خوب برای مثالی که زدم یک الگوریتم طراحی میکنیم .
ابتدا طرح کلی مسئله --> تطبیق اطلاعات ورودی کاربر با عبارت موجود در بانک اطلاعاتی یا شبیه ترین عبارات به آن
عبارت مو جود در بانک اطلاعاتی --> 3D studio max
عبارت ورودی توسط کاربر --> یکی از چند حالت زیر :
1 - 3D studio max
2 - 3D stodio max
3 - 3D max
4 - 3d studio max
و ...
راه حل -->
1 - خوب در مورد اول که مشکل خاصی نیست و در MySQL با دستور زیر می توان عبارت را پیدا کرد . ( فرض شد جدولی داریم که در آن یک ستون به نام software وجود دارد).
; select * from tablename where software =3D studio max
2 - در این مورد دیگه روش بالا کارایی نداره . خوب یک راه حل که من خودم پیشنهاد میکنم . میتونیم وقتی عبارت رو از کاربر میگیریم اونو در یک متغیر به نام A ذخیره کنیم . در php داریم :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
حالا میتونیم توسط تابع split ، عبارت ورودی رو تجزیه کنیم . به این ترتیب که عبارت ورودی به 3 کلمه 3D , stodio و max تجزیه میشه و درون آرایه ای به نام AS قرار میگیره :
کد:
حالا برای راحتی کار مقدار هر عنصر آرایه رو توی یک متغیر جدید میریزیم :
کد:
کد:
کد:
حالا عبارت ورودی رو به کلمات تشکیل دهندش تجزیه کردیم . یک فرض می کنیم ، اینکه کابر یک یا دو تا از کلمه های تشکیل دهنده عبارت رو اشتباه تایپ کرده باشد ولی حداقل یک کلمه درست داریم . (اگر هر 3 کلمه اشتباه تایپی و املایی داشته باشند به الگوریتم هوشمند تری نیاز هست ) .
به ازای هر کلمه یک درخواست به بانک اطلاعاتی فرستاده و نتیجه را در یک متغیر ثبت می کنیم تا به کاربر نشان دهیم .
کد:
کد:
کد:
کد:
کد:
این قطعه کد برای هر دو کلمه دیگر نیز تکرار میشود .البته میتوان این قطعه کد را به صورت یک تابع نوشت تا در کدنویسی صرفه جویی کرد و یا ابتدا تقاضا ها را به بانک اطلاعاتی فرستاد و همه نتایج را در انتها نمایش داد که این برمیگرده به برنامه نویس و خوش سلیقگی .gif)
خوب درمورد کلمه اول مسلماً حداقل یک نتیجه مناسب پیدا خواهد شد و درمورد کلمه دوم نتیجه ای نخواهیم داشت و در مورد کلمه سوم هم نتیجه ای خواهیم داشت .
بدین ترتیب در صورت اشتباه تایپی نیز میتوانیم نزدیک ترین جواب ها را به مشتری بدهیم و این یعنی هوشمندی!!
3 - برای این حالت هم روش بالا کاربرد دارد و ما را به جواب میرساند . البته میتوانیم از تجزیه عبارت صرف نظر کرده و در فقط دستور sql را به شکل زیر تغییر دهیم :
کد:
باز هم به نتیجه دلخواه میرسیم . البته قطعه برنامه قبل چون کلی تر هست بهتر هم هست . چون این رو باید بدونیم که ما در عمل از عبارت ورودی کاربر هیچ اطلاعی نداریم و طبق احتمالاتی که در نظر می گیریم اون رو به بهترین جواب نزدیک می کنیم . بنابراین راه حل هایی بهترند ک دامنه زیادی از حالت ها رو در نظر داشته باشند و نه تنها یک حالت رو .
4 - در حالت چهار وقتی مشکل پیش میاد که سیستم عامل یا بانک اطلاعاتی به حروف کوچک و بزرگ حساس باشند مثل سیستم عامل لینوکس .
راه حل پیشنهادی من اینه که وقتی ورودی از کاربر دریافت میشه بعد از تجزیه کردن عبارت به کلمات تشکیل دهنده و قرار دادن در ارایه AS بیایم و هر عنصر آرایه رو در 2 حالت بررسی کنیم :
حالت اول : مقدار عنصر را به همان گونه که هست در بانک اطلاعاتی سرچ میکنیم .
حالت دوم : بعد از اعمال تابع strtoupper بر روی عنصر و تبدیل کردن کلیه حروف کلمه به حروف بزرگ ، متغیر حاصل رو در بانک اطلاعاتی سرچ میکنیم .
چون اینجا آرایه ای داریم که 3 عنصر دارد ( 3 کلمه تشکیل دهنده عبارت) و هر عنصر را در دو حالت بررسی کردیم ، در نهایت 6 پاسخ از بانک اطلاعاتی دریافت خواهیم کرد که یکی از آنها نتیجه درست هست .( کلمه 3d با تبدیل به حروف بزرگ به 3D تبدیل شده و طبق دستور select که در بالا گفته شد به نتیجه خواهیم رسید.)
البته در این مورد باز هم برنامه گفته شده در قسمت 2 کاملتر و بهتر هست .
----------------
در کل در بالا یک قطعه برنامه استفاده شد که اندکی به هوشمندی موتور سرچ اضافه کرده و دیدیم که هیچ قائده خاصی در میون نیست و روش یک روش ابتکاریه . همونطور که من واسه حل کردن یه سری مشکلات فرضی یک سری راه حل گفتم . در واقع هر الگوریتمی رو میشه ارائه داد ولی موقعی یک الگوریتم خوب هست که با کد نویسی کمتر و سرعت بیشتر ما رو به جواب برسونه.
مخوام با ابتکارات دوستان یک مجموعه الگوریتم واسه این کار جمع کنیم که هر کس روزی نیاز بهش پیدا کرد از اونا استفده کنه یا در صورت نیاز با ترکیب اونها به جواب مطلوب برسه . در واقع با مشکلات و زوایای این کار آشنا بشه