Dual Channel بودن، جزو ویژگی های رم نیست، جزو ویژگی های مادربورده.
یعنی شما اگر مادربوردت این ویژگی رو داشته باشه، وقتی دو ماژول رم رو در اسلات های مخصوص قرار بدی رم ها به صورت دو کاناله کار می کنند.
ولی چیزی به اسم رم دو کاناله یا رم یک کاناله نداریم. شرکت های سازنده رم دو تا رم مشابه رو توی یک بسته بندی قرار می دن و روش می نویسن دو کاناله. ولی در عمل این رم ها هیچ فرقی با رم هایی که به صورت تکی فروخته می شن ندارن. شما اگر دو تا رم تکی هم بخرید همون نتیجه رو می گیرید. البته برای حداکثر شدن کارایی باید از دو ماژول رم مشابه استفاده کنید.
پس برای جواب این سوالتون:
"وآیا اگر رمی بگیرم که دوال چانل نباشه و یکی از اسلتارو باهاش پر کنم وبا یکی از رمهای خودم که دوال هست اسلت دیگرو پر کنم مشکلی پیش نمیاد"
بحث دو کاناله بودن رم فعلی و تک کاناله بودن رم جدید که کلا بحث اشتباهیه و مطمئنا این موضوع هیچ مشکلی ایجاد نمی کنه. سوالی که شما باید بپرسید این:
1- آیا اگر دو ماژول رم از نظر باس متفاوت باشن می تونن به صورت دو کاناله کار کنند؟
2- آیا اگر دو ماژول رم از نظر حجم متفاوت باشن می تونن به صورت دو کاناله کار کنند؟
ضمنا خرید رم 4 گیگ اصلا لازم نیست. اگر جواب دو سوال بالا مثبت باشه، شما می تونید یه رم 2 گیگ بخرید و در کنار رم 1 گیگ فعلی خودتون استفاده کنید. چون ویندوز رم بالای 3 گیگابایت رو به رسمیت نمی شناسه و ازش استفاده نمی کنه، پس خرید رم بیشتر از 3 گیگ هدر دادن پوله مگر اینکه از ویندوز 64 بیتی استفاده کنی.