عمدهترين عامل در افزايش ضريب نفوذ اينترنت تامين بستر لازم شبكهي فيبر نوري مناسب و ارتباط مراكز مخابراتي با يكديگر است.
مسعود رياضيات - رييس انجمن صنفي كارفرمايان شبكههاي اينترنتي ايران - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: ايجاد بستري برمبناي فيبر نوري و هماهنگي مراكز مخابراتي مهترين وظايف شركت زيرساخت است كه بايد در اجراي هرچه بهتر آن كوشا بود چراكه بروز كوچكترين مشكل براي استفاده از اينترنت، كاربر را بدبين و حساس خواهد كرد.
وي افزود: ايجاد اينترنت پرسرعت يا ADSL بهوسيلهي نصب سوئيچهاي مخابراتي فاكتور دوم اين بخش را شكل ميدهد كه در اين راستا هماهنگي بين شركتهاي ندا كه در حال حاضر بسيار شفاف نيست و تعميرات در نظر گرفته شده براي نصب اين سوئيچها در محل مخابرات بايد در نظر گرفته شوند.
او اضافه كرد: البته در اين زمينه همكاري لازم و تشويق شركتهاي تامين كننده پهناي باند از سوي وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات و شبكه زيرساخت ميتواند بهعنوان عاملي براي كاهش قيمت چندين برابر فعلي كه قطعا جوابگوي نيازها نيست تلقي شود.
رياضيات گفت: با توجه به مصرف تفريحي از طريق گروهي از كاربران نبايد از مزاياي مصارف واقعي آن در بانكداري و دولت الكترونيكي غافل ماند و با محدود كردن پهناي باند از رونق اقتصادي اين بخش كاست.
او با اشاره به ايجاد و معرفي امضاي ديجيتالي خاطرنشان كرد: معرفي امضاي ديجيتالي و سعي در نهادينه كردن و عملي كردن آن از جمله مواردي است كه ميتواند مسيري هموارتر را براي حركت به سوي بانكداري الكترونيكي و در نهايت ايجاد كشوري توسعه يافته ايجاد كند.
وي تصريح كرد: بانكها بايد با فرهنگسازي و ايجاد بستر مناسب بهواسطهي انگيزههاي اقتصادي، بحثهاي مقدماتي فعلي همانند پرداخت قبوض و امور بانكي را جايگزين روشهاي ضعيف سنتي كنند و در اشاعهي فرهنگ هرچه بيشتر در اين زمينه كوشا باشند.
به اعتقاد اين كارشناس نبود امنيت مناسب در سايتها نيز از جمله مشكلاتي است كه از ايجاد اطمينان خاطر كاربر ميكاهد و عواقب بعدي را به بار خواهد آورد.
او گفت: تكنولوژي IT باعث شده تا كشورهاي توسعه يافته در بهكارگيري آن در كليه گرايشهاي زندگي از يك سو، هم رونق اقتصادي خوبي را ايجاد كنند و از ديگر سو ارايهي خدمات را به نحوه مطلوبتري به كاربران ارايه دهند.
وي اظهار كرد: درك اين نكته كه خدمات بيشتر در گرو استفاده از IT است باعث شده تا مردم نيز به طور طبيعي ميل و اشتياق بيشتر از خود نشان دهند.
رياضيات با بيان اين كه توسعهي صنعت نرمافزار نيز سهم به سزايي در پيشرفت و ضريب نفوذ خواهد داشت، ادامه داد: توسعهي اين صنعت به تدريج و رونق برنامههاي نرمافزاري هر چه بيشتر ميانجامد و در زماني كه بتوان هرگونه نرمافزار را به طور بومي توليد كرد قطعا ميل به استفاده نيز افزايش مييابد كه اولين قدم در اين زمينه اجراي دقيق كپيرايت است.
او سازمان نظام صنفي رايانهيي كشور را بهعنوان نخستين مجري اين طرح معرفي كرد و افزود: متاسفانه به دليل حجم انبوه مشكلها هدف اصلي اين سازمان مبني بر حمايت از پديدآوردندگان اصلي است، ناديده گرفته شد در حالي كه اگر اين اتفاق رخ نميداد هم اكنون شاهد توسعه بيشتر اين بخش بوديم.
وي دومين عامل در توسعهي صنعت نرمافزار را حمايت از توليدكنندگان دانست و تصريح كرد: طرح تكفا كه در دولت قبلي رونق خاصي به اين بخش داده بود در صورتي كه دوباره محيا و همان خدمات ارايه شود ميتوان به طور چشمگيري نسبت به اين امر اميدوار بود.
ایسنا