سلام دوستان
فکر میکنم این تاپیک خیلی به هممون کمک کنه و بهمون اعتماد به نفس بده
که در همین ایران خودمون هم میتونیم با تلاش به اهدافمون برسیم
اگه ممکنه از مدیرا میخوام این تاپیک را استیکی کنند.
خوب میریم سراغ اولین مصاحبه ( بر گرفته از سایت cgiran.com )
1-با سلام ، لطفا خودتون رو معرفی کنید ، متولد چه سالی هستید و چطور وارد عرصه هنر شدید؟
سلام من سیامک روشنی هستم متواد 1364. من از 7 سالگی گیم بازی میکردم و همون طوری شروع شد که بعد 15 سالم بود پدرم برام کامپیوتر خرید و بعد دیگه کم کم با نرم افزارهای سه بعدی آشنا شدم و وارد این کار شدم.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
2در چه رشته یا رشته هایی به تحصیل پرداختید؟
رشته تحصیلی من ریاضی فیزیک بود که بعد از اینکه افتادم دنبال این کار تحصیل رو کنار گذاشتم بعد از دیپلم.
3کار تخصصی شما چیست و از چه ابزارها یا نرم افزار هایی استفاده می کنید؟
کار تخصصی من مدلینگ هست. همه جور مدلی میسازم ولی بیشتر دوست دارم character بسازم واسه همینم بیشتر دنبال این کارم. texture هم کار میکنم. من اول که 3D رو شروع کردم با Max شروع کردم ولی اون موقع هیچ اطلاعي از 3D نداشتم بعد که با Mayaآشنا شدم بعد از ۳ سال کار کردن و ور رفتن با Max رفتم سراغMaya و بعد الان ۲ ساله که ZBrush هم کار میکنم و تقریبا میشه گفت ۸۰% مواقع فقط ZBrush استفاده میکنم چون درZBrush میشه کاملا character رو با texture و low poly ساخت. واسه texturing هم از photoshop و ZBrush استفاده میکنم و اگر لازم باشه سراغ Bodypaint هم میرم. البته هنوز character کاملی تو سایتم ندارم که texture کرده باشم ولی الان دارم روش کار میکنم. 
4تقریبا از چه سالی 3d رو شروع کردید؟ و برای آموختن از چه منبع هایی استفاده نمودید؟
تقریبا ۱۶ سالم بود که افتادم دنبال این کار ولی تا سن ۱۹ سالگی كارمهمي انجام نداده بودم بيشتر حالت بازي داشت بعد كه ۱۹ سالم بود بیشتر افتادم دنبالش ، تحقیق کردم و دیگه ۲۰ سالم بود که با ZBrush شروع به کار کردم و تمرین طراحی کردم مخصوصا آناتومي.
5منابع آموزشي بسيار زيادي در اينترنت هست . معمولا از محصولات كدام شركتها بيشتر استفاده ميكنيد GnomonWorkShop – Digital Tutors- Kurv , …
واسه منابع آموزشی بیشترین چیزی که استفاده کردم Gnomon – Digitaltutors بود اما بعضی DVDهاشون رو استفاده کردم چون اون موقع وضع مالي من طوری نبود که بخوام همه DVD هارو بگیرم بعد بیشتر مجبور بودم از Help استفاده کنم یا با نرم افزار ور برم تا نتیجه بگیرم. بعضی موقع هم تو گوگل سرچ میکردم واسه حل مشکلاتم

6و از چه سالی به کار در این شاخه پرداختید؟ و آیا از اول در خارج از کشور مشغول بودید یا در داخل کشور هم به فعالیت می پرداختید؟
من ۲۰ سالم كه بود با شرکت first 4 figures شروع به کار کردم که الان یکی از دوستان خوبم هست کسی که باهاش کار میکردم و متاسفانه الان شرکتشن به مشکل بر خورده. اگر سایتشون رو ببینید بیشتر متوجه میشید که کارشون چی بوده.
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
کلا تو ایران با خارج از کشور کار Freelance میکردم و با داخل کاری نکردم. بعد از این شرکت از دوبی شرکت clockwork visual effects که الان اینجا کار میکنم بهم پیشنهاد کار داد منم اومدم اینجا و الان اینجا کار میکنم ولی در کل ترجیح میدم Freelance کار کنم تا اینکه تو شرکتی دائم استخدام باشم.در حال حاضر هم با ۲ تا شرکت یکی از استرالیا و یکی از انگلیس مصاحبه کردن بامن براي کار ولی هنوز نتیجه رو نمیدونم و تصمیم خودم هم معلوم نیست چی باشه. هر ۲ شرکت هم Game کار ميكنند براي PS3 و Xbox360

7مقداري از تكنيك هاي تخصصي و ويژه اي كه در كار خود استفاده ميكنيد – بگيد؟
حقیقتش تكنیک خاصی ندارم من براي ساخته character تو خود ZBrush با zsphere یا تو Maya یك مدل Base میسازم بعد از اون Base واسه مدل highres استفاده میکنم بعد که به نتیجه دلخواهم رسیدم تو ZBrush رو مدل resurface میکنم و بعد مدل Lowres رو تو مایاUV میکنم و بعد تو ZBrush وارد میکنم رو مدل قبلی و
normal map يا displacement mapمي گيريم البته چون بیشتر به Game علاقه دارم Normal Map کار میکنم. 8چه مقدار از کارای اولیه خودت رو مدیون sketch اولیه می بینی؟ و اینکه sketch رو با چه وسایلی طراحی می کنی؟
من قبلا طراحی نمیکنم تمرین داشتم و میتونم بگم خیلی کمکم کرد واسه شناخت آناتومي. الان هم با خود ZBrush کار میکنم یعنی طرح اولی تو کاغذ نمیزنم چون طراحيم خوب نیست و ترجیح میدم تو ZBrush کار کنم چون میتونم نتیجه بهتری بگیرم.

9سخت افزاري كه با آن كار ميكنيد چه سيستميست ؟ آيا از Tablet هم استفاده ميكنيد؟
من intues 3 دارم A4 که همه میشناسنش حتما .سیستمم هم ۲ سال و ۸ ماه پیش فکر کنم خریدم که ۴ گیگ Ram داره vga7900 gt تقریبا ۱.۱ ترابايت Hard دارم CPU هم64 Bit 4400 AMD Dual Core.هست.

10 ازچه موتور رندری در کارتون استفاده می کنید؟ نظرتون به طور کلی نسبت به موتورهای مختلف چیست؟
من چون با مایا کار میکنم و کارم Render نیست از همون Mental ray استفاده میکنم ولی در کل Mental ray ، Render Man، Brazil رو دوست دارم.
11به نظرتون برای موفقیت بیشتر در این رشته چه ملزوماتی به غیر از دانش نرم افزار می تونه موثر باشه؟ مثلا آناتومي ،شناخت کامل نور و مواد...؟
تلاش زیاد ! یعنی اگه واقعا کسی علاقه داره به اینکار باید تلاش کنه. من خودم در حدی نیستم که بخوام بگم دیگران چیکار باید کنن که موفق بشن چون خودم هنوز خیلی مونده که به هدفم برسم. ولی بهترین کار اینه که دنبال این نباشن که از همون اول پول در بیارن یا اینکه به یك کار اکتفا کنن ! هدفشون این باشه که بهترین باشن و تلاش کنن و همیشه کارای خوب دیگران رو با دقت نگاه کنن.نرم افزار پیچیده نیست و سریع میشه یاد گرفت

12چه توصیه هایی برای دوستانی دارید که این راه رو انتخاب کردن و دوست دارن به افراد حرفه ای و موفق تبدیل بشن؟
والا تا اینجای راه که من اومدم تنها توصیه اي كه میتونم در حد خودم بکنم اینه که فقط کار کنن و تمرین کنن و هدفشون را براي خودشون روشن کنن اگه هدف پول درآوردنه با این کار نمیشه پولدار شد ولی اگه هدفشون اینه که تو این کار پیشرفت کنن و علاقه دارن به اینکار فقط تمرین هست که میتونه بهشون کمک کنه تا نتیجه خوبی بگیرن.
13چه اينده اي را براي خود تصور ميكنيد؟ و دوست داريد در كدام استوديو مشغول به كار شويد؟
من آینده رو روشن میبینم و هدفم اینه که تو چند تا شرکت خوب کار کنم و بعد از اینکه تجربه کافی به دست اوردم یا Freelance کار کنم یا بتونم به عنوان lead modeler کار کنم. هدفم اینه که اول کار تو UBI SOFT رو تجربه کنم. Weta Digital هم حتما دوست دارم کار کنم ولی زمان میبره تا به اون مرحله برسم شاید ۳ سال شاید ۵ سال!
14از انجام این مصاحبه با شما بسیار سپاس گذارم.امیدوارم شاد و موفق باشید
من هم همچنين و از مسوولين سايت ايران سي جي كمال تشكر را دارم