مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت با بيان اينكه پيشنهاد کاهش قيمت پهناي باند اينترنت به سازمان تنظيم مقررات هنوز نهايي نشده است گفت: تاکنون حدود 103 لينک STM1 مورد درخواست را تامين کردهايم و سفارش 22 لينک ديگر داريم که به زودي تامين ميشود.
به گزارش ايسنا محمدباقر ظهوريفر اظهار كرد: تعهد وزارت ارتباطات اطلاعات تا پايان برنامه چهارم توسعه تامين 150 لينک STM1 در کشور بود و پيشبيني برنامه چهارم قابل انجام است اما نكته مهم اين است كه اين ميزان ظرفيت پهناي باند اينترنت درخواستي در كشور ندارد و به فروش نميرود. بايد پهناي باند فعلي به فروش برود كه پس از آن پهناي باند به ميزان لازم ايجاد خواهد شد.
وي با بيان اين كه شرکت ارتباطات زيرساخت از طريق فروش پهناي باند به کشورهاي همسايه و نيز ترانزيت خطوط، درآمد بالايي به دست آورده است گفت: بيش از 15 لينک STM1 تاکنون به فروش رفته است و زيرساختهاي مورد نياز را براي شركتها و متقاضيان فراهم كرده و در اختيارشان گذاشتيم.
ظهوريفر تاكيد كرد: البته اين امكان در برخي استانها عملي نشده كه البته ما پيگيريهاي لازم را انجام ميدهيم اما اين وظيفه خود شركتهاي مخابرات استاني است كه اين موضوع را دنبال كنند. او با اشاره به راهاندازي ديتاسنتر ملي ابراز كرد: اين موضوع نهايي و پيمانكار آن مشخص شده و حداكثر ظرف 10 ماه تا يك سال آينده راهاندازي ميشود و حدود يك ماهي است كه كار خود را آغاز كرده است.
وي گفت: زماني كه يك پروژه شروع ميشود، زمانبندي خاص خود را دارد و برنامهريزيهايي براي آن صورت ميگيرد اما ممكن است با مشكلاتي برخورد كند كه ما سعي كرديم بستر را به گونهاي فراهم كنيم كه اين كار بدون دغدغه و مشكل انجام شود؛ پيمانكار مربوطه شركت توانمندي است كه به صورت كنسرسيوم از همكاري ديگر شركتها نيز بهره ميگيرد.
او در بخشي از سخنان خود با بيان اين كه هر سازماني ميتواند براي خود ديتاسنتر داشته باشد گفت: بهعنوان مثال اگر وزارت بهداشت يا هر وزارتخانه و سازمان ديگر ديتاسنتري براي خود ايجاد كنند، اين ديتاسنتر فقط حاوي اطلاعات همان وزارتخانه است ولي ميتوانند از ديتاسنترهاي ديگر هم استفاده كنند.
ظهوريفر با بيان اين که تمامي سازمانهاي دولتي و خصوصي ميتوانند از ديتاسنتر ملي استفاده کنند، خاطرنشان کرد: شرکت ارتباطات زيرساخت متولي ايجاد ديتاسنتر ملي در کشور است. وي درباره تصميم اين شرکت براي انجام مجدد مزايده انتخاب پيمانکاران سرويس تلفن اينترنتي در کشور، گفت: چارچوب هايي ايجاد شده و بايد تعداد شرکتهايي که بتوانند در زمينه VOIP فعاليت کنند را افزايش دهيم؛ دو شرکت از طريق مزايده به سه پيمانکار فعلي VOIP اضافه ميشود اما هنوز شرايط و مشخصات مزايده براي انتخاب پيمانکار مشخص نيست و در اين مورد نتيجهگيري قطعي صورت نگرفته است.
او گفت: با توجه به سرمايهگذاري عظيمي که پيمانکاران VOIP داشتهاند، اين شرکتها ميتوانند قرارداد خود را تمديد کنند و يا مجددا در مزايده حضور يابند و با شرايط جديد به فعاليت بپردازند. ظهوريفر درباره مشکلات اين پيمانکاران تصريح كرد: ما زيرساختي را در اختيار اين شرکتها قرار داديم و بايد مابقي مشکلات را خودشان و با انجام تعامل با شرکتهاي مخابرات استاني حل کنند و ما در چارچوب اختياراتمان تعاملاتي در اين زمينه با آنها داشتهايم.