پركاري و كم كاري تيروييد و نقشش تو افسردگي+
متشكريونم
پركاري و كم كاري تيروييد و نقشش تو افسردگي+
متشكريونم
تا اونجایی که من اطلاعات اندکم قد میده ربطی این دو ندارند به هم دیگه...
حالا ببینیم صبای عزیز هم موافق هستن یا نه...
سلام . راستش در مورد پر کاری تیروئید شک دارم ، اما کم کاری تیروئید ظاهرا بله ، در ایجاد افسردگی ، خستگی و بی حوصلگی و ... تاثیر گذار هست .
به عنوان منابع انگلیسی ، میتونید در گوگل عبارت Hypothyroidism and Depression رو جستجو کنید .
هر چند بنده هیچ تخصصی در زمینه پزشکی ندارم ، اما اینکه جسارت کردم و نظر دادم به این علت هست که یکی از اقوام مشکل حاد کم کاری تیروئید داشت و کاملا به یاد دارم که به شدت افسرده ، بی حوصله و منزوی شده بود و یه جورایی هر روز گریه می کرد ! ( شاید یه مقدار هم ترسیده بود )
اما به هر حال ، بالاخره با مصرف داروها و به خصوص مسافرت و حضور در جمع و اقوام ، تا حد زیادی هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ روحی بهبود پیدا کرد .![]()
feli جان شما لطف دارید..
به طور کلی هورمون های تیروییدی باعث حفظ حالت هوشیاری در بدن میشن.و بر روی تمام جنبه های متابولیسمی چربی ها ،کربوهیدرات ها،پروتئینها اثر میذارن ،یعنی هم باعث تولید و هم مصرفشون میشن.و میزان سوخت وساز بدن(متابولیسم پایه) رو افزایش میدن.پس با این حساب کسی که دچار پرکاری تیرویید هست دارای این علایمه :
لاغری(همراه با افزایش اشتها)،افزایش تعرق،عدم تحمل گرما، تپش قلب ،ضعف عضلانی و لرزش ،پوست گرم ومرطوب و یک فرد عصبی هست ،ادمی که خیلی سریع برانگیخته و عصبی میشه و دچار کم خوابی هم هست(چون هورمون های تیروییدی،به طور کلی باعث افزایش انتقال پیام عصبی میشن) .
پس افسردگی رابطه ای نداره با پرکاری،و همونطور که nightmare عزیز هم اشاره کرد در کم کاری ما با مشکل افسردگی روبه رو هستیم و کلا یه فرد خواب الوده و چاق و خسته رو داریم به علاوه اینکه پوست سرده و خشک ،موها میریزه و فرد کم اشتها هست و کلا علایمش مخالف با پرکاری هست.
فقط در یه حالت میشه گفت کسی که پرکاری داره،دچار افسردگی میبشه..اونم طی درمان و به خاطر مصرف ید رادیواکتیو برای کم کار کردن تیروییدش،که بازم علت همون کمکاری میشه.
سلام دوستان عزیز. من هم پرکاری تیروئید دارم و هر دکتری می رم می گن باید ید بخوری. راستش می ترسم ید بخورم. یعنی اگر ید بخورم افسردگی می گیرم؟ این افسردگی روی کارهام تاثیر بدی خواهد گذاشت؟
معذرت میخوام،منطور من اینه که اگه فرد پرکار بیش از حد لزوم از ید رادیواکتیو استفاده کنه و به طورکلی میزان استفاده متناسب با شرایط بیماری ای که او داره نباشه،دچار افسردگی میشه...وگرنه،نه به هیچ وجه قرار نیس شما با مصرف ید ،افسردگی بگیرید.حتما برید دکتر و به توصیه هاش عمل کنین تا بیماریتون پیشرفته تر نشه.
اغلب پرکاری تیرویید با دارو درمان میشه(داروها معمولا به طور انتخابی باعث از بین بردن سلول های تیروییدی میشن و اینطوری میزان تولید هورمون رو کاهش میدن)،که این درمان هم متناسبه با میزان بزرگی غده و سن و شرایط فرد و طی درمان رژیم غذایی خاصی برای بیمار در نظر میگیرن(به طور کلی مصرف غذاهای پر پروتئین توصیه میشه).در موارد پیشرفته و معدودی هم درمان جراحی در نظر گرفته میشه که بخشی از غده رو بر میدارن.
