دوست عزیز ببخشید که دیر شد کوتاهی از بنده بوده ...
فعلا این مطالب را داشته باشید. اگر مطلب دیگری هم بود می گزاریم.
تفاوت ریزپردازندهای پنتیوم و Celeron
ریزپردازنده ، مهمترین عنصر سخت افزاری استفاده شده در یک کامپیوتر است که اغلب از آن به عنوان "مغز کامپیوتر " ، یاد می گردد. نوع ریزپردازنده استفاده شده در هر کامپیوتر ، تاثیر غیر قابل انکاری را بر تمامی ابعاد حیات یک کامپیوتر داشته و بنوعی ظرفیت عملیاتی و میزان رضایت کاربران در خصوص اجرای برنامه های کامپیوتری را مشخص می نماید. امروزه تولید کنندگان متعددی اقدام به طراحی و تولید ریزپردازندها ، می نمایند . پردازنده های پنتیوم و Celeron دو نمونه متداول در این زمنیه بوده که تاکنون مدل های متفاوتی از آنان تولید و عرضه شده است . شاید برای شما جالب باشد که بدانید وجه تمایز و نقاط مشترک این دو نوع ریزپردازنده چیست ؟ بدین منظور به برخی از مهمترین خصایص تراشه های پنتیوم ۴ و Celeron ، اشاره می گردد :
▪ هسته ( Core) : تراشه های Celeron با محوریت هسته تراشه های پنتیوم ۴ ، طراحی و تولید شده اند .
▪ Cache : تراشه های Celeron نسبت به تراشه های پنتیوم ۴ از حافظه Cache کمتری استفاده می نمایند . یک تراشه Celeron ممکن است دارای ۱۲۸ کیلو بایت L۲ Cache باشد . در حالی که L۲ Cache استفاده شده در تراشه های پنتیوم ۴ ، چهار برابر تراشه های Celeron است. میزان حافظه L۲ Cache تاثیر بسیار زیادی را در خصوص کارآئی سیستم بدنبال خواهد داشت .
▪ Clock Speed . شرکت اینتل تراشه های پنتیوم ۴ را با هدف اجراء در سرعت های بمراتب بالاتری نسبت به تراشه های Celeron طراحی و تولید نموده است . سریعترین پردازنده پنتیوم ۴ ، شصت مرتبه سریعتر از سریعترین پردازنده Celeron است.
▪ Bus Speed . پردازنده ها در خصوص حداکثر سرعت Bus ارائه شده دارای محدودیت می باشند .سرعت Bus پردازنده های پنتیوم ۴ ، ۳۰ درصد بیش از پردازنده های Celeron است.
در صورتی که دو تراشه اشاره شده را از ابعاد متفاوت با یکدیگر مقایسه نمائیم، توقع این که این دو پردازنده با سرعت مشابه و یکسان کار نمایند ، انتظاری بیهوده است . حجم کمتر حافظه L۲ Cache و سرعت پائین تر Bus ، تاثیر بسیار زیادی در ارتباط با کارآئی یک کامپیوتر را بدنبال خواهد داشت . در صورتی که قصد دارید از کامپیوتر خود به منظور ارسال نامه های الکترونیکی و یا اینترنت ، استفاده نمائید ، پردازنده های Celeron گزینه ای مناسب می باشند . در صورتی که از سیتستم خود به منظور انجام عملیاتی استفاده نمائید که در آنان پارامتر سرعت، حائز اهمیت می باشد ، می توان از پردازنده های پنتیوم ۴ با توجه به وجود ویژگی های متنوعی همچون سرعت بالای Clock ، Bus و میزان حافظه L۲ Cache ، استفاده بعمل آورد .
---------------------------------------------------------------------
تاريخچه كامپيوتر
اولين محاسبه براي انسان ، انگشتان او بودند و بههمين دليل است كه هنوز هم محاسبات ما در مبناي 10 انجام مي شود . پس از چندي چرتكه (abacus) اختراع شد. در طول قرون 17و18 بشر به فكر اختراع وسيله اي براي حساب كردنافتاد .
در سال 1820 اولين ماشين حساب واقعي اختراع شد. اما اين ماشين ، زمانزيادي را صرف محاسبه مي كرد.
در سـال 1830 چـارلـز بابج (Charles Babbage) وسيلهاي بنام موتور تحليل (Analytical Engine) را طراحي كرد اما نتوانست كار خود را بهپايان برساند . اكثر نظريات او پايه هاي علم كامپيوتر او بشمار مي آيند و به هميندليل به او پدر كامپيوتر مي گويند.
در سال 1930 اولين كامپيوتر آنالوگ توسط Vannevir Bush ساخته شد. اين ماشين در جنگ جهاني دوم براي كمك به سربازان استفادهشد.
در سـال 1944 اولـيـن كـامـپـيـوتـر بـنـام (Mark 1) تـوسـط پـروفـسور (Howard Aiken) بوجود آمد.
در سال 1946 اولين كامپيوتري كه از لامپ خلا استفادهمي كرد بنام ENIAC توسط J.Eckert وJ.Mauchily بوجود آمد. با بوجود آمدن لامپهايخلا و سپس ترانزيستورها ، به تدريج كامپيوتر ها پيشرفت كردند . روند رشد كامپيوترها را از اين دوره به بعد بصورت چند نسل قابل تفكيك است :
نسل اول :در سال 1950 UNIVAC بوجود آمد كه داراي لامپهاي خلا بود و قادر به انجام دادن هزارانمحاسبات در ثانيه بود .ازخواص این کامپیوتر نداشتن حافظه است وحجم بزرگ برابر با یک اتاق داشت و عملیات های محدود ریاضی را انجام می داد.
نسل دوم :
در سال 1960 نسل دوم بوجود آمد. دليلبرتري آنها وجود ترانزيستور بجاي لامپهاي خلا بود. نسل دوم كوچكتر و سريعتر از نسلاول بودند.در این کامپیوتر برای اولین بار حافظه به کار رفت. مصرف برق آن نسبت نسل قبل خیلی کم شد وزن وحجم آن هم کوچکتر از نسل قبلی شد.
نسل سوم :
در سال 1965 كامپيوترهاي نسل سوم بوجود آمدند كه قادربه انجام دادن يك ميليون عمليـات مـحـاسبـاتـي در ثـانيه بودند. برخلاف نسل دوم ،آنها شامل مدارهاي مجتمع (IC) بودند كه حجم آنها را كوچكتر كرده بود.دقت وسرعت وحافظه خیلی زیاد شد.
نسل چهارم : در سال 1971 اين كامپيوترها با وجود آمدن پردازنده ها ساخته شدند. اولينكامپيوترهاي شخصي (PC) در سال 1978 عرضه شدند.
نسل پنجم و ششم :به مرور زماننسلهاي بعدي كامپيوتر ، قادر به تصميم گرفتن بودند. ارتباط بشر با اين دستگاههاساده تر شده بود و آنها هوشمند شده بودند.این نسل در صنعت کاربرد زیادی داشت .در صنعت برای طراح قطعات وطراحی اتومبیل استفاده می شد.اينطور گفته شده است كه اگرتكنولوژي حمل و نقل به سرعت تكنولوژي كامپيوتر گسترش مي يافت. سفر در عرض اقيانوسآرام (Atlantic Ocean) امروزه بايد چند ثانيه بيشتر طول نمي كشيد.
نسل هفتم:
دراینجا من نسلی جدید از کامپیوترها را معرفی می کنم که بعضی ها از این گفته غلط می گیرند. نسل کامپیوتر ها از سال 1994 تا سال حاضر از خصوصات کلی این سیستم ها به شدت گرافیکی شدن می توان نامبرد.ساخته شدن بازی کامپیوتر گرافیکی ایجاد شدن سیستم های عامل ویندوزدر سال های اخیر vista ودستگاهای بازی مثل playstation1,2,3 و xbox 360 و wii و ... ساخته ی این نسل است که از نسل های قبل خیلی متفاوت است .دستگاه های فیلم برداری و عکاسی دیجیتال ، نرم افزارهای تدوین فیلم و... همگی در این نسل به وجود آمدند .حالا به نظر شما این همه تغیر نمی تواند یک نسل باشد؟
تاريخچه كامپيوتر درايران
بطور كلي تاريخچه كامپيوتر در ايران به 4 دوره تقسيممي شود :
الف) اولين دوره كه از سال 1955 ميلادي (1334 شمسي) تا سال 1974 ميلادي (1353شمسي) بطول انجاميد دوره رشد آهسته (Slow- growth era) ناميده مي شود.
درسال 1334 كامپيوترهاي IBM مدل 1400 و 1620 در بازار ايران عرضه شدند. اما تا سال 1963 ميلادي (1342 شمسي) از آنها استفاده نشد .در سال 1963 (1342) براي اولين بارشركت نفت از كامپيوترهاي IBM مدل 1620 استفاده كردند. همانطور كه مي دانيم اين مدلاز كامپيوترها مربوط به نسل دوم كامپيوترها مي باشند.
ب) دوميـن دوره از سـال 1972 (1351) تـا سـال 1979 (1356) ، دوره رشـد سـريع (Rapid-growth era) نامگرفت. در اين دوره استفاده از كامپيوتر رشد فراگيري داشت. در اين ميان تهران قريببه 80% ، اصفهان 7% ، خوزستان 7% و بقيه استانها نيز 6% از كامپيوترهاي اين دورهرا استفاده كردند.
ج) دوره ســوم از ســال 1979 (1358) تــا سـال 1984 (1363) ، دوره ســكـــون (Static) ناميده شد.
در اين دوره بر خلاف دوره قبل توجهخاصي به اين تكنولوژي نشد.
د) دوره چهارم از سال 1984 (1363) در سالهاي پس ازانقلاب شكل گرفت. Commodore هـا وSinclair هـا بـه بـازار عـرضـه شـدنـد. سـپـس درسـال 1986(1365) نوبت به عرضه Amiga رسيد.
منبع : آموزش پرورش استان خراسان