سلام
این شکلها مربوط به مدار ترموستات هست.
میخواستم بدونم این ترانزیستور و دیود ها چکار میکنند؟
اونی که با شماره 2 مشخص کردم مقاومت هست دیگه؟ربطی به پتاسیومتر نداره؟!
این هم مدار کامل
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سلام
این شکلها مربوط به مدار ترموستات هست.
میخواستم بدونم این ترانزیستور و دیود ها چکار میکنند؟
اونی که با شماره 2 مشخص کردم مقاومت هست دیگه؟ربطی به پتاسیومتر نداره؟!
این هم مدار کامل
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by saman_cracker; 13-02-2009 at 21:42.
البته زیاد حالیم نمیشهاما به نظر من جواب سئوالاتت به این صورت هست :
1- اون ترانزیستور وظیفش تقویت و راه اندازیه بازر (بوق) هست
2- اون مقاومت هست و اینی که تو شکل هست که مقاومت ثابت هست ... پتانسیومتر مقاومت متغییر هستش
تو شکل اولی که اصلا دیود نیست ... تو دومی هم یه دونه هست که با رله موازی شده ... کارش هم این هست که از ورود نویزی که رله هنگام قطع و وصل ایجاد میکنه به مدار جلوگیری کنه
دوستان اگه جاییش اشتب هست اصلاح کنند
خیلی ممنون از توضیحات.این سوال آخریم هست.
در شکل زیر کار این مقاومتها چیه؟چرا یک طرفش به زمین وصل شده.این که اصلا به مدار ما ربطی پیدا نمیکنه؟
توی نرم افزار Proteus این مقاومتها را حذف کردم جواب میده.خودم فکر میکنم برای نویز گیریه ولی درک نمیکنم!
![]()
حدستون درسته ... به این مقاومت ها ... مقاومت پول آپ گفته میشه ... که کارشون جلوگیری از ورود نویز هست و بیشتر در ورودی آی سی و میکرو ها استفاده میشه
ببخشید من با اینجاش مشکل دارم1- اون ترانزیستور وظیفش تقویت و راه اندازیه بازر (بوق) هست
ترانزیستور در اینجا نقش تقویت کتتدگی نداره و به عنوان یک کلید عمل میکنه و فقط در نواحی اشباع و قطع بایاس شده
حرفتون را هم قبول دارم هم نه
قبول دارم چون اینجا به قول شما ترانزیستور تو ناحیه فعال نمیره
قبول ندارم چون خود این عمل (یعنی قطع و وصل ) یه جور تقویت کنندگی هست ... چون اگه خروجی مداری که وارد بیس ترانزیستور میشه میتونست ... خودش مستقیما بازر را فعال میکرد ... اما چون احتمالا این خروجی یک آی سی هست و اون هم نمیتونه میزان جریان بازر را تحمل کنه از یه واسطه استفاده کرده اونم ترانزیستور هست
پس ترانزیستور داره با یک خروجی در حد 10 -20 میلی آمپر یک وسیله با مثلا 100 میلی آمپر را راه اندازی میکنه
خود این عمل تقویت کردن نیست ؟
البته صحبت من از نظر عملی هست نه تئوری ... خوشحال میشم نظرتون را بدونم![]()
Last edited by h_zaman06; 14-02-2009 at 22:58.
سلام
شما از كجا فهميدي ترانزيستور تو ناحيه اشباعه؟
ولتاژ بيس كه معلومه چنده... چون مقاومت اميتر نداريم پس ولتاژ بيس يه چيزي تو مايه هاي 0.7 ولت هستش.
كه از Vcc كمتره و تو ناحيه خطي عمل ميكنه ديگه....
سلام
اولا اینکه ترانزیستور نقش سوییچ رو بازی میکنه دیگه... گفتم
دوما شما چطوری نتیجه گرفتید مدار قبل بیس ای سی بوده
سوما هم اگه بالایی رو جواب دادین میگم
حرف شما که اصلا وارد نیست...
شما مدار قبل بیس رو از کجا تشخیص دادین؟؟... اصلا معلومه که چه ولتاژی به بیس وارد میشه؟؟
شما وقتی مینونی بگی 0.7 که دیود بیس امیتر فوروارد بایاس بشه... درسته؟
شاید مدار قبل بیس ولتاژ منفی باشه و دیود بیس امیتر معکوس بایاس باشه
در کل هردو به طور دلخواه مدار رو با منطق خودتون که بر پایه ی حدس و گمان است تجزییه و تحلیل کردین![]()
گفتم احتمالا ... آخه خروجی آی سی ضعیفه واسه همین نتیجه گرفتم...
حالا اصلا آی سی هم نباشه .. هر چی دیگه هم باشه اگه ضعیف نبود که از ترانزیستور استفاده نمی کردند... مستقیما اون مقاومت 10 کیلو را میزدند به بازر ... درسته ؟؟؟
رشته من کامپیوتر هست.و تازگیا به این الکترونیک علاقه پیدا کردم.
جناب Olis یعنی ترانزیستور قبل از بارز لازم نیست؟
من خیلی علاقه به حذف کردن دارم!(برنامه های کامپیوتری را هم قسمتهاییش که لازم نباشه حذف میکنم).خیلی جو گیرم یکدفعه آیسیشو هم برمیدارم ببینه چیطور میشه!!!!!
بصورت کلی این ترانزیستورها و مقاومتها که بصورت مستقیم(از دید خودم) به مدار وصل نمیشه یعنی مثلا به سیم منفی وصله ،یا در شکل سومی این مقاومتها به زمین متصل میشن. میشه اینارو حذف کرد یا برم بیشتر مطالعه کنم چون ممکنه آیسی بسوزونه!؟
این اطلاعات دو روزه جمع کردم بهتر از این نتونستم بیان کنم.
از توجه دوستان سپاس میگزاریم
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)