زبان‌هاي برنامه‌نويسي در طول چهارده سال گذشته بسيار مورد توجه قرار گرفته‌اند و اگر بخواهيم با كمي انصاف نگاه كنيم تمايل يادگيري زبان‌هاي مختلف در بين كاربران از حالتي زودگذر تا حمله‌اي بي‌وقفه براي يادگيري زبان جديد متغير بوده است. اما نكته جالب اينجاست كه اگر به تاريخچه زبان‌هاي جديد برنامه‌‌نويسي مانند Ocaml ،Erlang ،Cg ،HLSL ،C# ،Javascript ،Java ،Ruby ،Python كه بيشتر مورد استفاده قرار گرفته‌اند، نگاه كنيم يك نكته بسيار عجيب ديده مي‌شود و آن هم چيزي نيست جز تناوب ظهور يك زبان جديد كه به طور مشخص‌تر حدوداً هر هجده ماه اتفاق افتاده است.

به تعبيري ديگر هر هجده ماه يك زبان ارايه مي‌شود كه پاسخگوي نيازي جديد است. البته بديهي است كه وجود نيازهاي جديد باعث شده كه زبان‌هاي قدرتمندي مانند ++C از گردونه زبان‌هاي تجاري خارج شوند. از طرف ديگر مسائلي مانند adaptivity ،Fault-tolerance ،Reusability ،Saftey و... وجود دارند كه در زبان‌هاي جديد به خوبي پياده‌سازي نشده‌اند و به نوعي پاشنه آشيل اين زبان‌ها محسوب مي‌شوند.

از طرف ديگر نياز جديدي در صنعت كامپيوتر در سال جديد حضور خود را پررنگ‌تر نشان خواهد داد و البته آن چيزي نيست جز مبحث موازي‌سازي. گسترش معماري‌هاي چندهسته‌اي در پردازنده‌هاي جديد امكاناتي به وجود آورده است كه استفاده از آن‌ها با زبان‌هاي سلسله مراتبي فعلي بسيار سخت است. به اين معني كه در چند ماه آينده جنب‌وجوش زيادي براي يك زبان ديگر با ويژگي‌هاي بهينه شده براي بحث برنامه‌نويسي موازي وجود خواهد داشت.

از طرف ديگر اگر قايل به وجود نوعي قانون مور در بحث زبان‌هاي برنامه‌نويسي نيز باشيم (كه البته به نظر من هنوز بسيار زود است كه از اين جنبه با قطعيت حرف بزنيم) انتظار ايجاد يك زبان جديد در سال جديد ميلا‌دي كار عبثي نخواهد بود؛ زباني كه به نوعي حاصل همگرايي زبان‌هاي تجاري گذشته با راه حل‌هايي عملي براي نيازهاي امروزه باشد يا زباني كه نشان‌دهنده اين واقعيت باشد كه اگر برنامه‌نويسي سلسله مراتبي مانند رود بود، برنامه‌نويسي موازي به مثابه دريا است. در سال جديد ميلادي به دريا خوش آمديد!

مايكروسافت همراه شما در جاده‌ها

اگر تا امروز محصولات مايكروسافت را در حوزه‌هاي بسيار متنوعي مي‌شناختيد، اكنون وقت آن فرا رسيده كه صنعت خودروسازي را به اين حوزه‌ها اضافه كنيد. دقيقاً در همين ماه در سال گذشته بيل گيتس در نمايشگاه CES خبر داد كه محصول مايكروسافت براي اتومبيل‌هاي شركت فورد از پاييز سال 2007 عرضه مي شود. دقيقاً چندي قبل بود كه نمونه‌هاي اوليه به بازار امريكاي شمالي عرضه شد و اكنون همه طرفداران ماشين‌هاي فورد از سيستم SYNCاستفاده مي‌كنند.