سلام. ممنون از راهنمایی شما. اگه لطف کنید و یه مقایسه ای هم بین جراحی و خوردن ید داشته باشید ممنون می شم. دکتر که می رفتم می گفتن افرا بالای 45 سال کاندایای بهتری برای جراحی هستن و در سنین پایین تر بهتره ید بخورن. البته اگر تیروئید دیگه خیلی بزرگ و پر گره شده باشه باید جراحی کرد. حدوداً 3 سال پیش دکتر به من گفت باید ید بخوری و من تا حالا صبر کردم و نرفتم ید بخورم. یه سوال دیگه و اون اینکه اگر با خوردن ید، کم کاری حاصل نشه و نرمال هم نشه و فقط شدت پر کاری گرفته بشه، باز هم باید ید بخورم؟ با سپاس
سلام دوستان
من کم کاری تیروئید دارم و تقریبا شدید بود
قبلا خیلی پر جنب و جوش بودم ولی الان خیلی خیلی کم حوصله و خسته ام انگار که هزار ساله کار کردم و همیشه خدا خسته هستم
نمیدونم چکار کنم اشتهام خوبه ولی کم حوصله و خسته هستم
اگه پیشنهادی دارین خیلی ممنون میشم
یعنی چیزی آدم رو فعال کنه و این خستگی رو برطرف کنه
ممنون![]()
خوردن يد راديو اكتيو يك بار و براي تخريب نسبي غده تيروئيده كه دكتر بر اساس ميزان ترشح ان مقدار يد رو تنظيم ميكنه و اگه دكتر با تجربه باشه خيلي بهتر از جراحي كه يك روش تهاجمي است مي باشد.
كلا اول قرص/ بعد يد /بعد جراحي راه حل اخره
ببینید ،این طور نیست که شما از بین جراحی و خوردن ید یکیو باید انتخاب کنید،جراحی وقتی صورت میگیره که بیماری پیشرفته شده باشه ودیگه نشه با قرص و ید حلش کرد.ولی اگه قرار باشه جراحی کنید ،نگران نباشید،راه حل مناسبیه برا مواقع حاد و خیلی کم ،هم ،عوارض داشته(هر عملی محتمل یکسری عوارضه،حتی زایمان!)پس بهتره هرچه سریعتر به پزشکتون مراجعه کنید و بررسی بشه که پرکاریتون در چه مرحله ایه.
اگه شدت پرکاری گرفته بشه ،به احتمال زیاد نرمال هم میشه،کلا روش ساده و موثر وارزانی هست.ولی اگه عود کنه دوباره بهتون ید رادیو اکتیو میدن.اگر با خوردن ید، کم کاری حاصل نشه و نرمال هم نشه و فقط شدت پر کاری گرفته بشه، باز هم باید ید بخورم؟
ید رادیواكتیو بصورت كپسول یا یك نوشیدنی كه مزه آب میده داده می شه.
حدود 6 تا 8 هفته طول می كشه كه این درمان، اثر خودشو بذاره و در طی این مدت، براساس شدت پركاری تیرویید، برای
تسكین علایم بیماری، به شما پروپرانولول یا كاربی مازول (داروهایی برای کاهش تپش قلب و فشار خون)داده میشه. از شما خواهند خواست كه دو یا سه ماه بعد برای بررسی به بیمارستان مراجعت کنید و اگه شما هنوزم دچار پركاری تیرویید باشید، دوباره تحت درمان با ید رادیواكتیو قرار میگیرید.پس اگه برای درمانتون ید در نظر بگیرن ،مطمئن باشید موثره، و اگه درمان پس از چند بار تکرار جواب نداد میرن سراغ جراحی.به طور کلی خوردن یدرادیواکتیو موثر و ارزان و روشی ساده هست.نگران نباشید،به هیچ وجه مشکل حادی نیست![]()
Last edited by saba_moha; 31-03-2010 at 10:41.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)