تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 16

نام تاپيک: کوبين، نابغه يا خوش شانس؟!

اگه نباشه جاش خالی می مونه moein_drj's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    Where The Streets Have No Name

پيش فرض کوبين، نابغه يا خوش شانس؟!

اگر کرت دونالد کوبين (Kurt Donald Cobain) امروز زنده بود، اکنون 37 سال داشت و تا حالا ديگر معلوم شده بود که آيا مرد همه کاره گروه نيروانا، يک نابغه تمام عيار است يا يک آدم بي استعداد که باد مساعد ، کشتي او را به ساحل شهرت و محبوبيت رسانده است. بحثي که در زمان حيات کوبين آغاز شده بود هنوز هم ادامه دارد؛ عده اي او را نابغه و عده اي او را بي استعداد مي دانند و کار به آنجا کشيده است که برخي از مجلات معتبر و سايتهاي اينترنتي با به راه انداختن نظر سنجي ، از مخاطبان خود خواسته اند تا معلوم کنند آيا کوبين يک مغز موسيقي بود، يا يک کودن خوش شانس؟ کوبين که در 24 سالگي به ناگهان در اوج شهرت و ثروت قرار گرفت ، خيلي زود قافيه را باخت و به طرز وحشتناکي معتاد شد و سرانجام در 27 سالگي به زندگي خود پايان داد. او در دوران کوتاه فعاليت هنري اش ، بسيار تاثيرگذار عمل کرد و اگرچه منتقداني نيز داشت ، اما اکثر کارشناسان ، هنرش را اصيل و قابل تحسين دانستند. امروزه موسيقي «گرانج راک» با نام نيروانا و شخص کوبين پيوند خورده است. او بي شک خبرسازترين چهره موسيقي در دهه 90 بود و از همين رو بازخواني صحبتهاي او در چند مصاحبه پراکنده خالي از لطف نيست.

تا دلتان بخواهد کتک خوردم 7 ساله بودم که پدر و مادرم از هم جدا شدند و دوران دربه دري ام شروع شد. يک هفته پيش اين مادربزرگ بودم ، يک هفته پيش آن يکي. شايد به خاطر همين است که از همان 7 سالگي تا امروز هرگز احساس امنيت و آرامش نکرده ام. دوران مدرسه هم دوران خوبي نبود. اخلاقم طوري بود که کسي با من رفيق نمي شد. با همه دعوايم مي شد. تا دلتان بخواهد از همکلاسي ها کتک مي خوردم. چون از پس آنها برنمي آمدم، يک اسپري رنگ مي گرفتم و روي در و ديوار خانه شان ، روي ماشين شان و روي هر چه دستم مي رسيد بد و بيراه مي نوشتم. گيتارم را خرد مي کنم، عادتم است! آلبوم اول ، سفيد کننده (Bleach)، در سه روز ضبط شد. فکر مي کنيد کل هزينه ضبط آن چقدر شد؟ باور نمي کنيد اگر بگويم فقط 600 دلار ناقابل. آن هم با چه سازهايي ، بي کيفيت و بد صدا! در هنگام ضبط آن آلبوم دو گيتار داشتم که هر کدام از ديگري بدتر بود. دايم کوکشان در مي رفت. تازه مشکل من بيشتر از مشکل بقيه بود، چون من چپ دستم. آدم چپ دست ، همين طوري هم در پيدا کردن يک گيتار خوب مشکل دارد، چه برسد به اين که مثل من جيبهايش هم خالي باشد. هر چند که حالا همه سازندگان اسم و رسم دار گيتار تماس مي گيرند و مي پرسند چه نوع گيتاري را ترجيح مي دهم تا آنها برايم بسازند و پيشکش کنند. جالب است آنها حتي اين عادت مزخرفم را هم مي دانند که من در اجراهاي زنده ، گيتارم را خرد مي کنم. هنوز هم ترجيح مي دهم گيتارهاي ژاپني ارزان قيمت را با خودم به سر صحنه ببرم تا اگر خردشان کردم، زياد دلم نسوزد. نکند مرا اشتباه گرفته اند! مسخره است. وقتي ترانه اي مي گويم ، چيزي در ذهنم است که سعي مي کنم آن را در قالب ترانه منتقل کنم. بعد که يادداشت هاي منتقدان را مي خوانم يا مي شنوم که مردم آن ترانه را چطور تعبير و تفسير مي کنند، حالم به هم مي خورد. چطور مي شود اينقدر تفاوت بين برداشت هاي من و بقيه وجود داشته باشد؟! به خاطر همين است که مي ترسم مبادا هوادارانم ، من و موسيقي و شعرم را به اشتباه انتخاب کرده باشند. مي ترسم اين يک سوءتفاهم بوده باشد. گاهي احساس مي کنم هوادارانم از جنس همان بچه هاي همکلاسي ام هستند که دستم مي انداختند و با کوچکترين بهانه اي به جانم مي افتادند و مشت و لگد نثارم مي کردند. با اين همه پول چکار کنم؟ آلبوم دوم گروه ، بي خيال (Nevermind)، در يک چشم به هم زدن 10 ميليون نسخه فروخت و بالغ بر 550 ميليون دلار برايمان عايدي داشت. يعني در يک چشم به هم زدن ، ميليونر شده بودم. باورش خيلي سخت بود. هنوز هم اين مساله را هضم نکرده ام. من نمي توانم و اصلا بلد نيستم مثل ستاره هاي عالم موسيقي زندگي و مصاحبه کنم. نمي دانم با اين پولها بايد چکار کرد؟! کاش کتابي ، جزوه اي چيزي بود که اين چيزها را آموزش مي داد. از من مي پرسند آخر چطور مي شود سه تا بچه بي کس و کار از جايي مثل سياتل بيايند و در عرض دو هفته گروه پرادعايي مثل «گانزن روزز» را زمين گير کنند و کنار بزنند؟ تنها جوابي که مي توانم بدهم اين است: شايد ما زيادي عقب افتاده و کودنيم ، نه ريتم داريم و نه موسيقي درست و حسابي. شايد مردم از اين عقب افتادگي ما خوششان آمده است! موسيقي و ترانه نيروانا در حقيقت موسيقي و شعر شخصي خود من است. من به صراحت مي گويم که حتي خوابش را هم نمي ديدم که از آلبوم «بي خيال» چنين استقبالي شود. حتي فکر يک صدم اين همه سر و صدا را هم نمي کردم. به خاطر همين است که از موفقيت اين آلبوم بيشتر از آن که خوشحال شوم ، شوکه شدم. ولشان کن، حالشان خوش نيست! اين طرف و آن طرف ديده ام که ما را جزو گروههاي متال دسته بندي مي کنند. ولشان کن ، حالشان خوش نيست انگار! جايي خواندم که کرک همت ، گيتاريست گروه متاليکا، گفته از هواداران پر و پا قرص نيروانا و شخص من است. اين ديگر خيلي جالب است. شخصا ترجيح مي دهم که بعدها به عنوان يک ترانه سرا و يک خواننده معمولي شناخته شوم ، تا اين که بگويند فلاني ستاره بي همتاي سبک «گرانج راک» است. شايد بهتر بود اين همه روي صحنه ورجه وورجه نمي کردم و يکي از اين گيتارهاي آکوستيک را دست مي گرفتم و مثل آدم مي نشستم روي صندلي و اجرا مي کردم. اين طوري براي روزهاي پيري ام هم خيلي بهتر مي شد. آدم وقتي پير شود که ديگر نمي تواند «گرانج» بازي در بياورد

منبع : جام جم

2. این کاربر از moein_drj بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت

پيش فرض

يعني اينجا هيچكي طرفدار نيروانا نداريم؟ جالب بود...
    گفتم شايد كسي نظري داشته باشه....

حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Jan 2007

پيش فرض

سلام...

moein_drj جان، ممنون به خاطر این مطلب جالب. راستش من از ایشون سال ها پیش چند تا کلیپ دیده بودم، البته اون موقع تو بحر اسم و مشخصات و اینا هم نبودم و اصلا نمی دونم چی بودن و خیلی کم هم یادم میاد. اما اون موقع خوشم میومد از اون کلیپ ها و کلا کار این گروه... تا الان هم نمیدونستم ایشون مرده جا خوردم حسابی...

در هر صورت ممنون...

تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت

پيش فرض

سلام...

moein_drj جان، ممنون به خاطر این مطلب جالب. راستش من از ایشون سال ها پیش چند تا کلیپ دیده بودم، البته اون موقع تو بحر اسم و مشخصات و اینا هم نبودم و اصلا نمی دونم چی بودن و خیلی کم هم یادم میاد. اما اون موقع خوشم میومد از اون کلیپ ها و کلا کار این گروه... تا الان هم نمیدونستم ایشون مرده جا خوردم حسابی...

در هر صورت ممنون...

خواهش ماكسيمو جان...
    ايشون... كرت كوبين.. از نيروانا هستن... گفتم شايد به اسم به جا نياورده باشين...
    بعد.. خودكشي هم كردن...

به نظر من واقعا نابغه هست.. اين كرت.. چون با اين كه سبك فوق العاده سنگيني نداره... ولي رو روان ادم خيلي تاثير ميزاره.. حالا ليريكها و غيره به كنار...

آخر فروم باز LeBron's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

کرت کوبین همیشه یه اسطوره می مونه . واقعا حیف که خودکشی کرد.
    با Nirvana غوغا کرد مخصوصا تو Nevermind
    دیو گرول (الان تو Foo fighters ) هم واقعا هنرمنده .درامر نیروانا هم بوده

پروفشنال Prima1001's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2008
    محل سكونت
    Far! Far! So Far

پيش فرض

كوبين خوش شانس نبود... واقعا نابغه بود
    راستي من شنيدم دقيقا مشخص نيست خودكشي كرده باشه يه جورايي مي‌گن اين نابغه رو كشتن آره؟

کاربر فعال انجمن موسیقی و فوتبال داخلی Gilopa's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2005

پيش فرض

میدونید چیه وقتی تو بچگی مشکلی روحت رو نابود کنه تا آخرین روز زندگیت مثل کنه بهت میچسبه درد امثال کرت رو آدمایی مثل خودش میتونند درک کنند..به نظرم کرت به خاطر تنهاییی زیادش به یک نوع دنیا زدگی دچار شده بود یه چیزی شبیه انسانهای درویش ..در ضمن نخیر اینها شایعست کرت خودش رو کشت و حتی قبل مرگ وصیت نامه ای هم نوشت

متن نامه خودکشی کرت

ای بودا از زبان یک ساده دل با تجربه که آشکارا به یک اخته و بچه غرغرو تبدیل شده صحبت میکنم.این یادداشت باید کاملا"راحت فهمیده شود. همه اخطارهایPunk-rock 101 طی این سالها از اولین آشنایی ام با اخلاقیاتی که همراه استقلال می آید و تحقیرهای جامعهء شما ثابت شده است که صحیح است. مثلا"وقتی بشت صحنه هستیم و چراغ ها خاموش می شود و فریاد دیوانه وار جمعیت شروع می شود آن گونه که فردی مرکوری را تحت تاثیر قرار می داد بر من اثر نداشت به نظر می رسید که او از عشق و تحسین جمعیت لذت میبرد لذتی که من کاملا" اجر می گذارم و به آن حسادت می کنم.حقیقت این است که من نمی توانم شما را تحمیق کنم هیچ کدام از شما را.این اصلا"برای شما یا خود من منصفانه نیست.بد ترین جنایتی که فکرش را می توانم بکنم این است که مردم را با جعل و وانمود کردن این که من صد در صد حال می کنم بچابم.گاهی اوقات احساس می کنم باید بیش از اینکه از روی سن بایین بروم کارت خروج بزنم.من با تمام قوا سعی کردم که قدر بدانم(و خدایا این کار را کردم باور کنید کردم اما کافی نیست).به این واقعیت که من و ما بسیاری از مردم را تحت تاثیر قرار دادیم و سر گرم کردیم اجر می گذارم.من باید از آن دسته آدم های خود شیفته ای باشم که وقتی چیزی گذشته تازه قدرش را می دانند.بسیار حساس هستم و احتیاج دارم تقریبا"بی حس باشم تا دوباره آن اشتیاق را که در دوران کودکی داشتم باز یابم. در طول سه تور اخیر نسبت به مردمی که می شناختم و هواداران موسیقی مان قدردانی بهتری داشتم.اما هنوز نمی توانم از احساس یاس گناه و همدلی ای که نسبت به همه دارم عبور کنم.در همه ما جنبه های خوب وجود دارد و من فکر می کنم مردم را بسیار دوست دارم آنقدر زیاد که من را وحشتناک غمگین می کند.هی مرد!متولد برج حوت غمگین کوچولو حساس قدر نشناس!چرا لذت نمی بری؟؟نمی دانم..!! همسری بسیار خوب دارم که از او بلند بروازی و همدلی تراوش میشود دختری که مرا بسیار به یاد آنچه خودم بودم ما اندازد.سرشار از عشق و لذت.هر کسی را که می بیند می بوسد چون همه خوبند و هیچ اسیبی به او نمی رسانند.و این مرا به هراس می اندازد تا جایی که کنترل خود را از دست می دهم.نمی توانم این خیال را تحمل کنم که فرانسیس هم بینوا و خودویرانگر و مرگ غلطانکی شبیه به انچه من شدم بشود. دوران خوبی داشتم و من بسیار خوب و من خوشحال و مفتخرم.اما از سن هفت سالگی به کلی از تمام انسان ها متنفر شدم.تنها به این دلیل که به نظر می رسید برای مردم بسیار آسان است که ادامه بدهند و همدلی داشته باشند.فکر می کنم تنها به این دلیل که من مردم را دوست دارم و برای آنها احساس تاسف می کنم! برای نامه ها و توجه تان در طی این سالها از ته چاله سوزان و بیچان شکو خود تشکر می کنم.من دمدمی و ویری هستم دلبندم!دیگر هیچ شور و سودایی ندارم.بیاد داشته باشید که بهتر است به یکباره خاموش شد تا ذره ذره محو شد.! صلح-عشق-همدلی کرت کوبین فرانسیس و کرتنی من در محراب شما خواهم بود. کرتنی خواهش می کنم ادامه بده!به خاطر فرانسیس. برای زندگی اش که بدون من بسیار شادتر خواهد بود. دوستت دارم!دوستت دارم
    Last edited by Gilopa; 12-06-2008 at 10:25.

آخر فروم باز linkin_park's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2005
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

"بهتر است به یکباره خاموش شد تا ذره ذره محو شد.!"
    It's Better to Burn Out than to Fade Away ...

نباید گفت اگه بود بهتر میشد ... یا نه ... کرت کار خودشو کرد ... با Nevermind ... اثری به جا گذاشت که هیچ وقت از بین نمیره ... همیشه میشه گوش کرد و لذت برد ... لذتی که با گوش کردن نورمایند به آدم دست میده با گوش کردن هر آلبوم دیگه ای فرق داره ...

آخر فروم باز omid.k's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    Basin city

پيش فرض

کویین یه نابغه برای همه ی تاریخ میمونه
    بعضی چیزا هست که هیچ وقت فراموش نمیشه

اگه نباشه جاش خالی می مونه Eat_me_drink_me's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    Persia

پيش فرض

والا به نظر من ایشون نه نابغه بود و نه کودن !! یه موسیقی دان خوب ! به نظر من نقطه قوت او متن ترانه هایش بود به جز یکی دوتا از آهنگهاش در بقیه ی کارهاش چیز خاصی نداشت نه از ریتمهای نامتعارف استفاده می کرد و نه چندان مشکل و سخت و پیچیده کار می کرد و نه مثلا سولوی قابل دقاعی داشت ! به نظرم کرت یک موسیقی دان خوب ( ونه نابغه ) بود همین !

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •