به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس به نقل از گاردين، طراحان دانشگاه درهام مي‌گويند: ميزهاي چند لمسي تعاملي مي‌توانند همچون سرزميني به شما نزديك باشند. آنها ميزهاي مدرسه هستند اما چيزي فراتر از آن است كه شما تصور مي كنيد. اين ميزها همانند نسخه بزرگ آيفون اپل به نظر مي‌رسند و عمل مي‌كنند.
" ليز برد" مسئول بخش آموزش از طريق فناوري اين دانشگاه مي‌گويد: اين ميز جديد مي‌تواند هم صفحه نمايش و صفحه كليد باشد.
همچنين مي‌تواند همانند تخته سفيد عمل كند و اين براي اولين بار است كه دانش آموزان از اين ميزها استفاده مي‌كنند.
وي مي‌افزايد: اين ميزها امكانات جالبي براي آموزش و يادگيري ارائه مي‌دهند.
ميزهاي چند لسمي تعاملي كه شبكه شده‌اند و به كنسوت معلمان متصل‌اند با استفاده از مادون قرمز برخورد انگشتان بر روي صفحه را شناسايي مي‌كنند.
از ديگر مزاياي اين ميزها اين است كه چندين دانش آموز قادر خواهند بود به طور همزمان با استفاده از انگشتان و خودكار بر روي صفحه به فعاليت بپردازند.
برد مي‌گويد: ممكن است 100 انگشت بر روي صفحه نمايش باشد و اين نيز كار خود را به خوبي انجام دهد.
وي مي‌افزايد: يكي از امكانات اين ميزها اين است كه به دانش آموزان اجازه ‌مي‌دهد ايكون و فضاي شخصي براي خود ايجاد كنند و بگويند اين ميز ماست سپس از طريق آن به شبكه متصل شوند.
محققان قصد دارند يك روش طبيعي را به وجود آورند تا دانش آموزان در كلاس از كامپيوتر استفاده كنند. اين سيستم اين امكان را مي‌دهد كه دانش آموزان و معلمان مطالب خود را به اشتراك بگذارند و يادگيري تحت نظارت معلم انجام شود.
برد معتقد است: سيستم كلاس‌هاي تعاملي، هماهنگي خاصي در مدارس به وجود خواهد آورد.
برد مي‌گويد: مردان تمايل بيشتري نسبت به استفاده از فناوري دارند در حالي كه با استفاده از اين سيستم زنان نيز به استفاده از فناوري تشويق مي‌شوند.
وي مي افزايد: اين كلاسها دانش آموزان معلول را قادر مي‌سازد كه به طور كامل در فعاليت‌هاي كلاسي داشته باشند.
برد كه خود راهنماي يادگيري فعال در دانشگاه برهام است مي‌گويد: اميدواريم تا 10 سال آينده تمامي مدارسي كه به اين ميزها مجهزند با يكديگر در تعامل باشند.
هم اكنون قيمت هركدام از اين ميزها 4هزار پوند است و محققان اميدوارند با توليد انبوه اين رقم را به هزار پون برسانند. ميزهاي تعاملي مي‌توانند علاوه بر كاربرد صفحه نمايش يا صفحه كليد براي كارهاي گروهي دانش آموزان نيز به كار روند.
در عين حال معلمان نيز از طريق كنسول هاي خود مي‌توانند فعاليت تمام دانش آموزان را زير نظر داشته باشند.
معلمان مي توانند از طريق تخته سفيد هوشمند مثال‌ها را به نمايش درآورند در حالي كه مي‌تواند اين تكليف براي هركدام از دانش آموزان انجام شود.
برد مي‌گويد: معلمان مي‌توانند فعاليت دانش آموزان را دنبال كنند و اگر دانش آموزي با مشكل مواجه شد به حل آن بپردازند بدون اينكه در فعاليت وي دخالت كنند.
بعد از آزمايش اين نسخه نرم‌افزاري روي دانش آموزان تمامي دوره‌هاي سني به صورت رايگان در دسترس تمامي مدارس قرار خواهد گرفت.
محققان دانشگاه دورهام 5/1 ميليون پوند براي طراحي اين سيستم و نرم‌افزار هزينه كره اند و اين سيستم را ميان دانش آموزان ابتدايي راهنمايي و دانشجويان در طي اين چهار سال امتحان كرده‌اند.
آندروهچ، مسئول بخش يادگيري به كمك فناوري اين فناوري اين دانشگاه مي‌گويد: با اين تغيير كامپيوتر جزيي از يك ميز مي‌شود. اين يك تغيير كاربردي است كه باعث مي‌شود يك واسط كاربردي جديد و راحت‌تر براي يادگيري دانش‌آموزان به وجود آيد.