بسیار خوب دوستان لطف کردند و تعریف خوبی رو از کلاس ارائه دادند ( پست شماره 4)
و همچنین الگو تعریف آن نیز به شکل زیر است :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
خوب بخش نارنجی رنگ ، به ما میگه که کلاس والد چی باشه.(بعدا کلاس والد و مشتق رو توضیح میدهم)
و بخش سبز رنگ ،نام دلخواهی است که به کلاس مشتق شده میدهیم.همانطور که دوست عزیزمون گفتند این در صورتی که والد را مشخص نکنیم خود دلفی TObject رو که جد همه کلاس ها است رو انتخاب میکنه.
کلاس در بخش type و همچنین با کلمه کلیدی class تعریف میشه و با کلمه کلیدی end به پایان میرسه.
هر کلاس میتونه شامل فیلد (متغیر که در کلاس تعریف شود را اصطلاحا فیلد گویند) و متد ها (به توابع و روال هایی که در کلاس تعریف شوند گویند) در سطوح دسترسی مختلف می باشد.
قبل از بررسی کلاس ها باید به بخش اشاره گر ها پرداخت :
اشاره گر : متغیری است که آدرس متغیر دیگری را در خود ذخیره می کند .اشاره گر ها به دو دسته نوع دار و بی نوع تقسیم میشوند.
اشاره گر بی نوع میتواند ادرس هر نوع متغیری را در خود ذخیره کند ، حال آنکه اشاره گر نوع دار فقط اشاره به نوعی خاص از متغیر میکند.
با استفاده از اشاره گر ها میتوانیم به طور غیر مستقیم به اطلاعات دسترسی داشته باشیم ، اشاره گر ها مزایایی دارند که به مرور با آنها اشنا می شوید.
الگو تعریف اشاره گر :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
که ما در دومین خط یک اشاره گر بدون نوع را تعریف کردیم و در خط سوم نشانه گر با نوع دقت کنید که عملگر ^ براش فهماندن اشاره گر بودن این متغیر به کامپایلر است و همچنین در خط سوم باید نوع اشاره گر را به جای type قرار دهیم مثل زیر :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اشاره گر نوع دار از نوع عدد صحیح.
حال بپردازیم به سطوح مختلف دسترسی :
1- اختصاصی
2- عمومی
3- حفاظت شده
4- عام
1- اختصاصی : محدوده آن با کلمه کلیدی private شروع و تا کلمه کلیدی بعدی کلاس است. و محتویات این محدوده فقط توسط همین کلاس قابل استفاده است.
2- عمومی : محدوده آن با کلمه کلیدی Public شروع و تا کلمه کلیدی بعدی کلاس است. محتویات این محدوده در خود کلاس ،کلاس های مشتق شده و سایر کلاس ها وحتی در خارج از یونیتی که کلاس در آن تعریف شده ( با اضافه کردن کلمه کلیدی uses و نام بونیت کلاس) قابل استفاده است.
3- محافظت شده :حدوده آن با کلمه کلیدی Protected شروع و تا کلمه کلیدی بعدی کلاس است. محتویات این محدوده در خود کلاس و کلاس های مشتق شده قابل استفاده است.
4-عام :حدوده آن با کلمه کلیدی Published شروع و تا کلمه کلیدی بعدی کلاس است. این نوع برای نوشتن کنترل برنامه ها بکار می رود ،هر کنترلی که در اینجا تعریف شود در پنجره Object Inspector ظاهر میگردد.
خسته نباشید ، امیدوارم مفید بوده باشه ، منتظر بیقه اش باشید..gif)
منابع » خودم ، کتاب آموزش دلفی 5 نوشته کنت ریز دورف و ترجمه مهندس غنی زاده و سرهنگی