خبرگزاري فارس: وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: طراحي و اجراي شبكه ملي اينترنت از جمله برنامههاي در دست اجرا است كه در فاز اول آن، ميزباني تمام سايتها به داخل كشور منتقل ميشود كه در حال حاضر اين فرآيند آغاز شده است.

رضا تقي پور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در خصوص تدابير و اقدامات در دستور كار اين وزارتخانه براي توسعه زيرساختهاي ارتباطي اظهار داشت: با افزايش روز افزون نياز به خدمات ارتباطي و فناوري اطلاعات در جامعه، لازم است كه زيرساختهاي لازم براي اين خدمات را در كشور را به تناسب و به موقع فراهم شود.
وي افزود: با توجه به اينكه همه اپراتورها در بخش زيرساخت از خدمات شركت ارتباطات زير ساخت استفاده ميكنند، افزايش ظرفيت پهناي باند يكي از برنامههاي اصلي وزارت خانه است كه همزمان با چند بحث ديگر پيگيري ميشود.
تقيپور با اشاره ظرفيتهاي كشور در زمينه فيبر نوري خاطر نشان كرد: امروز با برخورداري از 120هزار كيلومتر فيبر نوري در سراسر كشور ظرفيت خوبي در اين زمينه فراهم شده كه البته اين به معني ثابت بودن اين ظرفيت نيست. با طراحي و اجراي طرحهاي توسعهاي در حوزه شبكه ارتباطات فيبر نوري همچنان در تلاش براي افزايش ظرفيت هستيم.
به گفته وي، از ديگر زيرساختهاي مورد نياز توسعه ظرفيت ارتباط با خارج است. هرچند اين ظرفيت نسبت به 4 سال گذشته حدود 10 برابر شده اما اين امر به اين معني نيست كه اين ظرفيت سالهاي متمادي پاسخگوي ما خواهد بود. در اين راستا به دنبال مسيرهاي جديد براي ترافيك خارج از كشور هستيم و مذاكراتي را با كشورهاي همسايه براي برقراري ارتباط با كشورهاي فاقد ارتباط انجام دادهايم.
وزير ارتباطات در پاسخ به اين سوال كه در راستاي افزايش ظرفيت پهناي باند كشور، آيا پروژهاي مشابهه "فالكون " در دست اجرا داريد، گفت: براي امسال در حوزه زيرساخت پروژهاي در اين سطح نداريم، اما برنامههايي در راستاي توسعه فناوري اطلاعات براي سالهاي آتي در حال اجرا است.
وي تصريح كرد: توسعه پهناي باند اينترنت در كشور يكي ديگر از زيرساختها است و براي افزايش ظرفيت پهناي باند در كل كشور و رساندن پهناي باند لازم به نقاط مختلف تلاش ميكنيم.
وي در خصوص افزايش ظرفيت در لايه دسترسي گفت: در حال حاضر اين افزايش ظرفيت توسط اپراتورها و شركتهاي داراي پروانه صورت ميگيرد و به طور مرتب ظرفيت واگذاري در استانهاي مختلف، از سوي شركتهاي pap و شركت مخابرات ايران اضافه ميشود.
** افتتاح پروژه core و super core تا دو سه سال آينده
وي در خصوص آخرين مراحل پروژه core و super core گفت: بحث شبكه core و super core كمي طولاني شده و هنوز قرارداد اين پروژه منعقد نشده به همين دليل در حال حاضر نميتوان تاريخ خاصي را براي تكميل پروژه اعلام كرد. اما قطعا ظرف دو سه سال آينده اين شبكه پيادهسازي و افتتاح ميشود.
** اهداف برنامه پنجم در حوزه فناوري اطلاعات
وزير ارتباطات در خصوص محورهاي اصلي برنامه پنجم در وزات ارتباطات گفت: يكي از محورهاي اصلي اين برنامه، بحث توسعه ظرفيتها در ارتباطات زيرساخت و تكميل شبكههاي ارتباطي است و همچنين رساندن ارتباط به اقصي نقاط و دورترين نقاط كشور از جمله اهداف اين وزارتخانه است.
وي ادامه داد: نكته مهم ديگر ارتقاء كيفيت ارتباطات به نحوي كه ارتباطات داده به صورت موثر از طريق اين شبكهها برقرار شود كه به معناي زيرساخت فناوري اطلاعات است.
تقي پور خاطر نشان كرد: وزارت ارتباطات بيشتر متولي توسعه زيرساختهاي فناوري اطلاعات در كشور است، كه توسعه فناوري اطلاعات در حكم يك لايه است كه بايد در كل دستگاههاي اجرايي و حتي خارج از دولت و در ساير قوا صورت گيرد است. در تدوين برنامه پنجم توجه عمدهاي به بحث فناوري اطلاعات شده است. ما بايد پهناي باند لازم براي ارتباطات ديتا را از نظر نرمافزارهاي عمومي، نرمافزارهاي ملي و تشكيل پايگاههاي داده كه از مباني مباحث فناوري اطلاعات است را فراهم كنيم.
وي در خصوص شبكه ملي اينترنت خاطر نشان كرد: شبكه ملي اينترنت نيز بخشي از اين طرح است، كه در فاز اول اين طرح ميزباني تمام سايتها را حتما به داخل كشور منتقل ميكنيم، كه در حال حاضر اين فرآيند شروع شده است و سپس بسياري از ارتباطات غيرضروري كه در حال حاضر از طريق لينكهاي خارج از كشور برقرار ميشود به داخل كشور منتقل ميشود.
وي تاكيد كرد: شبكه ملي اينترنت را در جهت كمك به بحثهاي امنيت فضاي تبادل اطلاعات آماده خواهيم كرد.
تقي پور ادامه داد: پرداختن به مقوله امنيت در سطح زيرساخت و در لايههاي دسترسي يكي از اهداف اين طرح است، با توجه به اينكه يكي از محورهاي اصلي برنامه پنجم تامين امنيت و ارتقاء امنيت فضاي تبادل اطلاعات است كه نمونههايي از خطرات اينترنتي را در كل دنيا شاهد بودهايم كه بعضا ضايعات بزرگي را به بار آورده است.
وي در خصوص اهداف اين برنامه در حوزه فضايي گفت: در حوزه فضايي بحث توسعه كاربردها و توسعه فناوريهاي فضايي، ساخت ماهوارههاي مختلف در داخل كشور، توسعه توان پرتاب داخلي، در وزارتخانه دنبال ميشود. البته توسعه توان پرتاب داخلي به صورت برون سپاري و سفارش به پيمانكاران داخلي انجام مي شود زيرا خودمان استطاعت در بحث پرتاب را نخواهيم داشت.
** اهداف برنامه پنجم در حوزه پست
وزير ارتباطات در خصوص اهداف برنامه پنجم در حوزه پست گفت: در حوزه پست تلاش مي كنيم پست را عمومي تر كنيم، زيرا يكي از راهحلهايي كه ما در اصلاح الگوي مصرف ارايه داديم، الكترونيكي كردن امور و توسعه خدمات پستي براي كاهش رفت و آمدهاي غير ضروري به خصوص در كلانشهرهايي مثل تهران است.
وي ادامه داد: براي تحقق اين امر، برنامه نسبتا كاملي تهيه كرديم كه ايمدواريم با تقسيم اين برنامه در دولت و حمايت تمام دستگاههاي اجرايي در دولت و خارج از دولت، بتوانيم اين برنامه را كه شامل بانكداري الكترونيك است (البته شروع شده كه بايد توسعه پيدا كند)، تجارت الكترونيك (آماده كردن زيرساختها شامل امضاي الكترونيك) را انجام دهيم.
تقي پور خاطر نشان كرد: البته وزارت ارتباطات بيشتر اين پروژهها را در سطح كلان حمايت ميكند، براي مثال قطعا مجري بانكداري الكترونيك بانكها هستند و مجري تجارت الكترونيك، وزارت بازرگاني و حتي خود صاحبان كسب و كار خواهند بود.
وي گفت: در بحث سلامت الكترونيك نيز برنامههايي تدوين شده است.
به گفته تقي پور، در برنامه توسعه پنجم برنامه هايي براي دولت الكترونيك و ارايه خدمات دولتي از طريق بستر الكترونيكي تدوين شده است كه مهيا نمودن زيرساختهاي لازم بر عهده وزارت ارتباطات است و البته همه دستگاهها بايد در اين امر كمك كنند.
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید