تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 18

نام تاپيک: سوالی در مورد FULL HD

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Nov 2007

پيش فرض سوالی در مورد FULL HD

چه فرقی بین 1080i و 1080p وجود داره؟
    منظور از p و i در آخر 1080 چیه؟

2. 2 کاربر از Yi Yi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

چه فرقی بین 1080i و 1080p وجود داره؟
    منظور از p و i در آخر 1080 چیه؟
    اصولا این قضیه برمی گرده به نوع اسکن تصویر ... که P نشانگر Prograssive Scan هست و I نشون دهنده Interlaced Scan .

دقیقا فرقشون چیه قضیه کاملا مفصلیه و یک بحث کاملا تخصصی Multimedia است ولی به طور خلاصه و ساده:

شما یک تصویر 1920x1080 پیکسل دارید که قراره نمایش داده بشه که 1080 خط افقی داره، در 1080p کل 1080 پیکسل با هم و در یک لحظه نمایش داده میشن.

در 1080i موقع نمایش تصویر ابتدا خطوط زوج (یا فرد - متفاوت در استانداردهای مختلف) نمایش داده میشه و بعد از اون خطوط فرد (یا زوج - ...)

فایده این کار اینه که شما برای هر فریم پهنای باند مورد نیاز رو تقریبا نصف می کنید (تصویر فشرده نشده) و هرچقدر پهنای باند کمتر باشه قیمت چیپ ها و سخت افزاری که برای پردازش یا نشون دادن اون سیگنال لازمه هم کمتر میشه. در یک تصویر فشرده شده حتی این اختلاف پهنای باند از نصف هم بسیار کمتر میشه و برای همینه که استفاده از 1080i در لوازم صوتی و تصویری بسیار محبوب هست (سخت افزار ارزان تر = هزینه ساخت پایین تر برای تولید کننده ها)

عموما با یک پهنای باند و Refresh Rate ثابت، تصویر Interlaced می تونه رزولوشنی دو برابر یک تصویر Prograssive رو داشته باشه. مثال معروف این قضیه اینه که با Refresh Rate ثابت، یک تصویر 1080i (یعنی 1920x1080 و Interlaced) تقریبا پهنای باندی معادل با یک تصویر 720p (یعنی 1280x720 و Prograssive) نیاز داره، برای همینه که معمولا هم تصاویر 1080i رو با 720p مقایسه می کنند.

اگه به دوربین های فیلم برداری Full HD بازار نگاه کنید (مثلا محصولات SONY که تبلیغ زیادی هم درباره Full HD بودنشون میشه) می بینید همگی بدون استثنا تصاویر 1080i رو فیلمبرداری می کنند که باعث میشه هزینه تولید دوربین فیلمبرداری برای سازنده حتی بیشتر از 30 درصد کمتر میشه (فیلم برداری 1080i نسبت به 1080p نیاز به نصف تعداد CCD Array داره)

حالا اینکه یک قطعه یا ویدیو که خریداری می کنیم و سازنده به عنوان 1080p تبلیغش کرده واقعا هست یا نه، نمیشه دربارش نظر قطعی داد ولی عموما اکثرا در داخل محصول ها کل عملیات بصورت Interlaced انجام میشه و در آخرین مرحله یک چیپ عملیات Deinterlacing رو انجام میده که بدون شک هم کار بی خطایی نیست.

پی نوشت:
    توضیحات دقیق و کامل نبود، پس اگه جایی نیاز به توضیح بیشتر داره یا سوال جدیدی ایجاد کرده بگید تا بیشتر توضیح بدم.

4. 18 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Nov 2007

پيش فرض

در کیفیت نهایی تصویر که من به عنوان بیننده مشاهده می کنم، آیا تفاوتی بین تصویر 1080i و 1080p وجود داره؟
    مثلا در همین دوربین های Full HD ، آیا تفاوتی بین کیفیت تصویر وقتی از روش اسکن interlaced به جای اسکن prograssive استفاده میشه، بوجود میاد؟

داره خودمونی میشه sgwgo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2008

پيش فرض

خوشم امد بحث خوبی بود فقط درکش و فهمیدن خوبش
    خیلی برام دشوار بود
    خیلی کم متوجه شدم
    به هر حال ممنونم
    اگه یه منبع که خیلی روانتر توضیح بده دارید معرفی کنید

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

در کیفیت نهایی تصویر که من به عنوان بیننده مشاهده می کنم، آیا تفاوتی بین تصویر 1080i و 1080p وجود داره؟
    مثلا در همین دوربین های Full HD ، آیا تفاوتی بین کیفیت تصویر وقتی از روش اسکن interlaced به جای اسکن prograssive استفاده میشه، بوجود میاد؟
    در کیفیت نهایی، بله تفاوت کیفیت محسوسی وجود داره به در رزولوشن ثابت. یعنی یک ویدیو 1080p بصورت کاملا محسوس برتری کیفیتی نسبت به یک ویدیوی 1080i داره، ولی خب پهنای باند خیلی بیشتری هم نیاز داره و همینطور سخت افزار پیچیده تر و گران قیمت تر.

مقایسه ای که عموما صورت می گیره، مقایسه 1080i و 720p هست که تقریبا پهنای باند مشابهی نیاز دارند و همینطور سخت افزار مشابه، و معمولا محصولاتشون قیمت مشابه برای مصرف کننده، و از اونجا که یک عملیات Deinterlacing نهایتا در پایان روی تصاویر انجام میشه که باعث پایین اومدن Effective Resolution میشه (نزدیک شدن به 720p)، واقعا اینجاست که دو طرف مقایسه واقعا به هم نزدیک میشن و نمیشه بدون توجه به استفاده کاربر یکی رو به عنوان نسخه برتر انتخاب کرد.

وقتی یک برند مثل SONY قصد داره دوربین فیلم برداری عرضه کنه، عموما می تونه با هزینه تولید یکسان یک دوربین 1080i یا 720p تولید کنه، حالا اسم 1080 یا Full HD و بازاریابی و عوام فریبی (که این کمپانی ها سابقه خیلی خوبی در اون دارند!) باعث میشه معمولا برن سراغ 1080i ... و حالا که دیگه کلا 1080p رو به کلی از سری دوربین های فیلم برداری دستی شون حذف کردند چون عموم کاربرها حاضر نیستند 1.5 برابر برای چیزی هزینه کنند وقتی می بینند با هزینه کمتر هنوز هم دوربینشون اسم Full HD رو یدک می کشه (در حالی که در عمل چیزی معادل 720p هست، نه 1080p، ولی عموم کاربرها از این قضیه بی اطلاع هستند) ... دوربین های 1080p جدیدا فقط در محصولات حرفه ای دیده میشن.

در کل، 1080p یک پله کیفیتی بالاتر از 1080i قرار می گیره و میشه به طور کلی همون اختلافی که بین 720p و 1080p هست (بین HD و Full HD) بین 1080p و 1080i هم در نظر گرفت.

خوشم امد بحث خوبی بود فقط درکش و فهمیدن خوبش
    خیلی برام دشوار بود
    خیلی کم متوجه شدم
    به هر حال ممنونم
    اگه یه منبع که خیلی روانتر توضیح بده دارید معرفی کنید
    خواهش می کنم دوست عزیز، متاسفانه منبع ساده و روانی در دسترس نیست. معمولا این تیپ مباحث Multimedia در رده کارشناسی دانشگاه ها هم ارائه نمیشن.

8. 12 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Nov 2007

پيش فرض

آیا در مورد مانیتورها هم این امر صادقه؟ یعنی مانیتورهایی مثل T220P و P2250 و P2270 و ... از اسکن interlaced استفاده می کنند؟ ایا مانیتورهای رده ی قیمت معمول و mainstream از اسکن p استفاده می کنند؟

10. این کاربر از Yi Yi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

آیا در مورد مانیتورها هم این امر صادقه؟ یعنی مانیتورهایی مثل T220P و P2250 و P2270 و ... از اسکن interlaced استفاده می کنند؟ ایا مانیتورهای رده ی قیمت معمول و mainstream از اسکن p استفاده می کنند؟
    عموما خیر، مانیتورهای LCD جدید مثل همون هایی که نام بردید در Refresh Rate های معمول اسکن Prograssive دارند.

12. 7 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه Reza Razor's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    یجا ...

پيش فرض

ممنون از توضیح
    من تاحالا فکر میکردم 1080i یعنی ساپورت از رزولوژن 1440X900 و 1080p یعنی 1920x1080!
    خب حالا چندتا سوال
    تفاوت 1080i,p فقط در تعداد پیکسلهای عمودیه؟
    اگه آره و 1080i نصف این پیکسل ها ی عمودی رو نمایش میده و میشه 1920x540 که درکل پیکسل میشه تقریبا مساوی با تعداد پیکسل ها در 720p بغیر از نسبت تصویری که 1080i تصویر عریض تری میشه در این حالت ; فرق دیگه ای بین 720p , 1080i هست؟

14. این کاربر از Reza Razor بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

ممنون از توضیح
    من تاحالا فکر میکردم 1080i یعنی ساپورت از رزولوژن 1440X900 و 1080p یعنی 1920x1080!
    خب حالا چندتا سوال
    تفاوت 1080i,p فقط در تعداد پیکسلهای عمودیه؟
    خیر، اصلا تفاوت در تعداد پیکسل ها نیست. تفاوت در نوع اسکن پیکسل هاست.

اگه آره و 1080i نصف این پیکسل ها ی عمودی رو نمایش میده و میشه 1920x540 که درکل پیکسل میشه تقریبا مساوی با تعداد پیکسل ها در 720p بغیر از نسبت تصویری که 1080i تصویر عریض تری میشه در این حالت ; فرق دیگه ای بین 720p , 1080i هست؟
    دوست من پیشنهاد می کنم دوباره مطالب ارسالی من رو مطالعه کنید، من صحبتی از نمایش نصف پیکسل ها نکردم. در 1080i در یک یک فریم نصف پیکسل ها اسکن میشن (پیکسل های زوج) و در فریم بعد نصف بعدی (پیکسل های فرد)

تصور 1920x540 یا عریض شدن به کل اشتباهه.

16. 4 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه Reza Razor's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    یجا ...

پيش فرض

در 1080i در یک فریم نصف پیکسل ها اسکن میشن
    ببخشید که متوجه نشدم
    من یکم گیج شدم!
    اولا درست نوشتین 1080 پیکسل افقی؟ (عمودی نمیشه!)
    بعد من منظور از این جمله بالا رو درست نفهمیدم؟
    اسکن یه ردیف پیکسل در هر فریم بمعنای نمایش دادن اون ردیف نیست؟! اگه نه اصلا این اسکن کردن چه مفهومی داره؟!
    اگه چرت و پرت میگم بگین ادامه ندم
    Last edited by Reza Razor; 26-12-2009 at 00:36.

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •