نرمافزار پيشبيني خشكسالي و ترسالي توسط دانش آموخته دوره دكتراي دانشكده مهندس عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي شد.
به گزارش ايلنا، به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير، شهاب عراقي نژاد، مجري طرح، گفت: استفاده از سيگنالهاي اقليمي در پيشبيني جريان و مديريت خشكسالي در سالهاي اخير در سطح دنيا استفاده گستردهاي يافته است.
وي افزود: هماكنون تنها دو كشور ايالات متحده و استراليا، داراي تشكيلات سازمان يافتهاي جهت مقابله و تخفيف خشكسالي هستند كه بخش اعظمي از آنها اختصاص به پيشبينيهاي بلند مدت دارد.
وي خاطرنشان كرد: اطلاعات جوي، هيدرولوژيكي و منابع آب حوزه زايندهرود در 32 سال اخير مورد بررسي قرار گرفت و با استفاده از مدلسازي، بر مبناي هوش مصنوعي و مدلسازي آماري، رابطه بين حجم روانآب فصول مختلف با اطلاعات اقليمي و هيدرولوژي مشاهده در منطقه بدست آمد.
وي اضافه كرد: يكي از مزاياي مهم مدل استفاده شده، پيشبيني وقايع نادر است.
مجري طرح ارائه يك مدل جديد پيشبيني بلند مدت جريان رودخانه، توجه به ارائه اثرات تغييرات چرخه عمومي جو اقيانوس بر جريان رودخانه و استفاده از آن در پيشبينيبلندمدت، افزايش افق زماني پيشبينيها و افزايش دقت نسبت به مدلهاي قبلي را به عنوان نوآوريهاي روش ارائه شده ذكر كرد.
عراقينژاد، مهمترين استفاده از نتايج طرح را پيشبيني بلند مدت روانآب و بارش به منظور پيشبيني خشكساليهاي هيدرولوژيكي، پايش و پيشبيني خشكسالي در سطح حوزههاي آبريز، مديريت و تخصيص بهينه منابع آب در شرايط اقليمي مختلف ذكر كرد و گفت: مهمترين سازمانهاي ذيربط جهت به كارگيري نتايج اين طرح شركتهاي آب منطقهاي، وزارت نيرو، وزارت كشاورزي و سازمان هواشناسي است.
وي يادآور شد: تاكنون 5 مقاله Isi علمي و پژوهشي از دستاوردهاي اين پروژه در ژورنالهاي بينالمللي و داخلي چاپ شده است.
شايان ذكر است؛ اين طرح به راهنمايي دكتر محمد كارآموز، استاد دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير به انجام رسيده است.