تبلیغات :
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 11

نام تاپيک: سوپر نووا و چگونگی آن ؟

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    اون سر دنیا

پيش فرض سوپر نووا و چگونگی آن ؟

کی میدونه سوپر نووا چیه و باعث ایجاد چه تغییراتی در کهکشانها میشود ؟

داره خودمونی میشه kiyarash1001's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    زیر سقف آسمان آبی

پيش فرض

آلبرت انيشتين: هنگامي كه نور به طرف خارج و در جهت مخالف كشش جاذبه‌اي حركت مي‌كند، تمامي طول موج‌هاي آن كمي بلندتر مي‌شود. هرچه كشش جاذبه‌اي قوي‌تر باشد، طول موج هم بلندتر خواهد بود.
    بلندترين طول موجي كه ما مي‌توانيم ببينيم، طول موج نور قرمز است. يعني هرچه طول موج نور بلندتر شود، رنگ آن قرمزتر به نظر مي‌آيد. يا اين‌كه به سمت انتهاي قرمز طيف تغيير مكان مي‌دهد.
    اگر جرم ستاره‌اي 4/1 برابر جرم خورشيد جرم داشته باشد، به يك كوتوله سفيد تبديل مي‌شود. (4/1 برابر جرم خورشيد حد چاندراسخار نام دارد.)
    هرچه ستاره بزرگ‌تر و سنگين‌تر باشد، عمر آن كوتاه‌تر و پرماجراتر است. هرچه ستاره سنگين‌تر باشد، كشش جاذبه‌اي وارد بر مواد تشكيل‌دهنده‌ي آن بيشتر بوده و بايد حرارت بيشتري داشته باشد تا فرو نريزد. هرچه حرارت ستاره بيشتر باشد، سوخت هيدروژني آن با سرعت بيشتري مصرف مي‌شود. بنابراين، طول عمر ستاره‌هاي سنگين‌تر كوتاه‌تر از ستاره‌هاي سبك خواهد بود.
    10 ميليارد سال طول مي‌كشد تا سوخت هيدروژني ستاره‌اي مانند خورشيد تمام شود، اما ستاره‌اي با سه برابر جرم خورشيد سوخت خود را در مدت 500 ميليون سال تمام خواهد شد. اين يكي از علت‌هاي كم بودن تعداد ستاره‌هاي واقعا" بزرگ است. آن‌ها زياد عمر نمي‌كنند.
    علاوه برآن، هرچه يك ستاره سنگين‌تر باشد، هنگام تبديل به غول قرمز انبساط بيشتري پيدا مي‌كند و بالاخره با تمام شدن سوختش، با سرعت بيشتري درهم مي‌پاشد. هرچه ستاره سنگين‌تر باشد، انفجار آن هم شديدتر خواهد بود. وقتي ستاره‌اي منفجر مي‌شود، تمامي هيدروژن موجود در لايه‌هاي بيروني خود را نيز به مصرف مي‌رساند. اين كار با سرعت خيلي زياد انجام مي‌گيرد و ستاره با نور شديدي كه تا 100 هزار ميليون برابر شدت نور پيش از انفجارش مي‌رسد، مي‌درخشد و ممكن است اين كار تا چند هفته ادامه پيدا كند.
    نوواهاي (ستاره‌هاي كوچكـ‌تر از خورشيد كه منفجر مي‌شوند) خيلي روشن از انفجارهاي واقعي ستاره‌هاي سنگيني بدست مي‌آيند كه سوپرنووا ناميده مي‌شوند.

3. این کاربر از kiyarash1001 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای seymour's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

کی میدونه سوپر نووا چیه و باعث ایجاد چه تغییراتی در کهکشانها میشود ؟
    بخش اول سوال رو که دوستمون پاسخ داد (البته به نظر میاد نقل قول کردن – کاش منبع رو هم میگفتن)

//

در مورد بخش دوم سوالت که پرسیده بودی "(سوپرنووا یا ابرنواختر) باعث ایجاد چه تغییراتی در کهکشانها میشود ؟"

خب اولاً که باعث میشه حداقل برای مدت کوتاهی (فوقش در حد هفته و ماه) تمام یک کهکشان روشن بشه ... یعنی انقدر قدرت و درخشندگی ابرنواختر بالاست که از روشنایی کهکشانی که داخلشه بیشتره!.. (اگه دوست داشتی میتونی چند خط میانی این [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] من رو در همین رابطه بخونی)

اما از نظر ساختاری هم نقش موثری در کهکشانها دارند.. یکی اش اینکه فضای بین ستاره ای (درون کهکشان) رو از مواد و عناصر سنگین تر (بخصوص فلزات) غنی می کنن! ... موج انفجارشون هم (که حاوی ماده اس و دهها سال میتونه امتداد پیدا کنه) در تشکیل ستاره های جدیدتر اثر میذاره..

و حتی در سطح بالاتر، شبیه سازی هایی انجام شده که نشون میده تاثیر ابرنواختر روی فعالیت های "ستاره سازی"(!) درون کهکشان، نهایتاً روی خیلی از ویژگی های خود کهکشان (جرم، شکل و چرخش اون) هم اثر میذاره.

5. 6 کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    زیر سقف آسمان آبی

پيش فرض جواب

بخش اول سوال رو که دوستمون پاسخ داد (البته به نظر میاد نقل قول کردن – کاش منبع رو هم میگفتن)

//

در مورد بخش دوم سوالت که پرسیده بودی "(سوپرنووا یا ابرنواختر) باعث ایجاد چه تغییراتی در کهکشانها میشود ؟"

خب اولاً که باعث میشه حداقل برای مدت کوتاهی (فوقش در حد هفته و ماه) تمام یک کهکشان روشن بشه ... یعنی انقدر قدرت و درخشندگی ابرنواختر بالاست که از روشنایی کهکشانی که داخلشه بیشتره!.. (اگه دوست داشتی میتونی چند خط میانی این [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] من رو در همین رابطه بخونی)

اما از نظر ساختاری هم نقش موثری در کهکشانها دارند.. یکی اش اینکه فضای بین ستاره ای (درون کهکشان) رو از مواد و عناصر سنگین تر (بخصوص فلزات) غنی می کنن! ... موج انفجارشون هم (که حاوی ماده اس و دهها سال میتونه امتداد پیدا کنه) در تشکیل ستاره های جدیدتر اثر میذاره..

و حتی در سطح بالاتر، شبیه سازی هایی انجام شده که نشون میده تاثیر ابرنواختر روی فعالیت های "ستاره سازی"(!) درون کهکشان، نهایتاً روی خیلی از ویژگی های خود کهکشان (جرم، شکل و چرخش اون) هم اثر میذاره.
    دوست عزیز بله نقل قول بود ولی چون سایت فیلتر بود آدرس آن را قرار ندادم وگرنه من هم مثل شما پایبند قانون حق مولف هستم

تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

دوست عزیز بله نقل قول بود ولی چون سایت فیل*تر بود آدرس آن را قرار ندادم وگرنه من هم مثل شما پایبند قانون حق مولف هستم
    فکر می کنم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وبلاگ بود؛ درسته؟ .. خوشبختانه سرویس من فیلت*رش نکرده بود .. ایشالا برای دوستان دیگه هم باز باشه.

تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    زیر سقف آسمان آبی

پيش فرض

فکر می کنم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وبلاگ بود؛ درسته؟ .. خوشبختانه سرویس من فیلت*رش نکرده بود .. ایشالا برای دوستان دیگه هم باز باشه.
    نه دوست عزیز من از سایت زیر گرفتمش
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    به هر حال قصد من کمک بود.

اگه نباشه جاش خالی می مونه keykavoos's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    سر کلاس

پيش فرض

//

جديدترين انفجار سوپرنواختري كه اتفاق افتاده و رويت شده مربوط به كدوم كهكشان بوده و كي رويت شده؟ اصلا رويت شده يا طبق شواهد اين نتايج رو گرفتن؟ در واقع مي خوام بدونم رو منظومه ي ما اثر گذار بوده يا نه؟

راستي محمد جان اينهمه اطلاعات رو از كجا آوردي؟ راجع به همه ي سوالها مي ري في المجلس هم تحقيق مي كني يا همه ش رو از روي اطلاعات قبلي ت مي نويسي؟
    من خودم و چند تا از دوستام به اين موضوعات نجوم و البته كوانتوم خيلي علاقه داريم. براي شروع چي پيشنهاد مي كني كه بخونيم كه بااطلاعات كم فيزيكي كه داريم قابل فهم باشه برامون؟

تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

جديدترين انفجار سوپرنواختري كه اتفاق افتاده و رويت شده مربوط به كدوم كهكشان بوده و كي رويت شده؟ اصلا رويت شده يا طبق شواهد اين نتايج رو گرفتن؟ در واقع مي خوام بدونم رو منظومه ي ما اثر گذار بوده يا نه؟

راستي محمد جان اينهمه اطلاعات رو از كجا آوردي؟ راجع به همه ي سوالها مي ري في المجلس هم تحقيق مي كني يا همه ش رو از روي اطلاعات قبلي ت مي نويسي؟
    من خودم و چند تا از دوستام به اين موضوعات نجوم و البته كوانتوم خيلي علاقه داريم. براي شروع چي پيشنهاد مي كني كه بخونيم كه بااطلاعات كم فيزيكي كه داريم قابل فهم باشه برامون؟
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] صفحه رو ببین (دانشگاه هاروارد) که به ترتیب زمان، لیست ابرنواخترها کشف شده در دو سال اخیر رو ثبت کرده ..

کلاً ابرنواخترها خیلی پدیده های مرسومی نیستند... ضمناً قابل پیش بینی هم نیستند و بنابراین همیشه وقتی کشف میشن که شروع شده باشن! ... بله – اصولاً با یک تلسکوپ اپتیک و توسط یه منجم آماتور هم ممکنه کشف بشن (تابستان امسال یه دختر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نیویورکی یه ابرنواختر کشف کرد؛ باورت میشه؟ - عکس زیر) ...

//

شاید 70-30 باشه ... یعنی 70% سوالات به نوعی هستند که جوابشون رو می دونم (البته برای اطمینان بعضی نکات مهم رو چک می کنم روی وب) .. 30% موارد رو که نمی دونم یا شک دارم میرم دنبالش .. و البته واسه خودم هم حتماً جالبه که جوابشون رو بدونم!

والا ما که کسی نیستیم ... از همین کتابهای نجوم به زبان ساده ایزاک آسیموف شروع کردم تا مثلاً تاریخچه مختصر زمان هاوکینگ (اگه نداری اش، توصیه میشه--واقعاً هم واسه حتی سطح دبیرستان قابل فهمه) ... در عین حال، ایشالا به زبان اصلی مسلط بشی (باشی) تا از دریای اطلاعات استفاده ببری ...

11. 8 کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه astronaut's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2009
    محل سكونت
    Iran,Tehran

10

[quote=seymour;4503943]
    کلاً ابرنواخترها خیلی پدیده های مرسومی نیستند... ضمناً قابل پیش بینی هم نیستند و بنابراین همیشه وقتی کشف میشن که شروع شده باشن! ... بله – اصولاً با یک تلسکوپ اپتیک و توسط یه منجم آماتور هم ممکنه کشف بشن (تابستان امسال یه دختر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نیویورکی
    خیلی جالب بود.

آخر فروم باز reza3600's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    این دنیا

پيش فرض

تازه بعضی ابر نواخترها وقتی تموم میشن کشف میشن!
    اخه ممکنه فاصله ی اون تا زمین اونقدر زیاد باشه که میلیونها سال طول بکشه نورش به زمین برسه.

14. این کاربر از reza3600 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •