پس از مدتی کار با چند توزیع و برخورد با کم و کاستی ها و نقاط ضعف و قوت آن دیر یا زود به این نتیجه می رسید که باید توزیع خاصی وجود داشته باشد که بتوان آن را دقیقا برابر نیازهای خود طراحی کرد .
مثالی می زنم : من با محیط گنوم راحت ترم و به همین دلیل از گنوم استفاده می کنم اما بعضی از بسته های موجود در KDE را به دلیل سهولت کار با آن یا این که از محیط و ابزارهای آن استفاده ی بیشتری می کنم نیاز دارم . به همین دلیل من معمولا هر دو محیط KDE و Gnome را به صورت همزمان دارم تا بتوانم مثلا در محیط Gnome از برنامه ی Kontact که یک بسته ی ویژه ی KDE است در اختیار داشته باشم .
مثالی دیگر : هر دو محیط بسته های متعددی را در هنگام نصب اجرا می کنند که شاید برخی از کاربران هیچگاه از آن بسته ها استفاده نکنند ( به دلیل نوع کاربری ) . به عنوان مثال من تنها از یکی از بازی های گنوم به نام Patience استفاده می کنم اما حدود سی بازی دیکر را هم دارم که اصلا و ابدا به درد من نمی خورد . همین وضعیت در باره ی بخش های دیگر نیز صادق است . خیلی از بسته هایی که در بخش های مربوط به اکسسوری ، گرافیک ، اینترنت و قسمت های دیگر وجود دارد نیز برای من غیر لازم است .
سوای این موضوع ، چون من از لایو سی دی برای نصب استفاده می کنم ، متوجه شده ام که با هر بار نصب خیلی از عملیات را باید انجام بدهم تا توزیع برای من قابل استفاده باشد . نصب فونت های متعدد ، مونت کردن پارتیشن های ویندوزی ، نصب برخی برنامه ها و کدک های صوتی و تصویری و ....
اینجاست که به این نتیجه می رسیم که باید به شکلی امکان طراحی یک توزیع اختصاصی برای هر کاربر وجود داشته باشد که دقیقا پاسخگوی نیاز های او باشد . خاطرم هست که یکی از دوستان آدرسی را در این انجمن داده بودند ( که البته الان یادم رفته کجا بود ) اما می خواهم در این تاپیک موضوع را به شکل مبسوط و مفصلی مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم و از این جا شروع کنیم که :
1. چه هسته ای را باید برگزید
2. چگونه باید برنامه های مورد نیاز را در هسته قرار داد تا نیاز به نصب مجدد از بین برود ؟
3. برای پیشبرد کار با معماری rpm یا deb چه باید کرد ؟
پیشاپیش از همه ی دوستان صاحب نظر و فهیم این انجمن به خاطر راهنمایی های ارزنده شان تشکر می کنم .