همه دوستان احتمال قريب به يقين در خرداد ماه با ديدن ملخهاي غول پيكر به اندازه گنجشك ، كه در حال پرواز تو آسمون بودن يا به سر و كله يه نفر چسبيده بوده و با داد فرياد و جيغ طرف ، بساط خنده اطرافيان و فراهم كردند ، برخورد كرده ايد . اين ملخ بنام ملخ صحرايي و يا به نامهاي ديگري چون ملخ كوهاندار و ملخ مهاجر نيز شناخته ميشود .
اين ملخ سيكل زندگي جالبي داره . فقط خيلي خلاصه بگم كه زماني كه اين ملخ ميخواد بره به فاز طغيان و مهاجرت ، تغييرات هورموني تو بدنش ايجاد ميشه كه باعث رشد تيغه پشتي براي بهتر شكافتن هوا و پرواز طولاني و تغيير رفتار تو اين حشره ميشه كه به رنگ سبز حساس ميشه و قادر به پروازهاي طولاني تا هزاران كيلومتر ميشه و فاصله بين قاره هارو طي ميكنه . تو مسير هر چيز سبزي رو از بين ميبره و قديم باعث وقوع قحطي ميشده . كانونهاي دائمي اين ملخ آفريقا و عربستان و هندوستان و پاكستانه و توسط سازمان ملل كاملا تحت نظره و رصد ميشه تا به محض ايجاد فاز مهاجرت ، در همون كانونها مبارزه بشه . اما چند ساليه كه تونسته در بعضي از نقاط كشور ماهم ساكن بشه وتوليد مثل كنه.
ديروز هوس ديدن كوير كردم و زدم به دل كوير. بسيار جالب و زيبا بود . اما با يه صحنه كم نظير و بسيار ديدني مواجه شدم كه عكسهاي اونو گرفتم و به عنوان سوغات آوردم براي شما دوستان خوبم.
همينطور كه تو كوير ميرفتم ، نوار هايي به عرض يك متر و به طول چند كيلومتر كه از پشت فرمان متحرك به نظر ميرسيدند، نظرم را جلب كرد . از ماشين پايين پياده شدم و ديدم ميليونها پوره سن دو ملخ همه در حال حركت به يك سمت هستند .
شروع كردم به گشت و گذار و دها مسير راهپيمايي ملخ هارو پيدا كردم كه همگي به يك سمت حركت ميكردند. خلاصه كار ما هم درومد . من برو ، ملخ بدو . بعد از يكي دوساعت تعقيب و گريز به يه طاقزاري رسيدم كه درختهاش بجاي برگ ، شده بود خوشه هاي ملخ .
باور كردنش مشكله ولي يه جنگل تاغ رو پيدا كردم كه به يك كلوني چندين ميلياردي ملخ تبديل شده بود . بنده هم سريع با حفظ نباتات سازمان و اداره كل منابع طبيعي تماس گرفتم و اونهارو مطلع كردم .
حدود يك ساعت بعد ديدم همه مسئولين مربوطه از اطراف دارن گرد و خاك كنان ميان و همه از ديدن اين منظره حيرت زده شده بودند . خلاصه كل استان بسيج شدند تا اين كلوني فجيع ملخ كوهاندار رو كه مساحتي بالغ بر 300 تا 400 هكتار رو پوشونده بود ، سمپاشي كنند و از يك فاجعه جلوگيري كنند .
بهر حال روز بسيار جالبي بود.اينم عكسهاي سوغات شما :