خلاصه ای از مقدمه ی کتاب...
در مدتى كه مشغول جمع آورى و تنظيم و نگارش ياچاپ اين داستانها بودم ، به هريك از رفقا كه برخورد مى كردم و مى گفتمكتابى در دست تاءليف دارم مشتمل بر يك عده داستانهاى سودمند واقعى ، كه ازكتب احاديث يا كتب تواريخ و سير استخراج كرده ، با زبانى ساده و سبكىاينچنين نگارش مى دهم تا در دسترس عموم قرار بگيرد، همه تحسين و تمجيدمى كردند و اين را بالا خص براى طبقه جوان ، كارى مفيد مى دانستند. بعضيهااز آن جهت كه تاكنون نسبت به داستانهاى سودمند اخبار و احاديث اين كارانجام نشده ، اين را يك نوع (ابتكار) تلقى مى كردند و مى گفتند:(جاى اينكتاب تاكنون خالى بود).
البته كتابهاى سودمند، كه مستقيما متن حقايق اخلاقى و اجتماعى را به لباس(بيان ) در آورده اند يا كتبى كه حقايق زندگى را در لباس (داستان ) كه فكرو قلم نويسنده آن را ساخته و پرداخته است و حقيقتى ندارد، مجسم كرده انديا كتب سيرت كه از اول تا آخر در مقام نقل تاريخ زندگى يك يا چند شخصيتبزرگ بوده اند از شماره بيرون است ، ولى نويسنده تاكنون به كتابى برنخوردهاست كه مؤ لف به منظور هدايت و ارشاد وتهذيب اخلاق عمومى ، داستانهايىسودمند از كتب تاريخ و حديث استخراج كرده و در دسترس عموم قرار داده باشد.اگر هم اين كار شده است ، نسبت به داستانهاى اخبار و احاديث صورت نگرفتهاست .
اين فكر خواه يك فكر ابتكارى باشد و خواه نباشد از منشروع نشده و ابتكار من نبوده است . در يكى از جلسات (هياءت تحريره شركتانتشار) كه از يك عده اساتيد و فضلا تشكيل مى شود و اين جانب نيز افتخارعضويت آن هياءت را دارد، يكى از اعضاى محترم پيشنهاد كرد كه خوب است كتابىاخلاقى و تربيتى نگارش يابد. ولى نه به صورت (بيان ) بلكه به صورت (حكايتو داستان )، آن هم نه داستانهاى جعلى و خيالى بلكه داستانهاى حقيقى وواقعى كه در كتب اخبار و احاديث يا كتب تواريخ و تراجم (شرح احوال ) ضبطشده است .
برای دریافت برنامه از آدرس زیر استفاده کنید!
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید