سلام: کسی اطلاعی از کاتالیزور نصب شده روی خودرو های جدید (405)داره بعضی ها میگن بعد از چند سال باید درش آورد چون شتاب و سرعت خودرو را کم میکند
سلام: کسی اطلاعی از کاتالیزور نصب شده روی خودرو های جدید (405)داره بعضی ها میگن بعد از چند سال باید درش آورد چون شتاب و سرعت خودرو را کم میکند
کلا کاتالیزور چند اسب بخار از توان موتور کم میکنه علتش هم اینه که تا حدی از خروج سریع اگزوز جلوگیری میکنه.ضمنا از فلزات بسیار قیمتی که تا چند برابر طلا قیمت دارند مثل پالادیوم بعنوان کاتالیزگر در اون استفاده شده که با بنزین نامرغوب بسرعت خراب میشوند
خراب شدن كاتاليزور ميتونه باعث كاهش بيشتر قدرت موتور بشه و كلا در آوردنش خوبه يا نه
بنزين نامرغوب هم كه اصلا در ايران پيدا نميشه!
من كه هميشه بنزين سوپر مي زنم ، هر بار صافي بنزين رو عوض مي كنم از توش يه خروار آب و آت و آشغال مي ريزه بيرون !
پس اول بذار یک مقدار با منبع کاتالیست بیشتر آشنا بشیم تا به جوابت بهتر و دقیق تر برسی
منبع کتالیست بصورت لانه زنبوری معمولا ساخته میشه که از جنس سرامیک هست که روی این سطوح سرامیکی, فلزات بسیار گرانقیمتی مثل پلاتین و پالادیوم و رودیوم (قیمت جهانی این فلزات بعضا چندین برابر طلاست) استفاده شده که در چند مرحله تغییر شیمیایی از نوع احیاء و اکسیداسیون بر روی گازهای خروجی موتور انجام میدهند تا گازهای کم خطرتری ایجاد کنند
مثلا این واکنشهای شیمیایی داخل بخش احیاگر انجام میشه: 2NO => N2 + O2 or 2NO2 => N2 + 2O2
و این واکنش در بخش اکسید کننده : 2CO + O2 => 2CO2
همونطور که قبلا هم نوشتم ناخالصی موجود در بنزین خصوصا سرب موجود در بنزینهای معمولی بسرعت موجب
تخریب این مواد کاتالیست بشه اما به ساختار لانه زنبوری سرامیکی طبیعیه نمی تونه آسیبی برسونه پس سلامت و یا خرابی مواد کاتالیست موجب بهبود یا کاهش تهویه ی اگزوز نمیتونه باشه
بلکه خود این ساختار که در شکل زیر میبینی باعث کاهش سرعت خروج گازهای اگزوز میشه
Ceramic honeycomb catalyst structure
به همین خاطر هست کسانیکه مثلا خودروهای داخلی که کاتالیست داره رو خریداری می کنند بخاطر پایین بودن توان موتورهای خودروهای مونتاژ داخل,همون ابتدا اقدام به باز کردن این بخش از مسیر و شبکه ی اگزوز می کنند مخصوصا کسانیکه برای Racing و مسابقات می خواهند استفاده کنند
البته در حال حاضر برای بهبود تهویه ی موتور اقدام به نصب کاتالیست های چند راهه می کنند اما در هر صورت باز هم بخاطر تاثیر منفی روی تهویه ی موتور, چند اسب بخار از توان موتور می کاهه
همینطوره
Last edited by Hektor; 12-04-2008 at 15:05.
hektor جان واقعا دس خوش داداش
اطلاعاتی خوبی در مورد مکانیک خودرو داری داداش
در 206 برداشتن منبع مشکلی نداره میتونی برداری و 4 اسب بخار به توان کلی اضافه کنی از اونور آلایندگی ماشین بیشتر میشه .
تو زانتیا دست زدن به کاتالیزر مساوی با تعطیل شدن موتور هست چون کاتالیزر حکم تنظیم کننده سوپاپهارو در زانتیا داره و کلا ماشین موتورش بهم میریزه .
تو 405 هم فکرنکنم به احتمال زیاد به راحتی میشه برداشت اما ممکن هست یک صدای زوزه مانند اما کم به ماشین اضافه بشه .
دوستان ، من هم در این مورد دو دل هستم !
سمند مدل 83 هست ، از اول هم دست خودم بوده و حدود 90000 کیلومتر کار کرده .
به نظرتون برش دارم یا نه ؟ مصرف بنزین رو افزایش نمیده ؟
سلامم...
حاجی شما که واسه حفظ محیط زیست٫به کاربرا توصیه میکنین C1E و EIST را فعال کنن اگه منبع کاتالیستی ره برداری اووونوقت نمیگی آلایندگی هوا میره بالا و یخهای پنگوئنهای قطبی آب میشه و دیگه جایی واسه زندگی ندارن؟؟
دو دل بودن اگه از لحاظ بالا رفتن خروجی های الوده ی اگزوز هستش که بجاست ولی اگه بخاطر کاهش قدرت موتوره که درست نیستش چون تهویه ی موتور بهتر هم میشه و بخاطر همین توان موتور چند اسبی اضافه میشه و همین باعث قدری کاهش مصرف بنزین هم میشه.......من همین چند ماه قبل بخاطر پوسیدگی و سوراخ شدگی منبع اگزوز مجبور شدم کپملت هم منبع بزرگه هم کوچیکه ره عوض کنم و از انواعی گذاشتم که سرامیک و کاتالیزور نداره......صدای اگزوز خیلی باحالتر و گوشنوازتر و قویتر شده و روووی تهویه ی موتور هم تاثیر مستقیم داره........البته شما اینکاره نکن چون پنگوئنها.......![]()
Last edited by avecina.ir; 16-03-2009 at 15:24.
بابت توضیحاتت ممنون .
مصرف سوخت چی ؟ بیشتر میشه ، کمتر میشه ؟ ( سهمیه 80 لیتری سال آینده ... )
حالا یه فکری هم برای پنگوئن ها هم می کنم .![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)