تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 34

نام تاپيک: سن گندم ، هيولايي كه قوت لايموت را مي بلعد

  1. #1
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض سن گندم ، هيولايي كه قوت لايموت را مي بلعد

    سلام.قصد من از باز كردن اين مبحث ، آشناكردن شما دوستان با آفتيه در كشور ما حرف اول رو ميزنه . مطمئن هستم كه خيلي از دوستان تحصيلات آكادميك دارند و با اين آفت و نحوه زندگيش آشنا هستند . اما رفقا سن گندم ناگفته هاي زيادي داره و هنوز تا بحال كسي نتونسته ادعا كنه كه سن را كاملا شناخته و اگر هم چنين ادعايي كرده ، وقتي وارد عمل شده درمقابل اين حشره كوچك يك سانتي تسليم شده.
    اين تاپيك رو به اين جهت ايجاد كردم كه از امروز كه 18 اسفند 87 اولين ريزشها از كوه به مزارع گندم گزارش شد و متاسفانه از اين تاريخ به مدت 4 ماه روال عادي زندگي من و بيست نفر از همكارانم كاملا عوض شد و بايد بگم كه تباه شد.اما ناراحت نيستم چون مسئوليت من حفاظت از قوت لايموت مردمه.من سعي ميكنم تا شما عزيزان رو با گوشه اي از زحماتي رو كه براي حفظ اين محصول استراتژيك كشيده ميشه آشنا كنم .دوستان ، من و همكارانم در كل كشور از اين تاريخ بصورت شبانه روزي مامور به خدمتيم و تمام مرخصي ها لغو ميشه .هيچ گونه تعتيلاتي وجود نداره ، عيد بي عيد . باور كنيد خانواده من حسرت يك مسافرت در بهترين ايام سال كه شامل تعتيلات عيد و فروردين و ارديبهشته رو دارند اما به دليل اهميت نوع كاري را كه به عهده ماست ، براي من و همكارانم امكان پذير نيست.دوستان من در طول سال در منزلم كل نان خشكي كه از چرخه مصرفم خارج ميشه ، در حد يك پلاستيك كوچكه . بسيار در مصرف صحيح نان دقت دارم و اميد وارم شما هم پس از آگاهي از اين مطالب دقت داشته باشيد. اگر همه مردم درست مصرف كنند ، ما گندم براي صادرات هم داريم.
    براي شروع مطلب يه عكس ميگذارم از مزرعه اي كه سمپاشي نشده . دوستان بدانيد اگر از گندم حفاظت نشه ، دانه اي گندم براي مصرف من و شما نخواهد ماند و سن يك هيولاي واقعيست .
    Last edited by khezr132; 08-03-2009 at 10:42.

  2. 5 کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    با سلام
    سن آفتيست كه به دو صورت خسارت ميزنه.
    1- خسارت كمي : كه مربوط به سنهاي مادريه كه در اواخر اسفند و اوايل فروردين با گرم شدن هوا از كوه به مزارع هجوم ميارن
    2- خسارت كيفي : مربوط سنهاي پوره خصوصا پوره هاي سن 3 و4 و 5 و سنهاي برگشتي كه در حال بازگشت به كوه هستند
    در ريزشهاي اوليه سن مادر ، به محض ورود به مزرعه تغذيه شروع ميشه تا ظرف مدت يك هفته آمادگي براي جفت گيري ايجاد بشه . نمي خوام كل سيكل زندگيشو باز كنم چون خسته كننده ميشه مگر اينكه دوستان علاقه مند باشن و خودشون بخواهند . لازمه كه دوستان بدونند كه در سالهايي كه اين آفت طغيان ميكنه كه البته در سالهاي اخير با توجه به آماري كه ما ازكوه ميگيريم ، ديگر سال غير طغياني وجود نداره و در صورت عدم مبارزه تا 100 درصد محصول را ازبين ميبرد .كما اينكه عكس بالا گواه بر اين مدعاست .
    جالبه كه بدونيد هر يك سن مادر قادره كه تا 60 كيلو گندم را نوش جان كند . سن مادر در بدترين شرايط 60 عدد تخم ميگذاره و در شرايط نرمال هم قادر به تخم ريزي تا 200 عدد هم هست . حالا يه نگاه به عكس بالا بكنيد و يه ضرب انجام بديد و پيدا كنيد پرتقال فروش را ....
    تخم ريزيش در دو دسته 7 تايي يعني 14 عدد صورت ميگيره كه در عكس مشخصه . فعلا باسه امروز بسه . فقط اينو بگم كه ديروز كه تو مزارع گندم بودم ، مثل باروني كه از آسمون مياد ، سن ميريخت تو مزرعه و اينطور كه معلومه سال خيلي سختي رو در پيش داريم . با آماري كه از زير بوته هاي گون در كانونهاي زمستان گذران اين آفت توسط همكارانم اعلام شده ، نسبت به سال پيش افزايش جمعيتي حدود 3 برابر سال پيش را داريم . وا مصيبتا


  4. این کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  5. #3
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    اين عكسها مربوط به سنهاي مادره كه پس از ريزش از ساقه، برگ و در صورت وجود خوشه ازآن تغذيه ميكنه و همونطور كه ميبينيد از محل تغذيه به بعد ، خوشه سفيد ميشه و اگه ازمحل ساقه باشه باعث از بين رفتن جوانه انتهايي ميشه و بوته رااصطلاحا كور ميكنه و ناي زده مشه كه اين بوته از اين به بعد ديگرگندم نيست وخوشه نميدهدبلكه تبديل به علفي شده كه فقط سبزي دارد.




    Last edited by khezr132; 10-03-2009 at 08:40.

  6. 2 کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  7. #4
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    با سلام
    در زمان مبارزه شيميايي عليه سن مادر، اگه ميانگين درجه حرارت بعد از ريزش اوليه بين 15 تا 20 درجه بمونه ، بهترين حالت ممكنه . چون سنهاي مادر در اين شرايط ، كانونهارو رها كرده و به مزارع هجوم ميارن . لذا در صورت ريزش يكباره ما بايستي هماهنگي لازم رو بين كشاورز و عاملين توزيع سم و پيمانكاران توربولاين دار بوجود بياريم و قبل از اينكه آفت موفق به تخمريزي بشه ،اونو ازپا در بياريم . البته دستور سمپاشي موقعي صادر ميشه كه مزرعه به نرم رسيده باشه . البته اين نرم مبارزه براي زراعت هاي ديم و آبي متفاوته و همچنين براي عملكردهاي زير و بالاي 3 تن هم متفاوته و يك مسئول شبكه مراقبت بايستي جميع شرايط رو در نظر بگيره و بعد دستور سمپاشي رو صادر كنه .
    گاهي پيش مياد كه به دلايل مختلف از جمله عدم آگاهي و رضايت كشاورز به انجام مبارزه و يا شرايط نا مساعد جوي مثل باد و بارندگي و .... ويا اشتباه در تشخيص به موقع زمان مبارزه توسط كارشناس ، اين تاريخ حساس از دست ميره و آفت موفق به تخمريزي ميشه .
    يه درد سر ديگه شروع ميشه . از اين به بعد كار خيلي حساس ميشه چراكه پاي پوره ها مياد وسط و پوره ديگه شوخي سرش نميشه و از نظر كيفي خسارت ميزنه و گندم رو در اصطلاح سن زده ميكنه .
    گندم سن زده هم خاصيت نانواي رو از دست ميده و مانع ور اومدن خمير شده و بسيار بد طعم و بد بو ميشه . لذا اين گندم اگه با گندم سالم مخلوط بشه ، اون محصول ارزش غذايي نداره و در زمان برداشت و تحويل به سيلو ابتدا توسط مامورين سيلو محصول چك ميشه و اگر از 3 درصد بيشتر سن زده باشه ، اون كاميون برگشت ميخوره و سيلو از قبول كردن اين بار امتناع ميكنه و اينجاست كه كشاورز بايد محصول يكسال زحمتشو با قيمت ناچيز به دامداري يا مرغداري بفروشه و من كارشناس هم توسط سازمان ، سين جين بشم و جواب پس بدم

  8. 2 کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  9. #5
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    این عکسها هم برای دیروزه . (جمعه صبح ) در این مزرعه تراکم سن مادر 110 عدد در متر مربع شمارش شد . اگه یه کاغذ قلم بیارید یه ضرب ساده در 10000 متر مربع انجام بدین متوجه میشید که در این مزرعه 25 هکتاری گندم به حجم یک تپه بزرگ سن وجود داره که دارن غذای مارو میبلعند . هر سن تا 200 تخم میگذاره و اگه مبارزه نشه ..........
    ماشین حساب من جواب نداد ، شما بگید در هر هکتار چقدر پوره در متر مربع به وجود میاد؟


  10. 2 کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  11. #6
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    واما بدترین روش مبارزه و متاسفانه تنها روش موثر مبارزه علیه این آفت استفاده از سموم دسیس به میزان 3.0 لیتر در هکتار و یا فنیتراتیون به میزان 1 لیتر در هکتاره که با توجه به قیمت بالای این سم در حال حاضر فقط از دسیس استفاده میشه و به دلیل سمیت بالا و ld50 پایین و طیف اثر گسترده ای که داره ، بعد از مصرف در مزرعه شما دیگر قادر به پیدا کردن هیچ موجود زنده ای در مزرعه نیستی و فون حشرات مفید و مضر ، حشرات شکارچی و پارازیت و..... همه محکوم به فنا میشن

    Last edited by khezr132; 24-03-2009 at 17:33.

  12. 3 کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  13. #7
    داره خودمونی میشه golrokh_E's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سكونت
    خرم آباد
    پست ها
    105

    پيش فرض

    خدای من چقدر وحشتناکه!!!! این کدوم منطقه است اینجوره؟ شما نمیدونید ناحیه ما (خرم آباد)از نظر سن گندم چجوره؟
    سن ها مقاوم نشدن به این سم؟
    راستی ممنون از عکسای واضح و مفیدتون
    Last edited by golrokh_E; 18-04-2009 at 00:44.

  14. این کاربر از golrokh_E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  15. #8
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    خدای من چقدر وحشتناکه!!!! این کدوم منطقه است اینجوره؟ شما نمیدونید ناحیه ما (خرم آباد)از نظر سن گندم چجوره؟
    سن ها مقاوم نشدن به این سم؟
    راستی ممنون از عکسای واضح و مفیدتون
    دوست گرامي گلرخ عزيز ، از تاخير در پاسخ شما عذرخواهي ميكنم ، متوجه سئوال شما نشدم. از اينكه توجه كرديد از شما متشكرم .
    درست است كه سن مهمترين آفت كشاورزي ايران محسوب ميشه اما خوشبختانه اقليم در فعاليت و توليد مثل اين حشره مرموز يك فاكتور اساسي محسوب ميشه . جهت اطلاع شما بايد عرض كنم كه استانهاي ساحلي مثل اراضي ساحلي خليج فارس و درياي عمان و درياي خزر و همچنين مناطق خوزستان و كويرهاي مركزي فلات ايران از لوس وجود اين حشره پاك هستند و اگر هم باشه ، بسيار اندك و هيچگاه به آستانه خسارت نميرسند و خلق و خوي وحشي ندارند.
    در عوض در استانهايي مثل فارس و همدان و قم و كرمانشاه و تهران و مركزي و كردستان و اصفهان و لرستان ، ما بيشترين درصد خسارت رو داريم و از مهمترين مناطق سن خيز كشور ما محسوب ميشوند .
    در خصوص عكسها هم كه پرسيده بودين ، اين عكسها مربوط به قم ، كيلومتر 40 جاده كاشان است كه با توجه به كوهپايه اي بودن اين منطقه و شرايط خاص جغرافيايي اون ، شبيه به ترمينال سن ميمونه چرا كه در زمان ريزش سنهاي مادري از كوه به مزرعه ، بيشترين تراكم سن رو ما در اين منطقه داريم كه امسال تا يكصد و ده عدد سن مادري در واحد سطح ( متر مربع ) هم رسيد كه يك رقم باور نكردنيه و كارشناسان وزارت براي بررسي مسئله اعزام شدند و ديدند . در زمان برداشت محصول هم كه مصادف با بازگشت سن به كوه جهت زمستان گذراني است هم با توجه به landing آفت در مزارع گندم همجوار و همچنين پرواز پوره هاي بالغ شده نسل جديد از مزارع جو درو شده به مزارع گندم همجوار ، تراكم سن در واحد سطح در منطقه ما از متري 50 عدد تا 500 عدد هم ميرسد كه اين تعداد سن اگر به مدت چند ساعت موفق به توقف در مزارع گندم بشوند و شبكه مراقبت هم متوجه حضور اون در مزرعه نشه و اقدام به سمپاشه نكنه ،.......... محصول گندم برداشت شده از اون مزرعه ديگه بدرد خوراك آدميزاد نميخوره و يا به مصرف گاو بدبخت زبونبسته ميرسه و يا مرغ بينوا بايد قورتش بده .

  16. این کاربر از khezr132 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  17. #9
    داره خودمونی میشه golrokh_E's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2007
    محل سكونت
    خرم آباد
    پست ها
    105

    پيش فرض

    اینجا به نسبت امسال خنک بوده . اوایل این هفته که بارندگی بود . دیروز از چند مزرعه کوهپایه بازدید کردیم. البته فکر میکنم اینا مرتع بودند و الان بصورت مزرعه ازشون بهره برداری میکنند . حتی یه دونه سن هم تو کل مزرعه پیدا نکردیم. شاید فاصلمون با بوته های گون روی کوه! 100 قدم بود! البته امیدوارم اصلا سن پیدا نکنم!

  18. #10
    اگه نباشه جاش خالی می مونه khezr132's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    زير آسمون
    پست ها
    352

    پيش فرض

    اینجا به نسبت امسال خنک بوده . اوایل این هفته که بارندگی بود . دیروز از چند مزرعه کوهپایه بازدید کردیم. البته فکر میکنم اینا مرتع بودند و الان بصورت مزرعه ازشون بهره برداری میکنند . حتی یه دونه سن هم تو کل مزرعه پیدا نکردیم. شاید فاصلمون با بوته های گون روی کوه! 100 قدم بود! البته امیدوارم اصلا سن پیدا نکنم!

    دوست عزیز
    مهمترین دلیل طغیان این آفت در کشور ما ، متاسفانه تبدیل مراتع به مزارع بوده که بیشترهم شامل مزارع دیم کم بهره میشه چرا که در مراتع سن با محدودیت غذا روبرو بود و از همون گرامینه های موجود بایستی تغذیه میکرد که همین مسئله به طور طبیعی جمعیت سن رو کنترل میکرد لذا با کشت در این مراتع ما غذای فراوان رو در دسترس سن قرار دادیم و در زمان خشکسالی که مزارع دیم دیگر صرفه برداشت نداره و بحال خودش رها میشه ، آفت با تغذیه فراوان اقدام به تولید مثل فراوان میکنه و در طی سالیان متمادی این مشکل لاینحل رو با دستان خودمون و عدم مدیریت صحیح ، ایجاد کردیم .
    و اما در خصوص بازدید شما از مزارع گندم یه نکته رو بایستی عرض کنم خدمت شما و اینکه برای دیدن سن مادر همیشه بایستی طوری در مزرعه حرکت کنید که آفتاب پشت سر شما قرار بگیره تا شما موفق به دیدن آفت بشید . در غیر این صورت امکان دیدن سن در روی بوته محیا نمیشه . اما در زمان پوره برعکس میشه و شما باید رو به آفتاب حرکت کنید تا پوره را بهتر ببینید . در هر حال بهترین روش برای نرم گیری استفاده از تور حشره گیریه که زاویه زدن تور به خوشه هم مهمه .

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •