[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کارگردان مجموعه تلويزيوني "لطفا دور نزنيم" معتقد است ساخت اين مجموعه برايش ريسک بود، چون قصه آن معمولي بوده است، اما او تلاش کرده کار قابل قبولي بسازد.
مهدي مظلومي درباره هدف خود از ساخت مجموعه "لطفا دور نزنيم" به خبرنگار مهر گفت: گرچه فيلمنامه خيلي معمولي و موضوع آن تکرار ي بود و فراز و نشيب زيادي هم نداشت، اما تجربه آن برايم اهميت داشت که چه طور مي توان با يک فيلمنامه معمولي کار قابل قبولي ساخت که البته موفق هم شديم.
وي در ادامه افزود: از سوي ديگر فيلمنامه سالم بود و گفتگوهاي طنز آن سبک نبود، چون در برخي کارهاي طنز شاهد گفتگوهاي سبک هستيم. علاوه بر آن قصه تلاش نمي کرد مخاطب را به زور بخنداند. معتقدم فيلمنامه هايي که سعي دارد تماشاگر را به اجبار بخنداند بار منفي و بدآموزيي دارد.
اين کارگردان درباره اينکه چرا خودش فيلمنامه اين مجموعه را بازنويسي نکرد، توضيح داد: زمان لازم را براي اين کار نداشتم. با آماده بودن پنج قسمت از فيلمنامه توليد را شروع کرديم. روايت قصه روان بود و نويسنده انرژي زيادي براي اين پروژه گذاشته بود. ما هم سعي کرديم روايت قصه شيرين باشد و الزامي براي خنداندن مخاطب نداشتيم و اين مسئله را در جنس بازي بازيگران، طراحي صحنه، رنگ ها و دکوپاژ رعايت کرديم تا کار طنز مناسبي بسازيم.
مظلومي افزود: مجموعه "لطفا دور نزنيم" يک نقد اجتماعي با روايتي ساده است و تلاش کرديم به رفتار افراد مختلف بپردازيم. آدم هايي که با همديگر صادق نيستند و به دنبال پيچيده کردن روابط شان هستند. با يک نگاه تازه به اين موضوع پرداختيم و با يک زبان شيرين که مخاطب را آزار ندهد.
وي درباره اينکه آيا ساخت اين مجموعه با يک قصه معمولي برايش ريسک نبود، توضيح داد: اتفاقا ريسک بود، چون قصه معمولي بود. در مجموعه هاي قبلي ام از جمله "بدون شرح"، "بانکي ها" و "کمربندها را ببنديد" مخاطب را در يک فضاي متفاوت قرار داده بودم. در مجموع رضايت مخاطبان اهميت دارد و مي توانم ادعا کنم تمام عوامل براي ساخت "لطفا دور نزنيم" تلاش کردند تا کار با يک کيفيت بالايي ساخته شود.
اين کارگردان در پاسخ به اين سئوال که با توجه به مشارکت راهنمايي و رانندگي براي توليد اين پروژه، آيا پرداخت به مسئله اي در کار به شما ديکته شد، افزود: به قول معروف از ابتدا سنگ هاي خود را وا کنديم و سعي کرديم قوانين راهنمايي و رانندگي را در دل ماجرا و غير مستقيم قرار دهيم. مثلا شخصيت اصغر باغ آبادي (محمدرضا هدايتي) طوري طراحي شد که مقيد بودنش به قوانين راهنمايي و رانندگي براي مخاطب دلزدگي به وجود نياورد.
مظلومي درباره گرفتن يک بازي متفاوت از محمدرضا هدايتي که بيشترنقش پيرمردهاي خشن را بازي کرده، گفت: فيلمنامه در ابتدا بر اساس جنس بازي ديگري نوشته شده بود مثل جنس بازي رضويان. من با اين جنس بازي مشکل داشتم. البته نه اينکه جنس بازي بد باشد، اما من در "لطفا دور نزنيم" به دنبال چيز ديگري بودم. بعضي مواقع شخص خودش بانمک است، حتي نيازي نيست کاري انجام دهد چون براي مخاطب بامزه است، اما علاقمند بودم يک تيپ جديد بسازيم و لحظات کميک خلق کنيم.
وي ادامه داد: خوشحالم در اين پروژه با محمدرضا هدايتي همکاري داشتيم و تجربه ايفاي نقش اصغر باغ آبادي هم براي خودش متفاوت بود. ديگر بازيگران هم بازي قابل قبولي ارائه دادند و همه تلاش خود را براي انجام يک کار خوب کردند.
اين کارگردان درباره سکانس هاي حرکتي مجموعه "لطفا دور نزنيم" توضيح داد: علاقمند بودم حس فضا به مخاطبان انتقال پيدا کند. به هر حال تعداد لوکيشن هاي ما محدود بود و اگر سکانس ها حرکتي نبود مخاطب را خسته مي کرد. تلاش کردم به تکرار نيفتيم.
مظلومي يادآور شد: ما 17 سکانس دور ميزي داشتيم که هر يک از سکانس ها با يکديگر متفاوت بود. در مجموع با کمک آقاي سيگارودي مدير تصويربرداري در سکانس هاي حرکتي توانستيم تنوع را حفظ کنيم و بر اساس ريتم هر بخش از قصه حرکات را تنظيم کنيم.
وي درباره اينکه چقدر بازيگران را در بداهه گويي که لازمه کارهاي طنز است، آزاد گذاشته، توضيح داد: من بازيگران را آزاد مي گذارم، اما نه اينکه گزافه گويي کنند و اگر هم قرار باشد بداهه بگويند از آنها مي خواهم در تمرين اين کار را انجام دهند تا همه چيز شسته و رفته مقابل دوربين برود. در مجموع سعي مي کنم اصل ماجرا هدايت شود و تحت الشعاع مسائل حاشيه اي قرار نگيرد.
اين کارگردان درباره تيتراژ متفاوت اين مجموعه که نام بازيگران از يک راديو شنيده مي شود، گفت: در کارهايي که انجام مي دهم سعي مي کنم به جزييات دقت کنم. هيچ چيز از نظرم دور نماند و همه چيز را جدي مي گيرم. گرچه يکي از کارهاي رسانه پر کردن اوقات فراغت است، اما بايد سطح سليقه مخاطبان را بالا برد و با هر چيز سردستي برخورد نکرد.
مظلومي ادامه داد: دلم مي خواهد ذهن مخاطب بعد از ديدن 40 دقيقه از مجموعه درگير باشد، نه اينکه خيلي زود فراموش کند، حتي تيتراژ پاياني اين مجموعه هم متفاوت است و راوي در شروع هر قسمت خلاصه قسمت قبلي هم مي گويد.
وي درباره اينکه چه نمره اي به مجموعه "لطفا دور نزنيم" مي دهيد، گفت: کارگرداني اين مجموعه تجربه بسيار خوبي برايم بود و در مجموع نمره 17 مي دهم. سه نمره اي که کم دادم به خاطر قصه و کارگرداني است. الان که مجموعه را مي بينم، احساس مي کنم برخي صحنه ها را مي توانستم بهتر از آن که هست در بياورم.
"لطفا دور نزنيم" به تهيه کنندگي سيدامير پروين حسيني جمعه ساعت 23 از شبکه تهران پخش و شنبه ساعت 19 تکرار مي شود. فيلمنامه را رضا مقصودي نوشته و داستان درباره دختري است که عمويش براي ازدواج با خواستگارانش شروط سختي دارد. محمد کاسبي، آناهيتا همتي، مهران رجبي، بهزاد رحيم خاني، زهره حميدي، جواد عزتي و ويدا شهشهاني ديگر بازيگران آن هستند.