تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 37

نام تاپيک: اینترنت ملی، محدودکننده یا سهولت‌بخش؟

  1. #1
    آخر فروم باز DJ POLESTAR's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    Tabriz
    پست ها
    3,148

    13 اینترنت ملی، محدودکننده یا سهولت‌بخش؟

    اینترنت ملی، محدودکننده یا سهولت‌بخش؟
    «اینترنت ملی» پدیده‌ای که از زمان طرح موضوع آن مخالفت برخی کارشناسان را به‌دنبال داشت، همچنان در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد. هفته گذشته، عبدالمجید ریاضی، معاون فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات از راه‌اندازی این طرح تا پایان سال‌جاری خبر داد؛ با نصب تجهیزات فراهم شده در راستای ایجاد پیش‌زمینه‌ها با هدف راه‌اندازی اینترنت ملی در استان‌های قم و کرمان، تا پایان سال‌جاری، طرح اینترنت ملی در کشور راه‌اندازی می‌شود. ریاضی با بیان اینکه طراحی‌ها در راستای گسترش شبکه اینترنت ملی در کشور که مراکز اصلی اینترنت استان‌ها را به هم متصل می‌کند در وزارتخانه انجام شده است، به فارس گفت: زمینه برگزاری مناقصه در راستای اجرایی شدن این شبکه فراهم شده است.
    پیش از این نیز راه‌اندازی اینترنت ملی بار‌ها از سوی مقامات وزارت ارتباطات مورد تاکید قرار گرفته بود. از جمله کمال محامد‌پور معاون پژوهش، آموزش و امور بین‌الملل وزارت ارتباطات که ایجاد شبکه ملی اینترنت را در کشور بسیار مهم می‌داند: با ایجاد این شبکه و هاستینگ داخلی دیگر اطلاعات داخلی کشور از سایت‌های خارجی عبور نمی‌کنند که این از نظر مسائل امنیتی و اقتصادی بسیار مفید است. موافقان این شبکه را برای ارتباط دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی داخلی مفید می‌دانند و معتقدند ایجاد پهنای باند وسیع در کشور و ایجاد ترافیک و جریان داده‌های داخلی می‌تواند به محققان کشور در جهت دسترسی به اطلاعات داخلی کمک شایانی کند. محامد‌پور در این زمینه می‌گوید: البته باید در برخی مواقع از سایت‌های خارجی و بین‌المللی هم استفاده کرد ولی از نظر بنده باید در زمینه تبادل اطلاعات خانگی حتما از شبکه ملی اینترنت استفاده شود.
    اینترنت ملی، ترکیبی مبهم
    «واژه اینترنت ملی یک واژه نامفهوم است و طی ۲ سال اخیر که مطرح شده به ‌هیچ‌وجه نتوانسته جایگاهی برای خود در میان نخبگان و کارشناسان پیدا کند.» علی‌اکبر جلالی با بیان این مطلب می‌گوید: اگر مسئولان ذی ربط از همان ابتدا به جای اینترنت ملی از «شبکه ملی پرسرعت» یا «اینترانت» استفاده می‌کردند هیچ مشکلی پیش نمی‌آمد و کارشناسان و نخبگان فناوری اطلاعات هم از این مسئله استقبال می‌کردند. این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا بحث اینترنت ملی نداریم، می‌افزاید: به نفع کشور است که این بحث اینترنت ملی رسما کنار گذاشته شود تا این همه ابهام بیهوده و تشویش ایجاد نشود. محدودیت ارتباطات، فیلترینگ کامل و… از جمله احتمالاتی است که از زمان طرح مسئله اینترنت ملی در بین کارشناسان مطرح شده است؛ «اگر هدف طراحان اینترنت ملی یا شبکه ملی اینترنت فیلترینگ صددرصدی باشد می‌توان گفت که تنها اتلاف منابع است و هیچ فایده‌ای برای کشور نخواهد داشت.»
