با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت همه دوستان سه بعدي كار.
اميدوارم حالتون خوب باشه. من قبلا اينجا فعاليت ميكردم و اين پستهام همه مال اينجاست البته خيلي هم زياد نيست. در هر حال بيخيال اين چيزا.
تا حالا شده بخوايد سرعت رندرتون رو بالا ببريد؟
اكثرا كساني كه مي خوان سرعت رندر رو بالا ببرند در قدم اول رم و cpu و كارت گرافيك و گاهي مادر بورد رو ارتقا ميدن. بعضي ها هم از اور كلاك استفاده ميكنند. اگر شما تا به حال اقدام به اين كار كرده باشيد متوجه ميشيد كه نسبت به ارتقاي اين قطعات سرعت خيلي افزايش پيدا نكرده و باز هم مشكل كمبود سرعت داريد! ولي چرا؟
مسئله اينجاست! درسته، هارد!
خيلي از افراد به هنگام ارتقاع سيستم اصلا توجي به هارد ندارند در صورتي كه هارد يكي از مهم ترين عوامل در رندر گيري و سرعت سيستم هست. هارد هاي IDE اصلا به درد رندر و كارهاي گرافيكي نمي خورند! چرا كه سرعت انتقال اطلاعات در اين هارد ها بسيار پايين هست!
ولي چرا هارد! چه ربطي به هارد داره؟
هارد لاك پشت ترين قطعه در سيستم شماست! مثلا به اين مثال توجه كنيد.
معلم به دانش آموز داره ديكته ميگه. معلم به سرعت ميگه (هادي و امين به مدرسه رفتند) حالا دانش اموز در حال نوشتن هست:
هـــــــــــــااااااااديـ ــــــــــــي وَِ اَ اَ اَ امــــــــــــيــــــــــ ـــــن بــه مدرســـــــــــــه رفـــــــتنــــــــــــــ ــــــــد.
اين دقيقا مثال رم و هارد هست! رم به سرعت عمل ميكنه ولي هميشه بايد منتظر هارد بمونه تا هارد بهش برسه.
خب دوباره بريم سر همون مبحث نوع هارد.
چي كار كنيم كه سرعت بالا تر بره؟
از هاردهاي ساتا (SATA) يا ساتا2 (SATA2) استفاده كنيد. اون هم نه با هر بافري. هارد هاي 500 گيگا بايت با 32 مگ بافر يا بيشتر.
هر چي بافر بالا تر باشه سرعت سيستم و همچنين سرعت رندر گيري بيشتر ميشه.
حالا فكر كنيد هاردتون رو عوض كرديد و سرعت بالا اومد.
چطوري بازم ميخواي بيشترش كني؟ هاردي پر سرعت تر از هارد شما تو بازار موجود نيست ميخواي چي كار كني؟
به شما پيشنهاد ميكنم از دو هارد در كنار هم استفاده كنيد! حالا چرا؟!
شما وقتي از دو هارد در كنار هم استفاده كنيد سرعت شما دقيقا دو برابر ميشه! و همچنين اگه از سه تا هارد استفاده كنيد سرعت شما 3 برابر ميشه تا جايي كه باس رم شما توانايي داشته باشه ميتونيد هارد اضافه كنيد و سرعت رو بالا ببريد!
چطور سرعت بالا ميره؟
شما وقتي از دو هارد در كنار هم استفاده كنيد:
مثال رم با دو هارد: رم ميگه (حسين)
هارد اول مينويسه (ح)
هارد دوم به صورت همزمان با هارد اول مينويسه(س)
هارد اول مينويسه (س)
هارد دوم همزمان مينويسه (ي)
هارد اولي مينويسه (ن)
تموم شد. حالا اگر يك هارد به تنهايي ميخواست اين كار رو انجام بده سرعت شما دقيقا نصف بود!
تا حالا شده در حال كار با يه نرم افزار يه دفعه بهتون پيغام بده كه هارد شما ديگه جا نداره؟ ولي هارد شما كه 500 مگ خالي داشت! چرا اين طوري شد؟! اين چي ميگه ديگه واسه خودش؟؟؟!!!
درسته هارد شما جا نداره. اكثر نرم افزار ها از جمله نرم افزارهاي گرافيكي مثل فوتوشاپ كه در مقابل نرم افزار هاي سه بعدي سازي مثل MaYa و 3dsmax خيلي كوچيكه در حال كار باهاش، از هاردتون دائما استفاده ميكنند!
حالا چرا سرعت هارد براتون مهم نيست؟ كساني كه هارد رو در سرعت رندر گيري به حساب نميارند اشتباه بزرگي ميكنند! چون رندر گيري بيشترين استفادش از هارد هست! اطلاعات مربوط به رند توي هارد ذخيره ميشه تا عكس نهايي به شما نشون داده بشه. و باز هم قضيه ي همون معلم هست! رم بيچاره هي بايد اطلاعات بفرسته و منتظر هارد باشه!
پس اگر مبخوايد سرعت رندر بره بالا يه فكر واسه هاردتون بكنيد!
چند تا نكته ديگه!
در هنگام ارتقاع سيستم حتما اجزا رو به صورتي كه انتخاب كنيد كه از بالاترين سرعتشون بتونيد استفاده كنيد.
مثلا من يه بار سيستممو ارتقا دادم ولي سي پي يو رو عوض نكردم! رم هام رو باس 800 گرفته بودم ولي در هنگام بوت باس هارد رو ميزد 533!!! هر چي فكر كردم عقلم به جاي قد نداد اخر به فكر سي پي يو افتادم نگاش كردم ديدم باس سي پي يو 533 هست واسه همين بيشتر از 533 بهم نميداد! رفتم سي پي يو رو عوض كردم اوردم تست كردم ديدم ميزنه 667 دوباره روي جعبه مادر بورد رو نگاه كردم ديدم اخرين ساپورت رمش 667 هست! دوباره رفتم مادر بورد رو عوض كردم. درست شد!