تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 34

نام تاپيک: درخواست - نقشه مداری برای كنترل دقیق دمای محیط

اگه نباشه جاش خالی می مونه ClubMilad's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كره ي زمين

1 درخواست - نقشه مداری برای كنترل دقیق دمای محیط

سلام

من رشته كامپيوتر هستم. و زيا از مدارها نميدونم.

نقشه يك مدار رو ميخواستم كه با بالارفتن دما مثلا" يك فن را روشن كند و با ژايين آمدن دما مثلا" يك هيتر را روشن كند. حالا هرجو كه ساده تر و دقيق تر باشد بهتر هست(ميكرو كنترلر و .....)

اگر امكانش هست همين جا توضيح بديد.
    من برا خودم هم ميخوامش برا پرو‍ه و اين چيزا نيست
    يك دنيا ممنون.

لطفا مرا كاملا" راهنمايي كنيد

ناظر انجمن علوم انسانی New Ray's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

با سلام ، يه راه استفاده از ميكروكنترلرهاي AVR هست كه ورودي ADC و همچنين حافظه EEPROM دارند ( ATmega8 گزينه خوبيه ) ، و با ساده ترين سنسور دما ( LM35 ) ميشه راه انداختش . ولي خوب، سازنده و برنامه نويس حالا هيچي ، يه پروگرامر هم ميخواد كه شما بايد داشته باشين بعلاوه نرم افزار Program آي سي.

حافظه EEPROM براي اينه كه ما بتونيم محدوده دماي بالا و پايين رو تغيير بديم و توش بريزيم تا با قطع تغذيه پاك نشه ( البته اگه بعدها نياز به تغيير محدوده دما نباشه ، اين قسمت ضروري نيست )

بعدش يه صفحه نمايشگر LCD يا سون سگمنت ( LED ) براي نمايش دما نياز هست ( اين قسمت ضروري نيست ولي بايد باشه تا ما دما رو ببينيم )
    اين سنسور LM35 هم دقتش حدود يك و نيم درجه هست ( البته در صورت تنظيم با دماي واقعي به صورت كاملا خطي عمل ميكنه )

حالا اصل كاري: يه منبع تغذيه ( 5 ولت رگوله ) براي مدار و دستگاه پروگرامر IC نياز هست . درصورت ناچاري ميشه از پاور كامپيوتر هم استفاده كرد بعلاوه دانش كمي از ساخت مدارهاي الكترونيكي.
    حالا شما اينا رو دارين ؟ البته اين يه راه نسبتا آسون بود شايد راههاي بهتري هم باشه كه دوستان ميگن.

3. 2 کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كره ي زمين

پيش فرض

خیر هیچ کدام از اینها رو ندارم؟

بدون میکرو کنترلر چطوری میشه(نقشه مدار و....)

خیلی ممنون از اینکه توجه کردین جناب claud

تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

بدون ميكرو يا بايد تو اينترنت سرچ كني يا بايد يكي برات طراحي كنه كه فكر كنم با opamp و از اينجور چيزا با سنسور بشه .

اما يه چيز ديگه ، اگه ميخواي فقط دما رو ببيني يه ولت متر و يه باتري بين 4 تا 20 ولت با يه سنسور LM35 نياز داري. اگه خواستي اين كارو بكني بگو تا يكي كمكت كنه ( مثلا خودم ) اين سنسور ساده ترين و ارزون ترين سنسوره ، ولي سنسور هاي ديگه هم هستن كه مدار خاصي ( شايد با ميكرو ) ميخوان مثل SMT160 كه ديجيتاله و حدود سه تومن قيمتشه ، يا PT100 كه يه مقاومت پلا تينيومي هست و حدود ده تومن قيمتشه و براي دماهاي -100 تا + 1000 درجه كار ميكنه ( ايده آل ) همون اولي ساده و خوبه ...

6. 2 کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كره ي زمين

پيش فرض

سلام دوست عزیز ببخش اگه دیر میام.

این رو که با میکرو هست ژیدا کردم ولی هیچ توضیحی نداده(زبان برنامه نویسی و شماتیک رو اصلا" نمیفهمم چیه....)

من یه مبتدی هستم که هیچی بلد نیستم از میکرو و... اگه کتابی که با مثال و ساده جلو رفته معرفی کنید ممنون میشم.

راستی حدود قیمت چنین مداری با PIC یا AVR چقدر در میاد من ژراگرمر هم ندارم به نظر شما پراگرمر PIC بگیرم یا AVR
    در ضمن من برنامه نویسی خوبی در C و... دارم

ممنون

تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

سلام، اول دقيقا بگو براي چه كاري ميخواي ...
    ببين فقط ميكروكنترلر نيست ، بايد بتوني مدار الكترونيكي بسازي ( كشيدن فيبر مدار چاپي و اسيدكاري و سوراخكاري و هويه كاري و بعدش برنامه نويسي و ... ) ضمنا الان كه نميتوني همه رو ياد بگيري ، احتمالا هيچ مدار پيچيده اي هم نساختي .

اگه بين دوست و آشنا ( مدرسه يا دانشگاه يا ... ) كسي ميشناسي كه ميتونه مدار الكترونيك بسازه باهاش صحبت كن ببين ميتونه دو تا مدار برات بسازه : يكي پروگرامر AVR و ديگري مدار اصلي كه بعدا طراحي ميكني. ( البته من ميتونم نقشه شو بهت بدم ولي احتمالا ساختش كار خودت نيست چون پيچيده هست )

تازه كارها معمولا اولين مدارشون چشمك زن ساده دو ترانزيستوري هست، ( همونم بعضي ها اشتباه ميسازن ! ) چه برسه به اولين مدار ميكروكنترلر !
    حالا به پروگرامر فكر نكن ( فقط بگم بنظر من AVR بهتره و زبان كامپايلرهاش هم C هست و هم بيسيك ) ، اگه كامپيوترت پورت پرينتر ( LPT ) داره يه پروگرامر ساده ميشه واسش درست كرد . برنامه نويسيش سخت نيست، اگه بخواي بسازي من وقت كنم برات مينو يسم فقط گفتم همون مسئله توانايي ساخت مهمتره .
    كتابي كه همه چيزو گفته باشه كه نيست ولي اگه ميكرو منظورته : ( AVR & CodeVision نوشته << مهندس محمد امين مصلايي >> خيلي ساده و خوبه ، خودمم با همون AVR ياد گرفتم )
    قيمت خود مدار حداقل پنج تومن ميشه ولي چيزاي ديگه مثل تغذيه و پروگرامر و وسايل كار مثل هويه و مته و ... يكم نا معلومه كه از چه دستگاههايي استفاده ميكني. ولي بازم ميگم اگه آشنايي نداري بهتره يكي ديگه برات درست كنه. ( رشته الكترونيك )

اصلا يه چيز ديگه ميگم چطوره بي خيالش بشي و بجاش Call of Duty 6 بازي كني ! بهتر نيست ؟ الكترونيك دنياي بي رحميه ، گفته باشم ، ظاهرش گول زننده و جالبه ولي بري تو بحرش اعصابتو بهم ميريزه ، مخصوصا اگه مدارت كار نكنه !

9. این کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كره ي زمين

پيش فرض

سلام مجدد دوست عزيز باز هم تشکر ميکنم.

ميشه روي يک برد برد هم نصبش ؟ (فقط ميخوام کارکنه)

ببين دوست عزيز من ميتونم برم سفارش هم بدم برام درستش کنن ولي حدودا" 15 تومن خرج داره ولي اگه نقشه دقيق مدار و برنامه نويسيش رو شما بزاري من هم با خريد يک پراگرمر حدود 14 تومن و قطعات مورد نياز با همون هزينه ميتونم درستش کنم.در اين صورت هم من يه تجربه الکترونيکي ؟ کردم و هم يک پراگرمر دارم و شما هم کار مارو راه انداختي(در ضمن من خلاقيت خوبي دارم اگه اين مدار رو بسازم و چند ين تا مثال ديگر حل کنم و اصول کار دستم بيايد چيزهايي ديگر هم در نظر دارم که بسازم....)

اگر زحمتي نيست شماتيک مدار رو به صورت واضح به همراه نام قطعات نصب شده روي آن را شما بگزار...

من هرچه گشتم چنين مداري با ميکرو AVR نديدم و لي يه PIC پيدا کردم اما هيچ گونه توضيحي در موردش نداده بود فقط کد و شماتيک بود.

اگه شما هم AVR پيدا نکردي لينک زير مال PIC هست لطفا" اين توضيحات رو درموردش بدهيد.

