تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 26

نام تاپيک: سوال از درس مدار

پروفشنال singleguy's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    ٍEsfahan

14 سوال از درس مدار

سلام
    من احتمالا در درس های مدار 1 و 2 مشکلات زیادی خواهم داشت که میخوام توی این تاپیک بپرسم
    فقط امیدوارم دوستان زود جواب بدن

خب اولین سوالم اینه:
    استادمون مفهموم ولتاژ و جریان مستقل را درست توضیح نداد!!! اگه میشه یه نفر بگه این دو به چه معنی هستن!
    البته از ولتاژ مستقل یه چیزایی یادم هست! مثل اینکه گفت اگه المان های مورد نظر در یک حلقه نباشن ولتاژشون مستقل هست (نمیدونم شاید هم بر عکس)
    لطفا کمکم کنید!

2. این کاربر از singleguy بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Nov 2005

پيش فرض

بد ندیدم تراوشات ذهن پریشانم رو اینجا بزارم.
    فکر کنم منظور از ولتاژ و جریان مستقل اینه که مقدار اونها برای المان مورد نظر به یک کمیت دیگه وابسته نیست و در مقابل ولتاژ وجریان وابسته قرار می گیرند که مقدارشون به ولتاژ یا جریان المانی دیگر در جایی دیگر از مدار بستگی داره مثلا رابطه ولتاژش این شکلیه: V2=2×iR5+6
    ( نوشته های قرمز رنگ اندیس اند.) در اینجا مقدار ولتاژ المان دوم وابسته به جریان المان مشخص شده با شماره 5 است.
    بیشتر از این باید اساتید بیان نظر بدن.
    Last edited by mrhbk36; 02-10-2009 at 23:17.

4. این کاربر از mrhbk36 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    neverland

پيش فرض

اگه منظورتون منبع ولتاژ يا جريان مستقله بايد بگم منبع ولتاژ مستقل ولتاژ دو سر يه المان رو ثابت نگه ميدارهمنبع جريان مستقل هم جريان يه شاخه روكتاب هيت يا دسورو بخونين بهتر متوجه ميشين!!!(هيت به نظرم روونتر توضيح داده ولي تمريناي دسور بهتره)

6. این کاربر از peymi_king بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    ٍEsfahan

14

سلام
    مفهوم جریان مستقل را هنوز نگرفتم!
    اگه میشه مثلا بگید چه جریان هایی توی مدار زیر را میشه مستقل در نظر گرفت؟!
    مثلا توی مدار شکل زیر من از کجا باید بفهمم که ایا i6,i7,i9,i11,i13 مستقل هستن یا وابسته و اگه وابسته هستن چه رابطه ای بینشون هست؟!

یا از کجا یفهمم آیا در مدار زیر میشه i4,19,i8,i11,i1,i3 را به عنوان جریان های مستقل در نظر گرفت یا نه؟!

اگه میشه خودتون هم از مدار های بالا چندتا جریان برام مثال بزنید و توضیح بدید

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    neverland

پيش فرض

سلامچيزايي كه من ميدونم:اولاجريانهاي مستقل جريانهايين كه اگه داشته باشيمشون ميتونيم با استفاده از اونا و قوانين مداري(مث kcl)جريان بقيه يشاخه هارو بدست بياريمثانيا1+تعداد گره ها-تعداد شاخه ها=تعداد جريانهاي مستقلثالثانبايد جريانهايي كه انتخاب ميكنين همشون به يه شاخه برسن(در كل من فرمول خاصي نشنيدم و نديدم!!!الان داشتم تمريناي دسورو نگاه ميكردم هيچ جاش نديدم ازمون بخواد يه دسته جريان مستقل مشخص كنيم يا تعدادو خواسته يا اينكه بررسي كنيم جريانها مستقلن يا نه)

9. این کاربر از peymi_king بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه sefid par's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2008
    محل سكونت
    228

پيش فرض

استادمون مفهموم ولتاژ و جریان مستقل را درست توضیح نداد!!! اگه میشه یه نفر بگه این دو به چه معنی هستن!
    راستش من معنی المان و... رو درست نمیدونم.

اگر هر عنصر مداری دو سر با رابطه بین ولتاژ و جریان دو سرش مشخص بشه رابطه یک منبع نابسته جریان (نمودار I/V) به صورت یک خط راست موازی محور V (ولتاژ) نمایش داده میشه.

توجه کنید که با تغییر ولتاژ دو سر منبع نابسته جریان، شدت جریان آن تغییری نمیکنه.

همین طور منبع ولتاژ نابسته به این صورته که با تغییر شدت جریان عبوری از عنصر، ولتاژ دو سرش تغییری نمیکنه.

اگر کتاب دسور(جبه دار) یا هیت رو مطالعه کنید بهتر متوجه میشید.

امیدوارم خوب توضیح داده باشم.
    Last edited by sefid par; 09-10-2009 at 01:21.

11. این کاربر از sefid par بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه Olis's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    ایران- مشهد

پيش فرض

زیاد پیچیده نیست.

جریان یا ولتاژ مستقل در یا شاخه یا المان مستقل از هر شاخه یا المان دیگر هست. مثلا اگه شما جریان یک شاخه رو 2 برابر کنید جریان شاخه ی 1 که مستقل هست تغییر نمیکنه.

مثلا منبع تغذیه ی توی آزمایشگاه یه ولتاژ مستقل هست ... یعنی شما هرچی تو مدار کخ بریزی ولتاژ دوسر منبع مستقل از مدار و ثابت است.

یک مقاومت را تو مدار عوض کنی جریان مقاومت های دیگه و ولتاز های مقاومت های دیگه تغییر میکنند چون جریان و ولتاژ انها وابسته هست.

13. این کاربر از Olis بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    ٍEsfahan

14

از دوستانی که ولتاژ و جریان مستقل را توضیح دادن متشکرم!
    در نهایت این دو برای من اینجور تعریف شدن:
    دسته جریان مستقل: جریانهایی که تشکیل یک گره یا گره مرکب ندهند (برای اینکه تمام جریان های یک مدار را بتوان با یک دسته جریان مستقل پیدا کرد باید به اندازه ی تعداد شاخه منهای تعداد گره+1 عدد جریان مستقل داشته باشیم

دسته ولتاژهای مستقل: ولتاژهایی که تشکیل یک مسیر بسته ندهند. برای پیدا کردن ولتاژ تمام المان های مدار به تعداد گره منهای 1 عدد ولتاژ مستقل نیاز داریم

واما سوال جدیدم:
    من میخواستم اثبات رابطه ی تبدیل آرایش ستاره ای مقاومت ها به آرایش دلتا (یا مثلثی ) را یاد بگیرم:
    برای تبدیل مثلثی به ستاره ای داریم:

و و
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    وبرای تبدیل ستاره ای به مثلثی داریم:

و و

توی سایت های فارسی که چیزی پیدا نکردم ولی توی سایت های انگلیسی برای تبدیل مثلثی به ستاره ای(یعنی همون اولی) فقط یه روش برای اثبات پیدا کردم که اولش به صورت زیر هست:
    Compare the resistances between terminals
    1
    and
    2
    .
    مقاومتها بین نقاط 1 و 2 را مقایسه کنید:

Resistance between the terminals
    2
    and
    3
    .
    مقاومت ها بین 2 و 3

(in parallel with یعنی موازی است با...)
    و.......

برای من فقط قسمت های دوم روابط بالا نا مفهوlم هست! اگه میشه توضیح بدید این رابطه ها چطور بدست اومدن؟ منظورم را فهمیدید کدوم رابطه هست؟ این روابط را میگم:

اگه میشه سریع جواب بدید! هرچی فکر کردم نفهمیدم این رابطه چطور بدست اومد!

نمیدونم عکس ها و فرمول هایی که توی این پست هست میتونید ببینید یا نه؟! اگه عکسی یا فرمولی مشاهده نمیکنید به این لینک مراجعه کنید:
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    Last edited by singleguy; 14-10-2009 at 12:35.

تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    ٍEsfahan

پيش فرض

میشه یکم سریع تر جوابمو بدید؟ نگاه به پست بالا که اینقدر طولانی هست نکنید! فقط یه فرمول هست که من نمیدونم از کجا اومد؟!

تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    ٍEsfahan

14 ?

سلام
    اگه میشه بگید در مدار زیر Vx چرا برابر با صفر شد؟!؟!؟!؟

------- --------- ----------- ---------- --------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
    و اگه میشه بگید در مدار زیر چرا Voc (eoc) i مساوی 48v و Rth برابر با 2/3 اهم شد(بین نقاط A و B )؟!؟!؟!؟

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •