رئيس مركز تحقيقات دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان:
راديوگرافي بهترين راه جلوگيري از پوسيدگي دندان است
خبرگزاري فارس: رئيس مركز تحقيقات دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: راديوگرافي بهترين روش براي جلوگيري از پوسيدگي دندان است زيرا پوسيدگي‌ها در مكاني وجود دارند كه اغلب ديده نمي‌شوند.‌



بهروز موسوي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بيان اينكه عوامل نژادي و مراقبت از دندان‌ها از مهم‌ترين دلايل پوسيدگي دندان است، افزود: عدم استفاده از شكلات و شيريني‌جات و استفاده از مواد طبيعي و ميوه‌جات باعث جلوگيري از پوسيدگي دندان مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه پيشگيري بهتر از درمان است، اظهار داشت: پوسيدگي دندان تنها در ايران ديده نمي‌شود بلكه در تمام كشورهاي دنيا اين بيماري وجود دارد اما در اين كشورها مراقبت‌هاي بهداشتي و پيشگيري بر عهده دولت بوده و در اين زمينه به مردم هشدار داده مي‌شود در نتيجه آنان هر شش ماه يك بار به دندانپزشك مراجعه مي‌كنند بنابراين احتمال خطر پوسيدگي دندان در آنان كاهش مي‌يابد.
رئيس مركز تحقيقات دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اينكه استرس، فشار عصبي و استعمال دخانيات نقش زيادي در افزايش پوسيدگي دندان‌ها خواهد داشت، اظهار داشت: فشار عصبي موجب كاهش ترشح غدد بزاقي شده در نتيجه با كاهش ترشح بزاق خطر پوسيدگي دندان بيشتر مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه بهترين دوران براي آموزش مسواك زدن از‌ دوران كودكي است، بيان داشت: والدين مي‌توانند با استفاده از پنبه يا گاز مرطوب دندان‌هاي كودك را تميز كرده و اين كار را سه بار در روز تكرار كنند همچنين در دوران كودكي روش صحيح مسواك زدن را به فرزندان خود ‌آموزش داده و بدين طريق از پوسيدگي سريع دندان كودك جلوگيري كنند.
موسوي با بيان اينكه 45 درصد پوسيدگي‌ها در مناطق غير قابل رويت است، اضافه كرد: استفاده از نخ دندان، مراجعه به دندانپزشكان هر شش ماه يك‌بار و استفاده از راديوگرافي بهترين راه جلوگيري از پوسيدگي دندان بوده و از عوارض بعدي حاصل از پوسيدگي جلوگيري خواهد كرد.
وي خاطرنشان كرد: افراد سعي كنند حتي‌المكان روزي دو بار مسواك زده يا حداقل يك بار در طول 24 ساعت‌ دندان‌هاي خود را مسواك كنند زيرا عوامل پوسيدگي دندان‌‌ها در زماني بيشتر از 24 ساعت فعال شده و مواد معدني دندان‌ها را از بين خواهد برد.
انتهاي پيام/ش20.