محققان ايراني دانشگاه سوئد در هنگام مطالعه بر روي امکانات استفاده از بازيافت پسماندها موفق به يافتن منبعي دور از ذهن براي توليد سوخت سبز و پاک شده و توانستند روشي را براي تبديل پسماند مرکبات به سوخت سبز ارائه کنند.
محمد طاهرزاده به همراه تيم تحقيقاتي اش در مدرسه مهندسي دانشگاه بوراس در سوئد که پيشتر موفق شده بود از پسماندهاي مختلف ، اتانول و گازهاي زيستي توليد کند اکنون براي توليد سوخت هاي زيستي بر روي پسماندهاي مرکبات تمرکز کرده است.
پسماند مرکبات از جمله موادي است که به دليل داشتن نوعي ماده آنتي باکتريال که فرايند تجزيه آن را کند مي کند از چرخه بازيافت خارج شده است اما طاهرزاده به تازگي دريافته است که پوست اسيدي اين ميوه ها از قابليتهاي زيادي برخوردارند که در گذشته توجهي به آنها نشده بود.
وي به همراه همکارانش روشي را براي توليد چهار محصول از پسماندهاي مرکبات ارائه کرد: ليمون، ماده اي آنتي باکتريال ، پکتين نوعي ماده ژله اي که در صنايع غذايي کاربرد دارد ، گازهاي زيستي و اتانول که هر دو به عنوان سوخت مورد استفاده قرار مي گيرند.
بر اساس گزارش گيزمگ ، طاهرزاده به همراه دانيل يارحميدي بر اين باورند استفاده از اين شيوه در توليد چهار محصول فوق به خصوص در مناطق گرمسيري و مناطقي که کشت مرکبات در آنها رواج دارد بسيار موفقيت آميز خواهد بود.
در عين حال اين دو دانشمند از شيوه توليد سوخت خود به عنوان شيوه اي ياد مي کنند که در آينده مي تواند به بهبود محيط زيست جهاني کمک کند.