ورود پردازنده های جدید به بازار ایران
جواد زارعی : اگر به خاطر داشته باشید یکی، دو هفته پیش به تفصیل درباره شرکت های intel و amd صحبت کردم و صحبت های خود را در نوبت های آخر به موضوع تقلب های مکرر intel از محصولات amd اختصاص دادم. همین دو، سه روز پیش بود که یکی از رفقای شفیق ما خبردارمان کرد کجایی که پردازنده های جدید intel با قیمت های نجومی وارد بازار ایران شده اند. سراسیمه روانه بازار شدم و دیدم که دو مدل از مدل های سه گانه اعلام شده در بازار با قیمت های فوق العاده بالا قابل ابتیاع هستند. عقلای این حوزه، قیمت بالای این مدل ها را از قبل پیش بینی کرده بودند و چیز عجیبی نبود اما نکته فوق العاده عجیب داستان مربوط به شیوه توزیع این پردازنده ها بود چرا که این شرکت برخلاف سنت معمول و مرسوم بازار، از توزیع پردازنده به صورت مستقل خودداری کرده است و سوگلی های خود را به صورت یکجا با مادربورد عرضه می کند. اگر به خاطر داشته باشید پیش از این گفته بودم که تنها و تنها چیپ ست intel x58 است که از پردازنده های 1366 پینی جدید corei7 پشتیبانی می کند و هر شخصی که تمایل به استفاده از این پردازنده ها دارد ناگزیر از تهیه مادربورد جدید است. به همین دلیل است که این شرکت پردازنده های نوبرانه corei7 را همراه با مادربوردهای ساخت خود عرضه کرده است و دیگر سازندگان معتبر مادربورد را لنگ در هوا رها کرده است.
و اما قیمت
در وهله اول، آدمی باور نمی کند شخصی پیدا شود که حاضر به پرداخت 800 هزار تومان برای یک عدد پردازنده نورسیده940 corei7 و یک فقره مادربورد intel x58 شود اما شواهد و قرائن نشان می دهد شرکت واردکننده بی دلیل دل به دریا نزده است و خوب می داند که این محصولات هر چقدر هم که گران باشند، مشتری خاص خود را دارد. این را هم بگویم که مدل دیگر که 940 corei7 نام دارد به همراه همان مادربورد کذایی intel بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد. بیش از این ندانید بهتر است و برای قلب های نازنین شما خوب نیست.
و آخر اینکه
تا اطلاع ثانوی کاهشی در قیمت مدل های پردازشی core دو ایجاد نخواهد شد و اوضاع همان است که بود اما بشنوید از سوی دیگر بازار که با احتمال فراوان قیمت مدل های سه و چهار هسته ای phenom ظرف یکی، دو ماه آینده یک تکان اساسی خواهد خورد و موقعیت amd را در بازار پردازنده های میان قیمت مستحکم خواهد کرد. این را گفتم که اگر منتظر کاهش قیمت ها هستید تکلیف خودتان را بدانید.
نکته دیگر اینکه منتظر کاهش قیمت قطعات حافظه ddr2 نباشید تا موقعیت حافظه های ddr3 تثبیت نشود، افت قیمت نخواهد داشت و بهتر است دست از تخیل بردارید و اگر خریدار هستید، خب بروید و بخرید. همین.
منبع : هموطن سلام