محققان موسسه فناوري ماساچوست(MIT) از مجموعه فيبرهاي مجهز به حسگرهاي ضعيف، سيستمي توليد كرده‌اند كه مي‌تواند مانند دوربين‌هاي اوليه عمل كند.

به گزارش فارس به نقل از سي‌نت، هر يك از اين فيبرها مي‌توانند به صورت مجزا دو فركانس نور را تشخيص دهد و در مجموع، اين فيبرها سيگنال‌هايي توليد مي‌كنند كه پس از تحليل و بازسازي توسط رايانه، تصوير نزديك به فيبرها كه از آن عكس گرفته شده، نمايان مي‌شود.
" "يوئل فينك " يكي از دانشمندان رشته علوم مواد كه در ساخت اين فيبرها نيز حضور داشته، در آخرين شماره از نشريه تخصصي Nano Letters در اين خصوص توضيح داد: اين نخستين باري است كه نشان داده مي‌شود يك بافت فيبري مي‌تواند بدون داشتن لنز، تصاوير را مانند دوربين‌ تهيه كند.
دانشگاه MIT اعلام كرده است كه اين فناوري در صورت تكميل، در زمينه‌هاي مختلف استفاده مي‌شوند. شبكه‌هاي فيبر نوري با گسترش در يك فضاي بزرگ، كمتر از ديگر شبكه‌هاي موجود در همان فضا در معرض آسيب‌هاي احتمالي قرار مي‌گيرند.
اين فناوري از فيبرهايي استفاده مي‌كند كه قطر هر يك از آن‌ها كمتر از يك ميليمتر است كه از داخل سيلندرهاي مخصوص تنيده مي‌شوند. داخل فيبرها، دو سيلندر مخصوص ساخته شده از مواد نيمه‌هادي وجود دارد كه هر كدام از آن‌ها به وسيله چهار الكترود فلزي با دنياي بيرون ارتباط برقرار مي‌كنند.