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    1-اسم قطعات که در شماتيک کشيده شده.
    2-با چه نرم افزاري برنامش نوشته شده و چگونه روي PIC ريخته شده.
    3-اين شکلها که در شماتيک هست رو توضيح کامل بدهيد

اينم يه مدل ديگه. که خيلي خوشم ازش اومد.
    با تشکر
    Last edited by ClubMilad; 01-01-2010 at 17:05.

تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

سلام ، ببخشيد يه كاري برام پيش اومده ، ولي يه مدار ساده كشيدم و برنامه اش رو هم مينويسم. يكي دو روز ديگه ميام مدارو ميذارم. روي برد برد هم ميشه بستش ولي سيم نازك ميخواد و يكم شلوغ ميشه البته مدارش ساده هست.

اول بايد بگم من AVR كار ميكنم نه PIC . اين نكته رو هم بايد بدوني كسي كه ميكرو كار ميكنه مدارشو خودش طراحي ميكنه ، يعني با توجه به كاري كه از دستگاه انتظار داره پايه هاي ميكرو رو تعريف ميكنه همچنين بقيه قسمتهاي مدار مثل ورودي ها و خروجي ها و ... پس براي ابداع و اينجور چيزا بايد يكم طراحي بلد باشي.

من برنامه اون مداري كه گذاشتيد رو كامل نديدم و خوب نميدونم چون كامپايلرها زبان ويندوز ، مثلا C استاندارد ويندوز رو پشتيباني نميكنن ! شركت سازنده مياد يكم زبان رو دستكاري ميكنه مثلا در C نقطه نميتونه جزء اسم كاراكتر باشه ولي تو CodeVision AVR اينطور استفاده ميشه. ( البته فقط كامپايلر WINAVR از زبان C استاندارد پشتيباني ميكنه ).
    در كل قالب كلي برنامه اينه كه مثلا هر يك ثانيه يه بار سنسور خونده ميشه و در صفحه نشون داده ميشه . بعد چك ميشه آيا دما بالاتر از حده مجازه يا پايين تر يا بين اين دو حد تا مثلا فن يا هيتر را روشن كنه يا نه. همينطور چك ميشه اگر كليد تنظيم حد بالا يا پايين فعال شده باشه ، بشه با كليد هاي UP و DOWN حد رو كاهش يا افزايش داد. پس از اتمام دستورات اين حلقه دائما تكرار ميشه . (1)while

اما اون تصوير دستگاه كه براي اون مدار گذاشتن عكس يه دماسنج ديگه هست ( ضمنا LCD ظاهرش ساده هست ولي ممكنه مشكلاتي پيش بياد كه حلش طول ميكشه ، بخاطر همين من از دو تا 7segment استفاده كردم كه حتما جواب ميده )

پس تا پس فردا ...
    Last edited by New Ray; 02-01-2010 at 07:12.

12. این کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كره ي زمين

پيش فرض

بسیار ممنون
    منتظر هستم .....

14. این کاربر از ClubMilad بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز BLACK-BLACK's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    تهرون,لواسون,دارآباد

پيش فرض

سلام دوست عزیز ببخش اگه دیر میام.

این رو که با میکرو هست ژیدا کردم ولی هیچ توضیحی نداده(زبان برنامه نویسی و شماتیک رو اصلا" نمیفهمم چیه....)

من یه مبتدی هستم که هیچی بلد نیستم از میکرو و... اگه کتابی که با مثال و ساده جلو رفته معرفی کنید ممنون میشم.

راستی حدود قیمت چنین مداری با PIC یا AVR چقدر در میاد من ژراگرمر هم ندارم به نظر شما پراگرمر PIC بگیرم یا AVR
    در ضمن من برنامه نویسی خوبی در C و... دارم

ممنون
    کتاب میکرو کنترلر avr نوشته علی کاهه بهترین کتاب برای یادگیری افراد مبتدیه دوتا از پروژه های اماده اخر کتابش هم کنترل دما با میکرو کنترلر و مانیتورینگ دما توسط برنامه ویژوال بیسیکهستش توضیخ خوبیم دربارش داده

پروگرامر که نیه مبتدیش 4 تومن بیشتر نیست حتی برخای میکرو هارو میشه بدون پروگرمر برنامه نویسی کرد

من خودم avr رو بیشتر از pic دوست دارم چون منابع اموزشیش فت و فراوون تو اینترنت ریخته

سنسور ال ام 35 که خیلی باشه 1000 تومنه
    میکرو هم که یه atmega 8 v, میتونی با 1500 تومن بخری
    کلا هزینه بریش کمه

16. 2 کاربر از BLACK-BLACK بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •