نرم‌‏افزار پيش‌‏بيني خشكسالي و ترسالي توسط دانش آموخته دوره دكتراي دانشكده مهندس عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي شد.
به گزارش ايلنا، به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير، شهاب عراقي نژاد، مجري طرح، گفت: استفاده از سيگنال‌‏هاي اقليمي در پيش‌‏بيني جريان و مديريت خشكسالي در سال‌‏هاي اخير در سطح دنيا استفاده گسترده‌‏اي يافته است.
وي افزود: هم‌‏اكنون تنها دو كشور ايالات متحده و استراليا، داراي تشكيلات سازمان يافته‌‏اي جهت مقابله و تخفيف خشكسالي هستند كه بخش اعظمي از آنها اختصاص به پيش‌‏بيني‌‏هاي بلند مدت دارد.
وي خاطرنشان كرد: اطلاعات جوي، هيدرولوژيكي و منابع آب حوزه زاينده‌‏رود در 32 سال اخير مورد بررسي قرار گرفت و با استفاده از مدل‌‏سازي، بر مبناي هوش مصنوعي و مدل‌‏سازي آماري، رابطه بين حجم روان‌‏آب فصول مختلف با اطلاعات اقليمي و هيدرولوژي مشاهده در منطقه بدست آمد.
وي اضافه كرد: يكي از مزاياي مهم مدل استفاده شده، پيش‌‏بيني وقايع نادر است.
مجري طرح ارائه يك مدل جديد پيش‌‏بيني بلند مدت جريان رودخانه، توجه به ارائه اثرات تغييرات چرخه عمومي جو اقيانوس بر جريان رودخانه و استفاده از آن در پيش‌‏بيني‌‏بلندمدت، افزايش افق زماني پيش‌‏بيني‌‏ها و افزايش دقت نسبت به مدل‌‏هاي قبلي را به عنوان نوآوري‌‏هاي روش ارائه شده ذكر كرد.
عراقي‌‏نژاد، مهمترين استفاده از نتايج طرح را پيش‌‏بيني بلند مدت روان‌‏آب و بارش به منظور پيش‌‏بيني خشكسالي‌‏هاي هيدرولوژيكي، پايش و پيش‌‏بيني خشكسالي در سطح حوزه‌‏هاي آب‌‏ريز، مديريت و تخصيص بهينه منابع آب در شرايط اقليمي مختلف ذكر كرد و گفت: مهم‌‏ترين سازمان‌‏هاي ذيربط جهت به كارگيري نتايج اين طرح شركت‌‏هاي آب منطقه‌‏اي، وزارت نيرو، وزارت كشاورزي و سازمان هواشناسي است.
وي يادآور شد: تاكنون 5 مقاله Isi علمي و پژوهشي از دستاوردهاي اين پروژه در ژورنال‌‏هاي بين‌‏المللي و داخلي چاپ شده است.
شايان ذكر است؛ اين طرح به راهنمايي دكتر محمد كارآموز، استاد دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير به انجام رسيده است.