تحقيقات نشان مي‌دهد؛ مصرف ميوه و سبزي به عنوان منبع غني از آنتي‌اكسيدان از آسيب و تخريب سلول‌هاي مغز جلوگيري مي‌كند.



دكتر محمدرضا خطيبي ، متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا با بيان اين مطلب، گفت: آنتي‌اكسيدان‌ها مولكول‌هايي هستند كه برخي مواد سمي موسوم به راديكال‌هاي آزاد را در بدن خنثي مي‌كنند و مانع تخريب سلول‌هاي حياتي بدن و تشكيل غدد سرطاني مي‌شوند.

وي افزود: اثرات مفيد ميوه و سبزيجات كاملا مستقل از ساير فاكتورهاي سن، جنس، قد، وزن، سطح چربي‌ها و آلبومين است، اين فاكتورها به طور عادي بر روي كيفيت آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در ارگانيسم و توسعه مغزي اثر مي‌گذارند.اين متخصص تغذيه ادامه داد كه مواد غذايي كمي وجود دارد كه از نظر ارزش تغذيه‌اي با سبزيجات برابري كنند.

دكتر خطيبي خاطرنشان كرد: آنتي اكسيدان‌ها و فيتوكميكال (رنگدانه‌هاي گياهي) موجود در سبزيجات باعث افزايش هوش شده و توصيه مي‌شود روزانه به ازاي هر 25 كيلوگرم از وزن خود 0.5 كيلوگرم سبزي مصرف كنيد.