد باشد . ولی کمبود ذخایر آهن در بدن و تالاسمی مینور باید بررسی شوند.
آزمایشاتی را هم که دوست عزیزمون ghahremanimehdi گذاشته اند یکسری آزمایشات تخصصیه که ارتباطی به این بحث نداره.
با سلام و تشکر.
فکر نکنم حداقل تا دو هفته آینده برم دکتر چون دکترم گفتند که هر وقت اسپری سرتاید تموم شد برم پیششون. از طرفی هم ویزیت ها رفته بالا، آدم می ترسه بره دکتر.
این 4 قلمی که ذکر کردید پولشون زیاد می شه؟ اگر ساده است و تخصصی نیست دفعه بعد به دکترم بگم برام بنویسند.
راستش دو هفته پیش که رفته بودم، به دکترم پیشنهاد کردم که اسکن تیروئید هم بنویسند ببینم حالا که اوضاعم بهتر شده، اسکن چی نشون می ده. دکترم گفتند که من باید، تشخیص بدم چی بنویسم. خدایش خوب شد ننوشتند وگرنه نمی دونم باید چند تومن دیگه روی این پول می گذاشتم. منظورم این بود که نمی شه زیاد پا تو کفش پزشکان کرد و ازشون چیزی خواست!
اگر این 3 عدد قرص آهن زیاده، چند تا بخورم؟ اگر هر سه تاش رو در روز بخورم، اتفاقی می افته و ممکنه همون عارضه ها بیاد سراغم؟ خواهش می کنم حتماً راهنمایی کنید چون از عارضه هاش می ترسم، خصوصاً از تهوع و استفراغش.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)