نكته جالب اين است كه در طول اين مدت كوتاه اين سيستم آنقدر موفق بوده است كه روي ماشين‌هاي لينكلن و مركوري نيز نصب شده است (البته همه اين ماشين‌ها تحت يك مديريت واحد هستند). اما SYNC چه كاري انجام مي‌دهد؟ هنگامي كه شما وارد ماشيني مي‌شويد كه مجهز به سيستم SYNC است سيستم به طور خودكار با موبايل شما ارتباط برقرار مي‌كند و شما مي‌توانيد فقط با گفتار، كارهايي نظير جست‌وجوي دفترچه تلفن يا جست‌وجوي تاريخچه تماس‌ها، بر قراري تماس، خواندن يا نوشتن و فرستادن پيام كوتاه را انجام دهيد.

سيستم SYNC علاوه بر آن كه تمام ويژگي‌هاي موبايل‌ها را با فناوري صوت در خود پياده‌سازي كرده است، با فناوري‌هايي نظير دستگاه‌هاي پخش سي‌دي و راديو و راديوي ماهواره‌اي نيز منطبق شده است؛ به گونه‌اي كه همه كارهايي را كه به وسيله اين دستگاه‌ها مي‌توانيد انجام دهيد، بدون آن كه دست خود را از فرمان اتومبيل برداريد، قابل انجام است.

سيستم SYNC با دستگاه‌هاي پخش‌كننده مديا مانند ZUNE مايكروسافت، Ipod و... كاملاً منطبق شده و به محض اتصال هر كدام از اين سيستم‌ها كتابخانه‌اي از فايل‌هاي مدياي شما تشكيل مي‌دهد و به شما امكان مديريت و پخش آن‌ها را مي‌دهد. فقط ذكر يك نكته باقي مي‌ماند و آن‌هم اين است كه ما راجع به يك سيستم پيشرفته در آينده صحبت نمي‌كنيم بلكه راجع به يك محصول نهايي آماده شده براي مشتري صحبت مي‌كنيم. چيزي كه امروز هر كاربر ساكن در امريكاي شمالي كه يكي از ماشین های فورد را تهيه كند، صاحب يكي از اين‌ها خواهد بود. بله، همين امروز!


CES 2008 و پاناسونيك

امسال نيز نمايشگاه CES با شور و غوغاي بسيار زيادي همراه بود. اگر بخواهيم به طور كامل فقط به فناوري‌هاي جديد و حوادثي كه در طول چهار روز برگزاري نمايشگاه بپردازيم، حداقل به دو شماره مجله نياز داريم. نمايشگاه CES امسال كه براي چهاردهمين بار برگزار مي‌شد براي شركت‌هايي مانند سوني، پاناسونيك و مايكروسافت با شور و هيجان بيشتري همراه بود.

در نمايشگاه امسال حضور پاناسونيك رنگ و لعاب ديگري داشت. اين شركت با معرفي انبوهي از محصولات جديد در حوزه‌هاي مختلف از حضور خود قدرتمند در سال جديد ميلادي خبر مي‌داد. حتماً به محصولات جديد پاناسونيك نگاهي بياندازيد.

اگر از تعقيب‌كنندگان CES هستيد حتماً به خاطر داريد كه در سال گذشته بيل گيتس از فناوري‌هايي خبر داد كه از سطوح مختلف اطراف كاربر به‌عنوان رابط گرافيكي استفاده مي‌كنند و به اين منظور حتي دو نمونه مختلف را نيز نمايش داد كه يكي از آن‌ها اتاقي بود كه ديوارهايش به وسيله پروژكتورهايي به عنوان صفحه كامپيوتر استفاده مي‌شدند و اين امكان وجود داشت كه در هر لحظه نماي ديوار را به حالت مورد نظر خود درآوريد.

اكنون شركت پاناسونيك با انجام فعاليت بسيار روي اين فناوري، محصولي را با نام LIFE WALL معرفي كرده است كه يافتن چند و چون آن را به خود شما مي‌‌سپارم. از محصولات پاناسونیک ديدن کنيد