خبرگزاري فارس: محمد سليماني وزير ارتباطات و فناورياطلاعات، مهمان برنامه نگاه يك از شبكه اول سيما بود و به سؤالات برنامه در حوزههاي مختلف ICT، پاسخ داد.
به گزارش فارس به نقل از ايسل، پاسخهاي سليماني به سؤالات مرتبط با حوزه مخابراتسلولي در ده سرفصل تجميع شده كه بهشرح زير است:
* شروع تلفنهمراه در سال 73، مناسب بود
زمان ورود تلفنهمراه به كشور ما در سال 1373، زمان خوبي بود. كشورهاي منطقه نيز تقريباً با ما شروع كردند.
* به دليل واگذاري فقط 7ميليون سيمكارت تا شهريور 84، از منطقه عقب مانديم
ولي متأسفانه نرخ رشد، آهسته بوده است. بهطوريكه از 19 مرداد 73 كه زمان اولين واگذاري سيمكارت بوده تا شهريور 84 كه زمان شروع دولت نهم است، تنها 7ميليون سيمكارت واگذار شده است.
در منطقه، اگر بهعنوان مثال تركيه را در نظر بگيريم، با ما شروع كرده ولي در شهريور 84، حدود 42ميليون سيمكارت به مردم داده است.
اين فاصله خيلي زياد شد يعني ما شروع خوبي داشتيم ولي خيلي عقب افتاديم. اين امر دلايل مختلفي دارد ولي بهدليل كمبود تقاضا نبوده است چون در آن سالها، استقبال از ثبتنامها ميليوني بوده و سيمكارت در بازار آزاد، يكيدو ميليون تومان خريدوفروش ميشد.
* در دولت نهم، مشتركين را به 45ميليون رسانديم
وقتي ما كارمان را شروع كرديم، قيمت دولتي سيمكارت، 440هزار تومان بود. ما موفق شديم با مديريت انجامشده در سهسال گذشته، تعداد مشتركين را از 7ميليون به بيش از 45ميليون و ضريبنفوذ را از 10درصد به 60درصد برسانيم و قيمت را نيز 12-10هزار تومان كرديم.
* اپراتورها بعد از اين توسعه كمي، روي كيفيت متمركز ميشوند
البته طبيعي است از آنجا كه در اين سهسال، توسعهي با شيب زياد داشتهايم، نتوانستهايم كيفيت شبكه را به مطلوبي كه مدنظر ماست، برسانيم. هر چند كه در كيفيت نيز وضعيت الآن از سهسال پيش خيليخيلي بهتر است. آماروارقام و اندازهگيريها بهخوبي اين مورد را نشان ميدهد و مردم هم كاملاً اين احساس را دارند.يقيناً اپراتورها بعد از اين توسعي كمّي، روي كيفيت نيز تمركز بيشتري ميكنند.
* معضلات پيشروي اپراتورها در تهران، در دنيا بينظير است
البته توجه داشته باشيم معضلات و مشكلاتي كه اپراتورها در تهران دارند، در دنيا وجود ندارد؛ مثلاً اپراتور يك سايتي را بهصورت اجارهاي در منطقهاي ايجاد ميكند، اين سايت را خاموش ميكنند و به هردليلي اجازه نميدهند روشن شود، تا اپراتور اين سايت را در تهران جايگزين كند، يك زمان سهچهار ماهه ميبرد.
* در دوسال آينده ميتوانيم ضريبنفوذ تلفنهمراه كشور را 100درصد كنيم
يقيناً اگر مشابه سهسال گذشته، مديريت كنيم، با اضافهشدن اپراتورسوم به جمع اپراتورهاي موجود، در دو سال آينده ميتوانيم ضريبنفوذ تلفنهمراه در كشور را 100درصد كنيم. چون جمعيت ما جوان است، مشكل متقاضي نداريم و فقط كافيست كه با قيمت بازي كنيم تا با كاهش آن، در سبد خانواده و جوانان قرار بگيرد.
* كمال شفافيت، مديريت و كارشناسي در مزايده اپراتورسوم
مزايدهي اپراتورسوم در اين دولت به بهترين نحو، با يك كار بسياربسيار بزرگ و كارشناسي خيليخوب انجام شده تا آنجا كه بحمدا... همه اذعان كردهاند اين مزايده با شفافيت كامل، مديريت بسيارخوب و كارشناسي فني-اقتصادي خيليخوب برگزار شده است.
نهايتاً با قيمت خيليخوبي بهفروش رفت. براي مقايسه، اپراتوردوم زماني فروش رفته كه حدود 4ميليون مشترك در كشور بوده و الآن با واگذاري بيش از 45ميليون سيمكارت به مردم، واگذاري تقريباً بهروز شده؛ حالا در اين شرايط، اپراتورسوم، با قيمت نزديك به دوبرابر اپراتوردوم بهفروش رفته است.
* تا 6ماه آينده، خصوصيسازي مخابرات كامل ميشود
در روند واگذاريهاي اصل 44، وزارت ارتباطات و فناورياطلاعات، از حوزههاي پيشتاز بوده است. 32 شركت در قالب شركت مخابرات ايران، وارد بورس شده و 30درصد سهامش هم واگذار شده است. هيأتعالي واگذاري هم تصويب كرده، بلوك 50درصدي را وارد بورس كند و اين يعني حداكثر تا 6ماه آينده، واگذاري و خصوصيسازي شركت مخابرات كامل شده و كاملاً از بدنهي دولت جدا ميشود. و به يك اپراتور مثل ساير اپراتورها تبديل ميشود.
* پيامك، نشاط فرهنگي ايجاد ميكند
در كشور ما روزانه 70تا80 ميليون پيامك ردوبدل ميشود كه نشان از ذوق ايرانيها و علاقهشان به فناوري اطلاعات دارد. اين امر در اجتماع اثر ميگذارد: ايجاد اشتغال ميكند، جابهجايي را كم ميكند، نشاط فرهنگي ايجاد ميكند، توسعهي آموزشي ايجاد ميكند، اطلاعرساني و خبررساني ميكند.
اطمينان ميدهم كه وزارت ارتباطات، نظارت كامل بر اپراتورها دارد و دسترسي به پيامكهاي مشتركين، فقط از طريق دادگاه و با حكم قاضي امكانپذير است.
لازم است از استقبال مردم عزيز و شريف كشورمان از مصوبهي دولت در كاهش نرخ پيامك فارسي به 89ريال -كه براي صيانت از خطوزبان فارسي انجام شد-، تشكر كنم. بهدنبال اجراي اين مصوبه، نسبت پيامك فارسي به لاتين دقيقاً عكس شده؛ بهطوريكه نزديك 80درصد پيامها به خط فارسي شده است. اين موفقيت خيلي بزرگياست كه با همكاري مردم بهنتيجه رسيده است.
* براي طرح انحلال رگولاتوري ميزگرد راديوتلويزيوني گذاشته شود
از اينكه در طرح اصلاح شرح وظايف وزارت ارتباطات از ما نظرخواهي نكردند، گله داريم. شرح وظايف يك وزارتخانه ميخواهد عوض شود، چرا از وزير، معاونين و مديرانش، سؤال نشود؟ چرا طرح ارسال نشود و نظر كارشناسي نخواهند؟ باز هم تأكيد ميكنم كه بحث انحلال سازمان تنظيممقررات، خلاف اصل 44 است.
از آنجا كه اين بحث، بحث مفصلي است و ابهاماتي دارد، بد نيست يك ميزگرد راديوتلويزيوني گذاشته شود و ديدگاههاي طرفين طرح شود.