چرا وقتی یه ظرف فلزی پر از آب جوش (مثلا کتری)رو روی هر چیزی(حتی سفره ی یه بار مصرف)بزاریم اون چیز نمی سوزه؟؟؟
چرا وقتی یه ظرف فلزی پر از آب جوش (مثلا کتری)رو روی هر چیزی(حتی سفره ی یه بار مصرف)بزاریم اون چیز نمی سوزه؟؟؟
به این دلیل که اون ضرف ، کمتر از 100 سانتیگراد دما داره
وقتی که آب در ظرف هست ، دمای ظرف اون حتی اگر روی آتش مستقیم هم باشه ، از 100 درجه بالاتر نمیره ، به این دلیل که حرارت موجود ، تمام انرژی خودش رو صرف بخار کردن آب میکنه ، یعنی بخار ، مثل فشار شکن آب گرمکن ، انرژی رو تخلیه میکنه
اگر ما آب رو توی یک دیگ زود پز ( یا چیزی شبیه به دیگ بخار ) بزاریم و بعد روی آتش قرارش بدیم ، به این علت که غلظت بخار توی محفظه ، باعث کند تر شدن تبخیر آب ( یعنی بالا رفتن دمای آب و بسته بودن شیر تخلیه آبگرمکن ) میشه و دمای آب ، به بالاتر از 100 درجه میرسه ، ( اما احتمالا قبل از اینکه لذت آزمایش رو حس کنیم ، دیگ بخارمون منفجر میشه )
به محض برداشتن ظرف از روی حرارت ، آب شروع به سرد شدن میکنه ( کمتر از 100 درجه سانتیگراد ) ، و این دما برای سوزاندن پلاستیک های ضخیم ، پارچه ، الیاف فرش و غیره ، کافی نیست
اگر اما اگر به جای آب ، یه مایع غلیظ ( که دمای جوشش بالاتری داره و طبیعتا انرژی حرارتی بیشتری رو در خودش نگه میداره ، مثل روغن ، شیر ، عسل و ... ) رو روی آتش بزارید و منتظر جوشیدن اون بشید ، مطمئنا اوضع فرق خواهد کرد ( بسته به جسمی که این مایع رو روی اون میریزید )
پیشنهاد میکنم قسمت دوم رو انجام ندید ، چون احتمالا سوختن با اون موارد بالا ، سوختگی درجه 1 و شدید خواهد بود ، و احتمالا به استخونتون هم نفوذ میکنه
.
کلا این یک اصل هست که (( تبخیر ، باعث دفع انرژی حرارتی میشه ))
همین عملکرد (( تبخیر آب )) هست که آب توی کوزه های گلی رو ، خنک میکنه
بله به احتمال زیاد
چون شما نوشابه خانواده رو که خوردین پر اب کنین بزارین رو زغال داغ داغ سرخ سرخ هیچیش نمیشه سر 10 دقیقه هم اب به جوش میاد خیلی هم از کتری بهتره و دردسر هم نداره و دمای وحشتناکی داره ولی قل قل نمیکنه فقط اب به شدت داغ میشه.
اگه این طوری باشه ما می تونیم از این خاصیت برای خیلی از موارد استفاده کنیم......
از پاسختون ممنون
بهش میگن گرمای نهان تبخیرکلا این یک اصل هست که (( تبخیر ، باعث دفع انرژی حرارتی میشه ))
جوشیدن یعنی خارج شدن هوا(بخار) از همه جای یک مایع اگه قل قل نکنه که نمی شه گفت جوشیده!چون شما نوشابه خانواده رو که خوردین پر اب کنین بزارین رو زغال داغ داغ سرخ سرخ هیچیش نمیشه سر 10 دقیقه هم اب به جوش میاد خیلی هم از کتری بهتره و دردسر هم نداره و دمای وحشتناکی داره ولی قل قل نمیکنه فقط اب به شدت داغ میشه
سلام .
خيلي وقت بود به اين سوال فكر ميكردم.مرسي .
(راستي دوستان فكر ميكنم بهتر بود سوال تو تاپيك مربوط اتفاقات روز مره و فيزيك مطرح مي شد.)
یه بار من یه کیسه پلاستیکی رو پر از آب و چای کردم انداختم تو آتیش چایی درست کردم
سلام.
ببخشید تاپیک رو نبش قبر میکنم اما فکر کردم حالا که بحثش شد حتما لازمه اینجا اضافه بشه که:
جوش آوردن آب و حتی منجمد کردن آب در اکثر قریب به اتفاق بطری های پلاستیکی موجود خطرناک است چون باعث آزاد شدن مواد سمی در آب میشود.
پس اگر مطالب پست های بالا رو امتحان کردید ،بعنوان یک روش کاربردی (مثلا برای چای دم کردن در صحرا یا...)استفاده نکنید.
ضمن اینکه یخ دن این بطری ها هم باعث میشه مواد خیلی سمی رو از خودشون آزاد کننسلام.
ببخشید تاپیک رو نبش قبر میکنم اما فکر کردم حالا که بحثش شد حتما لازمه اینجا اضافه بشه که:
جوش آوردن آب و حتی منجمد کردن آب در اکثر قریب به اتفاق بطری های پلاستیکی موجود خطرناک است چون باعث آزاد شدن مواد سمی در آب میشود.
پس اگر مطالب پست های بالا رو امتحان کردید ،بعنوان یک روش کاربردی (مثلا برای چای دم کردن در صحرا یا...)استفاده نکنید.
یعنی اگه یه بطری پلاستیکی نوشابه یخ زد، اگه بندازینش ضررش خیلی کمتر از خوردنشه
البته نوشابه به خودی خودش سمه![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)