سلام. کسی میدونی فرق مودم های معمولی با مودمهای adsl چیه ؟![]()
سلام. کسی میدونی فرق مودم های معمولی با مودمهای adsl چیه ؟![]()
دوست عزیز
منظور شما از مودم های معمولی مودم های Dial Up هستش؟
آره همون dial up
فقط یکم سریعتر جواب بدین بهش احتیاج دارم
دوست عزیز
من اطلاعاتم در این مورد آنچنان زیاد نیست اما تا جایی که بتونم راهنماییتون میکنم
اول مقدمه ی خیلی کم رو خدمتتون میگم تا به جواب نهایی برسیم
1-ما در ایران برای اتصال به اینترنت نمیتونم به صورت مستقیم عمل کنیم،
شرکت هایی هستند که برای ما این شرایط رو فراهم میکنند (ISP ها)
این شرکت ها اتصالی دائمی با فضای اینترنت دارند و ما برای استفاده از اینترنت باید به اونها وصل بشیم.
2-برای وصل شدن به ISP ها چند راه وجود داره که متداول ترین راه ها در ایران استفاده از اتصال شبکه ای به صورت DialUp یا ADSL هستش.
3-Modem
مودم ها در اصل مبدل های دیجیتال به آنالوگ یا بلعکس هستند.
یعنی قابلیت این رو دارند که ورودی ها یا خروجی های دیجیتال یا آنالوگ رو به یکدیگر تبدیل کنند.
4- خطوط تلفن
خطوط تلفن به صورت آنالوگ هستند و بر اساس کانال های فرکانسی مختلف کار میکنند.
هر خط تلفن حدود 500 کانال مختلف داره که یکی از کانال ها برای Voice استفاده میشه .
ساهاست که ما با تلفن ها فقط از کانال Voice برای تماس ها استفاده میکنیم و دیگر کانال ها برای بدون استفاده مونده ،اما در حال حاضر کانال های دیگه هم در مواردی مثل ADSL مورد استفاده قرار میگیرند.
اما ساختار وصل شدن ها
مودم دایال آپ برای وصل شدن از ما شماره تلفن میخواد.
در اصل مودم میاد با شماره ی ISP تماس میگیره و یک اتصال دایال آپ بین ما و ISP برقرار میکنه.
وقتی اتصال بر قرار شد اطلاعات ما که به صورت دیجیتاله به مودم میرسه ، تبدیل به آنالوگ میشه و از طریق خطوط تلفن به ISP ارسال میشه.
اونجا هم باز دوباره عکس این عمل انجام میشه .
مودم دایال آپ ساختاری شبیه تلفن داره و از بین اون 500 کانال از کانال Voice استفاده میکنه (شک دارم ، شاید از کانال های دیگه هم در کنار Voice استفاده کنه اما Voice هم جزو اون کانال ها هست.)
اما ADSL
اصطلاح مودم ADSL یک اشتباه رایجه!
برای اتصال از طریق خطوط ADSL نیاز به روتر های ADSL داریم.
روتر های ADSL همون دستگاه هایی هستند که ما به اونها مودم ADSL میگیم.
روتر ها در دنیای شبکه کار مسیریابی رو انجام میدن.
یک ADSL Router اطلاعات دیجیتال رو از ما میگیره ، تبدیل به آنالوگ میکنه و اطلاعات رو برای ارسال به ISP با فرکانسهایی کانالیزه میکنه که از کانال های خالی خطوط عبور کنه.
نمیدونم دقیقا از چند کانال عبور میکنه اما مطمئن هستم که از کانال Voice عبور نمیکنه ، به همین علت هستش که وقتی ما از طریق ADSL به اینترنت متصل هستیم میتونیم به راحتی از تلفن هم استفاده کنیم
حداکثر اطلاعات من از این ساختار همینقدر بود ، امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم.
پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر مباحث مربوط به CSU/DSU در دنیای شبکه رو مطالعه بفرمایید
موفق باشید
یا علی![]()
به زبان ساده می تونم بهت بگم که چند اختلاف بین این دوتا وجود داره
1- مودم معمولی اگه باهاش وصل بشی خط تلفن رو اشغال می کنه در صورتی که adsl این جوری نیست
2- سرعت مودم معمولی اگه مودمت خوب باشه kbps44 ولی adsl بستگی به پولی که میدی سرعت در اختیارت می زتره مثلا 128mbps
3-بدی که adsl نصبت به مودم داره هزینه راه اندازی بالای اونه
مرسی برای جواباتون ...استفاده کردم...
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)