    حسن بهشتی پور، یک کارشناس رسانه است که در گفت‌وگو با مهر چنین می‌گوید. وی با بیان اینکه اگر ایده اینترنت ملی برای جبران ضعف اطلاع‌رسانی در کشور طراحی شده باشد قابل پذیرش است، می‌گوید: اما اگر هدف طراحان اینترنت ملی این باشد که فقط بخواهند فیلترینگ را صددرصدی کنند و تنها چیزهایی را که مفید تشخیص می‌دهند به مخاطب ایرانی عرضه کنند و بقیه اطلاعات و داده‌ها را از دسترسی آنان خارج کنند، می‌توان گفت که تنها اتلاف منابع است و هیچ فایده‌ای برای کشور ندارد. محمد مهدی فرقانی، استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی از دیگر منتقدان این طرح است که در این زمینه می‌گوید: اینکه در عرصه اینترنت سرنوشت داده‌ها و اطلاعات خودمان را به بیگانگان ندهیم خوب است ولی تفکیک ارتباطات از شبکه جهانی اینترنت با عنوان اینترنت ملی یا هر عنوان دیگر شدنی و مطلوب نیست.
    وی با بیان اینکه کشور‌های بسیاری خواهان توزیع مدیریت راهبردی اینترنت در جهان هستند، ادامه می‌دهد: استفاده از مدل اینترنت ملی تجربه‌ای است که ظاهرا فقط در کشور ما بدان پرداخته شده و ایده «اینترنت ملی» مفهومی کاملا مبهم و غیرشفاف است. به اعتقاد این استاد دانشگاه، نمی‌توان خصلت جهانی بودن در مورد اینترنت را نادیده گرفت و حتی درصورت تحقق این ایده و ایجاد نوعی شبکه داخلی این پدیده از نظر ارتباطی ابتر خواهد بود و فایده‌ای هم نخواهد داشت.
    فواید یک شبکه ملی
    در مقابل این اظهارات، برخی کارشناسان برای این شبکه فوایدی قائل هستند. سازماندهی ارتباطات داخلی، افزایش سرعت اینترنت و امنیت اطلاعات از جمله این مزایاست. احمد بزرگیان، عضو کمیته مخابرات در مجلس هفتم در این زمینه می‌گوید: در حال حاضر هنگامی که ۲ دانشگاه داخلی ما بخواهند با یکدیگر ارتباط داشته باشند باید از طریق اینترنت بین‌المللی این کار انجام شود که در این شیوه داده‌های داخلی این دانشگاه‌ها یکبار به دیتا سنترهای آمریکایی وارد می‌شود که از منظر اقتصادی و امنیتی دارای اشکال است و باعث کاهش سرعت انتقال اطلاعات می‌شود. این کارشناس یکی از دلایل سرعت پایین اینترنت در کشور را وجود نداشتن یک دیتا‌سنتر داخلی می‌داند و معتقد است با ایجاد این شبکه ملی این مشکل هم خودبه‌خود رفع می‌شود.
    آیا ایجاد چنین شبکه‌ای در هیچ کجای دنیا سابقه دارد؟ دکتر بزرگیان در پاسخ به این سؤال می‌افزاید: اینکه هر طرحی باید در دنیا مورد یا نام مشابه داشته باشد صحیح نیست بلکه باید از نظر انتظارات و خواسته‌هایی که از طرح وجود دارد به آن نگاه کنیم. وی اضافه می‌کند: وقتی ما از یک شبکه انتظاراتی به نفع کشور داشته باشیم پس می‌توانیم آن را هم شبکه ملی بنامیم، حالا این شبکه می‌تواند در بخش‌های مختلف اعم از اینترنت، اینترانت، زیرساخت یا شبکه‌های داخلی باشد.
    با وجود تمام این اظهارات به‌نظر می‌رسد ایجاد شبکه ملی اینترنت یا اینترنت ملی به‌صورت جدی از سوی وزارت ارتباطات دنبال می‌شود چنان‌که ریاضی، فعالیت آزمایشی پایگاه‌های قم و کرمان را در راستای الگوبرداری سایر استان‌ها عنوان می‌کند؛ راه‌اندازی مراکز کرمان و قم می‌تواند نقش مهمی در راه‌اندازی اینترنت مراکز استان‌ها به‌عنوان مجریان شبکه ملی اینترنت داشته باشد.
    ایجاد اینترنت ملی ممکن است این خاصیت را داشته باشد که سرعتی مناسب برای تحقیق و پژوهش در میان منابع داخلی ارائه کند و یک امتیاز برای محققان باشد، ولی اگر بخواهد محدود‌کننده فرایند پژوهش باشد و اینترنت را از خاصیت فراگیری و ارتباطی‌ با جهان خارج کند، قطعا فایده‌ای نخواهد داشت.
    Last edited by DJ POLESTAR; 12-08-2009 at 13:09.

  2. 3 کاربر از DJ POLESTAR بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    آخر فروم باز s_paliz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    پست ها
    1,293

    پيش فرض

    اگه اینترنت ملی محتوای کامل فارسی داشته باشه (که فکر نمیکنم) خوبه ...ولی در غیر اینصورت 100% محدود کننده است

  4. #3
    آخر فروم باز DJ POLESTAR's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    Tabriz
    پست ها
    3,148

    13

    اگه اینترنت ملی محتوای کامل فارسی داشته باشه (که فکر نمیکنم) خوبه ...ولی در غیر اینصورت 100% محدود کننده است
    دوست عزیز اصلا فرقی نمیکنه که!
    چه با محتوای فارسی باشه چه چیزهای دیگه!
    یادتون باشه وقتی به چیزی اسم (ملی) چسبوندند یعنی ملت بدبخت شد!
    شاید بشه گفت خدای نکرده وقتی اینترنت دولتی شد واسه هر کلیک شما=دولت محترم تماشا
    اینترنت دولتی:هر کشوری بگین میخندن

  5. 3 کاربر از DJ POLESTAR بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  6. #4
    اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Oct 2005
    پست ها
    366

    پيش فرض

    در واقع حتی اینترنت هم نیست.

    میشه یک اینترانت (شبکه داخلی) در ابعاد وسیع تر در حد یک کشور که کامپیوترهای داخل اون کشور فقط به هم وصل هستند.
    فکر می کنم فیل ت رینگ اینطوری کار خودش رو راحت می کنه.

    یعنی هر سایتی که IP میزبانی اش خارج از ایران هست یعنی مسته جن و سی ا سی و مزخ رف و شیطانی و در راستای اهداف پلید دشمن هست و سایت های داخل هم که حتما باید روی Data Center داخلی میزبانی شده باشه ، قطعا مالک و .... زیر نظر هست و همینطور محتویاتش.

    یعنی فرض کنید یک دیوار بزرگ از نوع دیوار چین در فضای Cyber درست می کنند و مثل کشورهای کمونیستی ، مردم رو از ارتباط با خارج از کشور منع می کنند.

    چون از دیدگاه عده ای از نخبگان !!!! همه خارجی ها بدون استثناء دشمن هستند و همه آب دستشون هست گذاشتند زمین که فقط جوانان ایران را از راه به در کنند.

    باعث تاسفه چنین دیدگاهی.

    مفهومی که کاملا متغایر با مفهوم اینترنت و دهکده جهانی و اتصال کامپیوترهای سراسر جهان به یکدیگر هست.

    منشاء این ایده و تفکر اینترنت ملی ، صرفا یک ذهن بیمار و دشمن تراش هست همسو با افکار کشورهای کمونیستی که دیوار جداکننده رو راه حل غلبه بر مشکلات داخلی می دانند.

    سال ها پیش دیوار برلین به عنوان نماد کینه توزانه و جدا کننده شرق و غرب ، برچیده شد اما امروزه در داخل ایران کسانی به فکر ایجاد دوباره چنین دیواری هستند. (چه در دنیای واقعی و چه در دنیای Cyber )

    باعث تاسفه.

  7. 11 کاربر از Reza_Sadeghi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  8. #5
    آخر فروم باز alireza fatemi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2006
    محل سكونت
    بوشهر
    پست ها
    1,389

    پيش فرض

    احتمالا اینترنت ملیشون هم مثل خودرو ملی(سمند)ـه که موتور پژو روشه

  9. #6
    آخر فروم باز halflife g's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2009
    محل سكونت
    دور دور دور....
    پست ها
    2,868

    پيش فرض

    اينترنت ملي.....واقعا خجالت نميكشن ؟؟؟
    كدوم چيز مليشون تا حالا خوب جواب داده كه دارن اينترنت ملي هم .............الله اكبر.

  10. #7
    آخر فروم باز s_paliz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    پست ها
    1,293

    پيش فرض

    یعنی فرض کنید یک دیوار بزرگ از نوع دیوار چین در فضای Cyber درست می کنند و مثل کشورهای کمونیستی ، مردم رو از ارتباط با خارج از کشور منع می کنند.
    فکر میکنی پس چرا ما فقط با کمونیست ها رابطه داریم .... چین ، روسیه، ونزوئلا ... این کشورا هیچکدومشون خدا رو قبول ندارن خودمونو چسبوندیم بهشون
    ولی آمریکا که از مذهبی ترین کشورای جهانه شده دشمن خدا

  11. 6 کاربر از s_paliz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  12. #8
    آخر فروم باز H A M A S's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006
    پست ها
    3,294

    پيش فرض

    هر کوفتی میخاد باشه
    فقط سرعتش بالا باشه
    در ضمن کره شمالی هم اینترنت ملی داره

  13. #9
    آخر فروم باز s_paliz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    پست ها
    1,293

    پيش فرض

    در ضمن کره شمالی هم اینترنت ملی داره
    اینم نداشته باشه میخواد از سرور عمه من استفاده کنه... کمونیستهای احمق

  14. 3 کاربر از s_paliz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  15. #10
    اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Sep 2004
    محل سكونت
    ايــــــــران-ماهشهر
    پست ها
    223

    پيش فرض

    اينترنت ملي = كلك پول

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •