
دكتر علی حاج یمیری ،به دلیل طراحی مدارهای خود ترمیم شونده سریع ،موفق به كسب جایزه آژانس تحقیقات دفاعی آمریكا شد.
به گزارش سرویس"جامعه اطلاعاتی" پایگاه خبری گیگا نیوز ، دانشمند ایرانی موسسه تکنولوژی کالیفرنیا به دلیل ابداع مدارهایی با قابلیت خود ترمیمی سریع موفق به کسب جایزه آژانس تحقیقات دفاعی آمریکا شد که بر اساس آن این آژانس تسهیلاتی 6 میلیون دلاری را برای تحقیقاتی چهار ساله در اختیار علی حاجی میری قرار داد.
به گزارش مهر ، طی دهه های اخیر ترانزیستورها در تراشه های رایانه ای بهسرعت در حال کوچکتر و سریع شدن بوده و امکان جا گرفتن بیش از بیلیونها ترانزیستوردر یک مدار به وجود آمده است که در نتیجه ابعاد تجهیزات الکتریکی نیز کاهش پیداکرده است. اما این مدارهای یکپارچه با مشکلی بزرگ مواجهند، در صورت از کار افتادن یکی از ترانزیستورها، تمامی مدار از کار خواهد افتاد.
یکی از روشهای جدید در رفع این مشکل استفاده از مدارهای خود ترمیم شونده است کهتوانایی ردیابی، جداسازی و ترمیم اختلالات خود را با استفاده از بهبود خصوصیات دیگرقسمتهای سیستم به منظور پر کردن خلا ترانزیستور آسیب دیده و معرفی ترانزیستورهایکمکی به سیستم دارد.
به گفته علی حاجی میری پروفسور مهندسی الکتریک در موسسه تکنولوژی کالیفرنیا اینمدارها از سیستمهای زیستی که با وجود اختلالات مداوم قادر به خود ترمیمی هستندالهام گرفته شده است.
دکتر حاجی میری برای رفع این مشکل از حسگرهایی استفاده می کند تابتواند وضعیت حاکم بر ترانزیستورها را کنترل کرده و از غیر فعال شدن یک ترانزیستورآگاه شود. در این صورت ترانزیستورهای محرک می توانند ترانزیستورهای کمکی را واردعمل کرده تا در نهایت عملکرد کلی مدار بهبود پیدا کند. به گفته وی تمامی این فرایندها در یک هزارم یا یک میلیونیوم ثانیه رخ خواهد داد و به همین دلیل ترمیممجدد مدار به سرعت و تاثیر بالایی شکل خواهد گرفت.
حاجی میری به خاطر ارائه این ابداع جایزه ای 6 میلیون دلاری را از آژانس تحقیقاتپیشرفته دفاعی(DARPA) ایالات متحده به منظور تولید مدارهای خود ترمیم شونده برایاستفاده در تجهیزات تصویربرداری، حسگرها، وسایل ارتباطی و رادارها به خود اختصاصداده است.
دكتر علی حاجی میری ، كارشناسی الكترونیك خود را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت كرد و در رشته مهندسی الكترونیك ،از دانشگاه استانفورد امریكا موفق به اخذ PH.dشد.
بنیاد نوآوری OKAWAدر سال 2004 ،دكتر حاجی میری را در فهرست یكصد نوآور برتر جهان در حوزه فناوری معرفی كرده بود.